Overzicht organisaties voor vrijwilligerswerk in het buitenland

Hieronder vind je organisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Wil je deze organisaties live ontmoeten? Kijk dan wanneer de volgende Wereldwijzer Voorlichtingsdag Vrijwilligerswerk Buitenland is op www.wereldwijzer.nl/vrijwilligersdag

- Activity International website / profiel / contact
Een avontuurlijke reis maken en tegelijk iets betekenen voor de bevolking of de natuur. Dat kan als je vrijwilligerswerk in het buitenland doet. Een bijzondere ervaring, die niet alleen het leven van anderen maar ook van jezelf verrijkt!

- African Backpackers website / profiel / contact
African Backpackers helpt je bij plaatsing op kleinschalige vrijwilligersprojecten in Zuidelijk en Oost-Afrika. Variërend van social & community tot wildlife- & sportprojecten. Kom naar onze stand voor voordelige vliegtickets met bestemming Afrika, de juiste vrijwilligerswerk-reisverzekering maar ook voor meer info over een talencursus, Fair Trade backpackreis (evt. ook speciaal in groepsverband voor scholieren in de zomervakantie), overlandtrips & kampeersafari’s en sportieve uitdagingen in Afrika: bike, hike, dive & surf Africa!

- Het Andere Reizen website / profiel / foto’s / contact
Ontdek, Ervaar, Beleef! Daag jezelf uit en ga aan de slag als vrijwilliger, volg een Spaanse taalcursus of maak een bijzondere reis! Wij bieden projecten aan in Latijns Amerika, Afrika en Azië. Wat dacht je van werken in een weeshuis? Ervaring opdoen in een kliniek of ziekenhuis of meehelpen in een dierenopvangcentrum? Tevens hebben wij verschillende groepsreizen en organiseren wij jongerenreizen in de zomervakantie. Een unieke ervaring!

- Be More website / profiel / foto’s / contact
Via ons kan je aan de slag als vrijwilliger of stagiair bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Afrika in Malawi, Uganda en Zuid-Afrika. Maar ook in Azië op de Filipijnen en in Cambodja ondersteunen we projecten. Maak een unieke reis van twee of drie weken, met veel aandacht voor lokale bevolking en projecten.

- Stichting Commundo website / profiel / foto’s / contact
Stichting Commundo is een ideële reisorganisatie die mensen verbindt met als doel te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen in ontwikkeling. Wij organiseren vanaf 2003 vrijwilligerswerk, stages en groepsreizen in 12 verschillende landen, wereldwijd. Wij staan met een enthousiast team van 3 ervaren mensen klaar om jouw wensen en dromen te verbinden aan die van onze partners. Je werkt samen met kleinschalige ontwikkelingsorganisaties.
Ook in 2013 en 2014 zijn er weer speciale gesubsidieerde projecten voor jongeren.

- Dare2Go website / profiel / contact
DARE2GO daagt jou uit om op reis te gaan en verder te gaan dan waar je horizon nu ligt. Een tijd doorbrengen in het buitenland is een enorm leerzaam avontuur. En doordat je je bijdrage levert aan een project dat je zelf uitkiest, kun je op jouw manier een bijdrage leveren aan iets dat je waardevol vindt! Je als vrijwilliger inzetten voor een ander is hoe dan ook een dikke plus op je CV. Je leert veel over het land, de cultuur en de mensen die je bezoekt en je leert erg veel over jezelf. Dat begint al tijdens de voorbereidingsweekenden van DARE2GO.

- Doingoood volunteer work website / profiel / contact
Doingoood wil een verschil maken voor kwetsbare kinderen in Afrika. Wij werken hiervoor samen met lokale ontwikkelingsprojecten in Kenia, Tanzania en Oeganda. Via Doingoood volunteer work kan je aan de slag als vrijwilliger of stagiair bij een van de projecten in Afrika. Iedereen tussen de 18 en 80 jaar die zich voor minimaal 4 weken wil inzetten is welkom! Je kan ook mee gaan met een van de Social Safari Experience reizen waarbij je vrijwilligerswerk en reizen combineert.

- GAiN website / profiel / foto’s / contact
GAiN verleent wereldwijd hulp en is sinds 2008 operationeel in Nederland. De wereldwijde hulporganisatie is actief in meer dan vijftig landen. GAiN is een netwerkorganisatie van wereldwijde christenen en werkt samen met de plaatselijke kerk, waar dan ook ter wereld. GAiN heeft vijf speerpunten: hulpreizen, logistiek, ontwikkelingshulp, rampen en Water for Life.

- IBO-Nederland website / profiel / contact
Avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en een land écht leren kennen. Op een vrijwilligersproject van IBO-Nederland ligt dit allemaal binnen handbereik. Via ons kun je kennismaken met kleinschalige projecten in het buitenland die we met zorg gekozen hebben. Als vrijwilliger ga je buiten de gebaande paden van een land en proef je van een andere cultuur. Je kunt via ons meedoen aan bouw-, ecologische en sociale projecten in meer dan 20 landen wereldwijd. We zijn een organisatie zonder winstoogmerk, dus de kosten voor deelname zijn laag!

- Kwagala Foundation website / profiel / contact
Kwagala is een groeiende organisatie voor internationale samenwerking. We ondersteunen projecten in ontwikkelingslanden en organiseren in Nederland evenementen om deze projecten financieel te kunnen ondersteunen.
Kwagala werkt samen met duurzame, eerlijke en fairtradeprojecten. Onze projecten zijn ingedeeld in vier thema’s: Gezondheid en Ontwikkeling, Medische hulp, Fairtrade & Onderwijs.

- Livingstone website / profiel / contact
In 2 tot 3 weken ga je met de lokale bevolking een school of een weeshuis (ver)bouwen en tijd investeren in de kinderen/jeugd om je heen. Je kan naar Oost- Europa, Afrika of India. Doe mee en maak de wereld mooier.

- Mijn Bestemming Peru website / profiel / foto’s / contact
Mijn Bestemming Peru organiseert vrijwilligerswerk, stages, cursussen Spaans, accommodatie in een gastgezin of appartement en tours. Wij bieden gratis vrijwilligerswerk en je betaalt bij ons alleen voor de verblijfskosten en je Spaanse lessen. We creëren een inspirerende combinatie van reizen, leren en werken in het hart van het Inca-rijk.

- Ontmoet Afrika website / profiel / contact
Ben je op zoek naar een uitdagend project dat past bij je ervaring, opleiding en interesses? Wil je echt zij aan zij leven en werken met de lokale bevolking? Wil je niet teveel betalen en toch goed voorbereid op reis? Dan ben je bij Ontmoet Afrika aan het juiste adres. Onze visie is dat mensen die met een open blik naar Afrika gaan, echt in contact kunnen komen met de mensen die daar leven. Hier leer je van, het geeft inspiratie en leidt tot betrokkenheid. Wij bieden een unieke ervaring die uitgaat van echt contact, gelijkwaardigheid, interculturele ontmoetingen en wederzijds leren. Daarnaast bieden wij een goede persoonlijke begeleiding zowel vooraf als tijdens je verblijf in Afrika.

- Projects Abroad website / profiel / foto’s / contact
Projects Abroad is een internationale organisatie die stages en vrijwilligerswerk aanbiedt in vele wereldwijde bestemmingen. Vanaf 16 jaar is het mogelijk om je in te inzetten binnen meer dan 140 projecten. Je kunt deelnemen vanaf 2 weken en er zijn geen vaste startdata. Daarnaast worden er ook groepsreizen in de zomervakantie voor jongeren van 16 t/m 19 jaar in vele bestemmingen georganiseerd.

- PURE! Volunteer website / profiel / foto’s / contact
PURE! is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kleinschalige projecten in Cambodja en Bali. PURE! organiseert vrijwilligersreizen met als doel hun projecten fysiek en financieel te ondersteunen. De inzet van vrijwilligers en het sponsorgeld komen ten goede aan de kinderen in Cambodja en Bali. De projecten zijn onder andere gericht op sociale hulp, medisch, creatieve ondersteuning, assisteren bij het lesgeven en vakopleidingen. Wij zorgen voor de beste match tussen jou en het project, zodat jij echt een verschil kunt maken! Je kunt deelnemen vanaf 4 weken en vanaf 18 jaar. Inspire yourself!

- SAMEN website / profiel / contact
SAMEN Jongeren en Straatkinderen" is een organisatie die jongeren tussen de 18 en 25 jaar bemiddelt naar straatkinderenprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Je kunt naar deze projecten door mee te gaan met de jaarlijkse groepsreis of je kunt voor een periode van 3 tot 8 maanden naar een project. In beide gevallen zorgt SAMEN voor goede voorbereiding en begeleiding, zowel wat praktische als wat inhoudelijke zaken betreft.

- SIW website / profiel / contact
SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk. Al bijna 60 jaar ontvangt SIW buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland en worden Nederlandse vrijwilligers uitgezonden naar projecten over de hele wereld.

- Togetthere website / profiel / contact
Togetthere is het internationaal jongerenprogramma van ICCO en Kerk in Actie. Met Togetthere kan je 6-12 maanden vrijwilligerswerk doen bij partnerorganisaties van ICCO en Kerk in Actie over de hele wereld. Togetthere heeft qua thematiek een breed aanbod van vrijwilligersplekken: vrouwenrechten, onderwijs, duurzame landbouw, kwetsbare ouderen, klimaatverandering etc. Voor, tijdens en na je uitzending zorgt Togetthere voor uitgebreide begeleiding en training.

- Travel Active website / profiel / contact
Travel Active biedt bijzondere vrijwilligerswerkreizen op maat aan in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Via Travel Active ga jij optimaal voorbereid aan de slag op een sociaal, educatief, constructie-, medisch of wildlifeproject naar keuze. Alleen, in een groep of met het hele gezin!

- TravelUnique website / profiel / contact
TravelUnique organiseert vrijwilligerswerk en reizen naar Zuidelijk Afrika.

- TunaFish website / profiel / contact
TunaFish is specialist op het gebied van goedkope en flexibele vliegtickets en maatwerk reisverzekeringen (bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk). TunaFish helpt je dan ook graag bij het boeken van je ticket en/of het afsluiten van je reisverzekering!

- Ubuntu4Africa website / profiel / contact
Wij als UBUNTU vinden dat vrijwilligerswerk en stages uitstekend passen in onze doelstelling, namelijk substantiële en structurele verbetering van de opleiding en levensomstandigheden van de kinderen in de township-scholen en empowerment van alle mensen in de community. In de strijd tegen de armoede zijn goede onderwijsvoorwaarden, gekwalificeerde scholing en een veilig, gelukkig, dagelijks leven van essentiële waarde. Hier kun jij aan bijdragen!

- Vrijwillig Wereldwijd website / profiel / foto’s / contact
Vrijwillig Wereldwijd begeleidt veel Nederlandse en Belgische vrijwilligers naar het buitenland. We hebben verschillende projecten in, Afrika, Zuid Amerika en Azie. Naast vrijwilligerswerk bieden wij ook stageplaatsen en talenscholen. " Ontdek de wereld en beleef een onvergetelijke ervaring."

- Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand
Stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand zet zich in voor de gehandicapte kinderen die wonen in kindertehuis Bal Anand in Mumbai (voorheen Bombay), India. Om te voorkomen dat kinderen die de volwassen leeftijd bereiken weer op straat terecht komen, is het hoofddoel van de stichting het begeleid wonen project ‘Umang’ (2010) geworden, wat ‘Hoop’ betekent. Umang is de zorgboerderij op het platteland, net buiten Mumbai, waar de volwassen gehandicapte kinderen uit Bal Anand onder begeleiding werken en de rest van hun leven hier kunnen blijven wonen. Naast de donaties is er blijvend vraag naar vrijwilligers om aan dit project bij te dragen!

**- World Activity Philippines **
Vrijwilligerswerk op de Filipijnen betekent een onvergetelijke ervaring. Niet alleen voor jou, maar ook voor alle kinderen, jongeren en families die je kunt helpen bouwen aan een nieuwe toekomst. Je kunt helpen bij het onderwijs van straatkinderen die niet naar school kunnen, meewerken aan het bestrijden van sekstoerisme of het redden van gestrande zeezoogdieren. WorldActivity Philippines is aangesloten bij JoHo Wereldsupporter. Via dit fonds kun je aanspraak maken op een subsidie van maximaal 1200 euro wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland.

- World Servants website / profiel / contact
Heb je ooit gemetseld midden in de bush? Ben je wel eens drie weken op stap geweest in een ontwikkelingsland? En heb je wel eens een goed gesprek met iemand uit een andere cultuur? World Servants geeft jou de mogelijkheid om dit allemaal te doen. Met een groep Nederlanders én met de lokale bevolking sta je op de bouwplaats. Je bouwt zo mee aan een school of kliniek die voor de hele gemeenschap te gebruiken is. Je leert wat het is om te dienen en zult ontdekken wat jij voor een ander kan betekenen, ver weg én dichtbij.

Wij staan niet op de wereldwijzer dag, maar we zijn wel een kleine, gemotiveerde non-profit organisatie die vrijwilligerswerk en stages aanbiedt in Zuid-Afrika. Check onze website voor meer informatie: http://www.docentenvoorafrika.nl/

We zijn niet alleen geschikt voor docenten!!!

Bij Kwa.Mama zijn ze heel hard op zoek naar Engels sprekende vrijwilligers! Het is een heel erg fijn en kleinschalig project waar je nog erg veel kunt betekenen. Het is een project in Shakashead, een township vlakbij Ballito in Zuid Afrika.
Voor meer info: www.africavolunteerkwamama.om

Ik mis in dit lijstje stichting WereldOuders. WereldOuders heeft een samenwerkingsverband met Wereldwijzer.

Ben je minimaal een jaar beschikbaar, minimaal 21 jaar, spreek je Spaans (of wil je dit leren) en wil je werken in je eigen vakgebied in onze programma’s in Latijns-Amerika, kijk dan eens bij de mogelijkheden van vrijwilligerswerk voor WereldOuders.

WereldOuders is altijd op zoek naar young professionals die zich een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden in Latijns-Amerika. Onze programma’s worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH.

Binnen de programma’s wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende zorg zoals psychologische hulp, creatieve therapie, tandartsbehandelingen, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en om les te geven (o.a. Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie.

Voor meer informatie, zie Word vrijwilliger - WereldOuders

Stichting Weesaapjes was ook op de vrijwilligersdag.

Stichting Weesaapjes is verbonden aan het Limbe Wildlife Centre in Kameroen.
Het Limbe Wildlife Centre is een opvangcentrum waar weesaapjes, die slachtoffer zijn geworden van illegale stroperij of gehouden zijn als huisdier of toeristenattractie, liefdevol en professioneel opgevangen.
Het uiteindelijke doel is om de apen weer uit te zetten in een beschermd natuurgebied.

Als vrijwilliger help je mee met de opvang van de apen, het schoonmaken van de verblijven, het voeden van de apen, het meehelpen met constructie werkzaamheden, het assisteren op scholen met voorlichting over de apen en hun leefgebied, het meekijken tijdens operaties.

Heb je interesse of wil je meer informatie, kijk dan op www.weesaapjes.nl of mail naar vrijwilligerswerk@weesaapjes.nl