Info en aanmelden Wereldwijzer Vrijwilligersdag Maart 2015

Wereldwijzer Vrijwilligersdag Maart 2015
NEDERLANDS GROOTSTE INFORMATIEDAG OVER VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND

Op zaterdag 21 maart 2015 kom je in 1 dag alles te weten over vrijwilligerswerk in het buitenland. Meer dan 20 organisaties met vrijwilligersprojecten in het buitenland zijn op deze dag aanwezig. Een evenement dat voor de achtste keer wordt georganiseerd en waar verschillende vrijwilligersorganisaties de handen inéén slaan om al jouw vragen over vrijwilligerswerk in het buitenland te beantwoorden. Je kunt spreken met oud-deelnemers, presentaties volgen en aan workshops deelnemen.

  • Informatie over de keuze voor vrijwilligerswerk in het buitenland

  • Ruim 25 vrijwilligersorganisaties met projecten wereldwijd voor jong en oud

  • Meer dan 100 projecten wereldwijd

  • Praten met oud-vrijwilligers over hun ervaringen

  • Ook organisaties voor vrijwilligerswerk met christelijke achtergrond

  • Presentaties over projecten waaraan je kunt deelnemen

  • Interactieve workshops over vrijwilligerswerk in het buitenland

  • Informatie over gezondheid in verre landen

Deze dag krijg je antwoord op o.a. de volgende vragen:
[ul]
[li]Wat houdt het in om als vrijwilliger naar een ontwikkelingsland te gaan en past dit echt bij mij?
[/li][li]Welke organisatie past het beste bij mij?
[/li][li]Wat moet ik allemaal regelen als ik als vrijwilliger wegga (verzekering, vaccinaties, weblog enz)?
[/li][li]Welke bestemming past het beste bij mij?
[/li][li]Hoe zit het met de veiligheid als ik naar een ontwikkelingsland ga?
[/li][li]Welke projecten zijn er voorhanden?
[/li][/ul]

In het kort

Wat: Wereldwijzer Vrijwilligersdag Maart 2015

Waar: UniC Utrecht (Van Bijnkershoeklaan 2, 3527 XL Utrecht)

Wanneer: zaterdag 21 maart 2015 van 11 tot 16 uur (inloop)

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, ontwikkelingswerk en eerlijk reizen in het buitenland, van jong tot oud

Entree: gratis inloop gehele dag, wel online aanmelden (zie hieronder)

Verwacht aantal bezoekers: 600

**
In samenwerking met DUO en GGD!

Vertoning van fragmenten van de documentaire Last Minute Weeshuis!**
Een documentaire over de verschillende perspectieven van duurzaam vrijwilligerswerk met kinderen.


AANMELDEN

Toegang is gratis. De Wereldwijzer Vrijwilligersdag Maart 2015 bezoeken?

Meld je hier aan


AANWEZIGE ORGANISATIES

Op deze dag kun je praten met:

Activity International (website)
BACKPACKEN/WERELDREIS | TAALREIZEN | VRIJWILLIGERSWERK
Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. Reizen met iets extra’s, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als gewone toerist te reizen. We hebben een breed aanbod van werkvakanties,vrijwilligerswerk en au-pairwerk in het buitenland. Een tussenjaar, een bijzondere reis of gewoon eens een ander soort vakantie? Bij ons ben je aan het juiste adres.

Be More (website)
VRIJWILLIGERSWERK | EXPEDITIE
Wil jij als vrijwilliger aan de slag in Afrika of Azië? Of een zinvolle reis maken naar een uitdagende bestemming? Be More werkt met tientallen projecten waar jij een duurzame bijdrage aan kunt leveren. Verantwoord, veilig en vertrouwd. Voor een onvergetelijke ervaring met een onuitwisbare indruk. Je kunt vanaf 14 jaar mee op expeditie en vanaf 17 jaar vrijwilligerswerk op reis. Kom langs en laat je inspireren!

Better Care Network (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Wil jij gaan werken met kinderen? Kom naar onze workshop waarin we je de verschillende perspectieven van vrijwilligerswerk met kinderen laten zien, je meer vertellen over hechtingsproblematiek en je richtlijnen meegeven zodat je betere keuzes kunt maken voor duurzaam vrijwilligerswerk met kinderen. Inclusief fragmenten van de documentaire Last Minute Weeshuis.

DARE2GO (website)
GROEPSREIZEN | VRIJWILLIGERSWERK
DARE2GO daagt jou uit om op reis te gaan en verder te gaan dan waar je horizon nu ligt. Een tijd doorbrengen in het buitenland is een enorm leerzaam avontuur. En doordat je je bijdrage levert aan een project dat je zelf uitkiest, kun je op jouw manier een bijdrage leveren aan iets dat je waardevol vindt! Je als vrijwilliger inzetten voor een ander is hoe dan ook een dikke plus op je CV. Je leert veel over het land, de cultuur en de mensen die je bezoekt en je leert erg veel over jezelf. Dat begint al tijdens de voorbereidingsweekenden van DARE2GO.

Doingoood volunteer work (website)
VRIJWILLIGERSWERK | REIZEN
Wil jij een verschil maken voor kwetsbare kinderen in Afrika? Wil je op een unieke wijze kennismaken met de lokale cultuur en je steentje bijdragen in een ontwikkelingsproject? Zet je dan in als vrijwilliger bij een project in Oeganda, Tanzania of Malawi. Je kunt ook meegaan op een van de 2- of 3-weekse Social Safari Experience groepsreizen waarbij je vrijwilligerswerk en reizen combineert. Deel onze passie voor Afrika en help mee om een steeds groter verschil te kunnen maken.

Fair2do en Stichting Twiga (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Wil u/jij graag kennismaken met Tanzania, de mensen, hun gewoontes en gebruiken? Dat kan! Stichting Twiga ondersteunt ca. 70 kinderen, in de leeftijd van 3 -25 jaar naar een betere toekomst. Doel is om alle kinderen, via goed onderwijs, een zelfstandig bestaan op te laten bouwen. Fair2do is vrijwilligerswerk vanuit kennis, bij projecten in Afrika. Vanuit je ervaring kun je nog meer betekenen voor mensen. Onze projecten zoeken kennis die jij in huis hebt en jij kunt gelijk zinvol aan de slag!

Fidesco (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Fidesco is een internationale katholieke organisatie, die vrijwilligers uitzendt naar projecten in ontwikkelingslanden. Als je minimaal 21 jaar bent, een voltooide beroepsopleiding hebt, katholiek bent en beschikbaar bent voor een periode van 2 jaar, kun je met Fidesco op missie gaan. Wij bieden je een vormingstraject aan en helpen je een netwerk op te bouwen van mensen, die je vanaf de thuisbasis steunen met financiële hulp en gebed.

GGD (website)
REISVACCINATIES
Tips nodig over reisvaccinaties voor je reis, studie of stage in het buitenland? Wij nemen de tijd om elk land van uw reis te beoordelen op aanwezige infectierisico’s en adviseren over de nodige maatregelen. Meestal reist een wereldreiziger low-budget, dit brengt andere risico’s met zich mee. In ons advies houden wij daar zo veel mogelijk rekening mee.

Het Andere Reizen (website)
BACKPACKEN/WERELDREIS | TAALREIZEN | VRIJWILLIGERSWERK
Daag jezelf uit en ga aan de slag als vrijwilliger of stagiaire, volg een Spaanse taalcursus of maak een bijzondere reis. Wij bieden projecten aan in Latijns Amerika, Afrika en Azië. Wat dacht je van werken in een gemeenschapscentrum of lokale school? Of Engelse les geven in een klooster? Tevens hebben wij verschillende groepsreizen en organiseren wij jongerenreizen in de zomervakantie.

Hopeful Children Center (website)
VRIJWILLIGERSWERK
De stichting Hopeful Children Center (HCC) is werkzaam op het platteland in een van de armste gebieden van Cambodja. Je kunt bijvoorbeeld voor minimaal 4 weken Engelse les geven, computerles, creatieve lessen, maar ook les op het gebied van hygiëne en algemene ontwikkeling. Uiteraard berekenen we geen organisatiekosten; we zijn een ideële organisatie. Je betaalt alleen je eigen reis- en verblijfskosten.

IBO-Nederland (website)
VRIJWILLIGERSWERK
IBO-Nederland is een non-profit organisatie die sinds 1957 vrijwilligerswerk in het buitenland organiseert. Elk jaar gaan enkele honderden vrijwilligers naar hulpprojecten om te bouwen aan klaslokalen, weeshuizen, opvangcentra, tehuizen voor gehandicapte kinderen, of om te worden ingezet als activiteitenbegeleider op een van de sociale hulpprojecten.

Mijn bestemming Peru (website)
VRIJWILLIGERSWERK
We organiseren Spaanse les, vrijwilligerswerk en stages in Peru, één van de beste reisbestemmingen van Latijns- Amerika.
Mijn Bestemming Peru is een kleine reisorganisatie, waardoor we de mogelijkheid hebben om ons aanbod aan te passen aan jouw wensen en verwachtingen. Onze organisatie biedt vrijwilligerswerk, Spaanse lessen, gastfamilies, appartementen, reisverzekeringen, korte reizen, langere verblijven, tours naar Machu Picchu, Bolivia of Valle Sagrado.

** One Love Foundation Ghana ** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Aan de Atlantische kust van Ghana verblijf je bij ons in een hut op het strand tussen de palmbomen. Je helpt mee aan de ontwikkeling van het nabijgelegen vissersdorp en het district. Je bouwt aan de kliniek of de school, of de speelplaats; doet schilderwerk, geeft sportlessen of extra lessen aan de leerlingen. Eigen initiatief kan direct tot een activiteit leiden, klein of groot, van een actieve les tot een theaterproductie. Je donatie wordt ter plekke in overleg met jou meteen volledig besteed aan een project of activiteit. Maar je mag ook luieren aan het strand als je daar zin in hebt. Geen inschrijfkosten. We vragen je alleen een donatie van €250 voor de activiteiten en €17 per dag voor de accommodatie en drie maaltijden. Je bepaalt zelf hoe lang je komt/blijft.

** Ontmoet Afrika ** (website)
VRIJWILLIGERSWERK | STAGE
Ontmoet Afrika is een Non profit organisatie voor duurzaam vrijwilligerswerk en stage bij de lokale bevolking in Ghana, Malawi en Kameroen. Ben je op zoek naar duurzaam vrijwilligerswerk of een stage in Afrika waar je je passie in kwijt kan en intensief samenwerkt met lokale mensen? Wij zijn een organisatie die kleinschalig, persoonlijk en met weinig kosten opereert, zowel in Nederland als in Afrika. Daarbij vinden wij een goede voorbereiding van onze vrijwilligers en studenten zeer belangrijk, omdat je dan een realistisch beeld hebt van wat je te wachten staat en er minder kans is op misverstanden en conflicten tussen jou en de je collega’s en huisgenoten in Afrika.

** Projects Abroad ** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Projects Abroad is een internationale organisatie die stages en vrijwilligerswerk aanbiedt in vele wereldwijde bestemmingen. Vanaf 16 jaar is het mogelijk om je in te zetten binnen meer dan 140 projecten. Je kunt deelnemen vanaf 2 weken en er zijn geen vaste startdata. Daarnaast worden er ook jongerenreizen in de zomervakantie voor jongeren van 16 t/m 19 jaar in vele bestemmingen georganiseerd.

** PURE! Volunteer & PURE! Expedition** (website)
VRIJWILLIGERSWERK | STAGE | JONGERENREIZEN
PURE! Volunteer is dé specialist op het gebied van vrijwilligerswerk, stages, afstudeermogelijkheden en jongerenreizen in Azië. PURE! werkt samen met kleinschalige projecten in Cambodja, Thailand, Indonesië (Bali) en Sri Lanka. PURE! richt zich op het vergroten van toekomstkansen voor kinderen, jongeren en moeders in Azië. PURE! gelooft in de kracht van onderwijs, gecombineerd met de inzet van stagiaires en gespecialiseerde studenten. PURE! is kleinschalig, persoonlijk en direct betrokken. Samen maken wij het verschil!

** SAMEN ** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
SAMEN is een organisatie voor jongeren van 18 tot 25 jaar die als vrijwilliger een periode op een straatkinderenproject willen werken in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. SAMEN heeft contact met zo’n 25 straatkinderenprojecten in landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

** Stichting Cambodia-Dutch** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Stichting Cambodia-Dutch is een Nederlandse non-profitorganisatie die samenwerkt met de Cambodia-Dutch Organization (CDO) in Cambodja. CDO ondersteunt in verschillende projecten de Cambodjaanse bevolking ter plekke. We richten ons vooral op de bevolking die op het platteland woont en die leeft beneden de armoede grens.

** Stichting Commundo** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Commundo organiseert vrijwilligersreizen, voor iedereen van 18-79 jaar, over de hele wereld. Naast het rondreizend ontdekken van de cultuur is het actief participeren in ontwikkelingsprojecten een belangrijk onderdeel van Commundo-reizen. Er kan gekozen worden voor individueel vrijwilligerswerk (langer dan een maand) en groepsreizen (6-10 personen) van vrijwilligerswerk icm een rondreis van 3 weken. Nieuw zijn de groepsreizen voor jongeren vanaf 16 jaar onder de noemer Summer4Change.

** Stichting Incombinación** (website)
VRIJWILLIGERSWERK | STAGE
Stichting Incombinación heeft als doel om mensen, jong en oud, de kans te bieden om te leren, zich te ontwikkelen en kennis op te doen van andere landen en culturen en deze kennis weer te delen. Hiervoor organiseren we internationale uitwisselingsprogramma’s zoals een internationale stage, vrijwilligerswerk, studie of een combinatie hiervan.

** Stichting Livingstone** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
In 2 tot 3 weken ga je met de lokale bevolking een school of een weeshuis (ver)bouwen en tijd investeren in de kinderen/jeugd om je heen. Je kan naar Oost- Europa, Afrika of India. Doe mee en maak de wereld mooier.

** Stichting Muses** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Stichting Muses helpt toekomstige vrijwilligers bij hun mentale voorbereiding op hun reis, door ze na te laten denken over hun rol in het project, cultuurverschillen en veelvoorkomende valkuilen. Muses organiseert trainingsdagen voor de reis, maar ook daarna. Met de terugkomtraining helpen we de vrijwilligers hun opgedane ervaring in te zetten in hun dagelijks leven hier. Al onze trainingen worden gegeven door trainers die zelf vrijwilligerswerk in het buitenland hebben gedaan en intern zijn opgeleid.

** Stichting Weesaapjes** (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Stichting Weesaapjes is verbonden aan het Limbe Wildlife Centre in Kameroen, Afrika. Hier worden aapjes die wees zijn geworden liefdevol en professioneel opgevangen. Het uiteindelijke doel is de aapjes weer uit te zetten in een beschermd natuurreservaat!
Stichting Weesaapjes heeft een internationaal vrijwilligersproject, waarbij je samenwerkt met de lokale bevolking en andere vrijwilligers uit de hele wereld.

Travel Active (website)
BACKPACKEN/WERELDREIS | TAALREIZEN | VRIJWILLIGERSWERK
Olifanten verzorgen in Thailand, naar High School in Amerika, werken in een kindertehuis in Ghana, backpacken in Australië, Spaans leren in Argentinië of als Au Pair Engeland ontdekken. Of je nu wilt reizen, werken, leren of een combinatie daarvan: met Travel Active beleef je de echte wereld. Travel Active zorgt ervoor dat jij perfect voorbereid het avontuur tegemoet gaat en staat ook voor je klaar als je in het buitenland bent.

Travel4Change (website)
REIZEN | VRIJWILLIGERSWERK
Travel4Change biedt studenten & vrijwilligers de kans om op een professionele en betaalbare wijze vrijwilligerswerk of stage te lopen in een andere cultuur. Ook bieden we reizen aan voor groepen die bijvoorbeeld een school willen gaan opknappen.

TunaFish (website)
BACKPACKEN/WERELDREIS | VRIJWILLIGERSWERK | STAGE | REIZEN
TunaFish is specialist op het gebied van goedkope en flexibele vliegtickets en maatwerk reisverzekeringen (bijvoorbeeld voor vrijwilligerswerk). TunaFish helpt je dan ook graag bij het boeken van je ticket en/of het afsluiten van je reisverzekering!

Voluntoura (website)
VRIJWILLIGERSWERK |STAGES
Voluntoura begeleidt vrijwilligers, stagiaires, professionals en organisaties bij duurzame ontwikkelingsprojecten in het buitenland. Voluntoura is opgericht vanuit betrokkenheid met Stichting Beetje Beter, een stichting die (kans)arme kinderen in Cambodja naar school helpt. Voluntoura staat voor een persoonlijke en betrouwbare begeleiding van kandidaten bij eerlijke en duurzame projecten in Cambodja.

Vrijwillig Wereldwijd (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Vrijwillig Wereldwijd begeleid mensen op een persoonlijke manier bij hun buitenland avontuur en ondersteunt projecten in Afrika, Azië en Zuid Amerika. Betaalbaar vrijwilligerswerk en stage in het buitenland voor iedereen vanaf 14 jaar.

World Servants (website)
VRIJWILLIGERSWERK
Bouwen aan verandering is ons motto. Daarom organiseren we bouwreizen naar diverse landen in Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Twee of drie weken werk je met en op verzoek van een lokale gemeenschap mee aan beter onderwijs of gezondheidszorg. Met onze lokale partnerorganisatie zorgen we er voor dat je de mensen van de gemeenschap goed leert kennen en dat we uitstapjes in de omgeving kunnen maken.


AANMELDEN

Toegang is gratis. De Wereldwijzer Vrijwilligersdag Maart 2015 bezoeken?

Meld je hier aan


PRESENTATIES EN WORKSHOPS

Op deze dag kun je diverse informatieve presentaties en workshops volgen. Tijden en programma zijn nog niet definitief! Bij binnenkomst ontvang je een infoblad met o.a. het definitieve programma.

Bekijk het programma in de ochtend, zodat je van tevoren een planning kunt maken voor het bijwonen van presentaties. Wees er op tijd bij, de ervaring leert dat de presentaties snel vol zitten.

PRESENTATIES

11:10 - 11:40 uur

Tien dilemma’s bij het kiezen van een vrijwilligersproject in het buitenland door Voluntoura

DARE2GO: ervaringen uit eerste hand! door DARE2GO

Vrijwilligerswerk en reizen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika door Be More

11:50 - 12:20 uur

Vrijwilligerswerk Wereldwijd door Projects Abroad

Film over Vrijwilligerswerk, Stage & Reizen in Afrika door Doinggoood

Optimaal voorbereid aan de slag op een sociaal, educatief, constructie-, medisch of wildlifeproject op maat in Afrika, Azië en Latijns-Amerika door Travel Active

12:30 - 13:00 uur

Vrijwilligerswerk op het platteland van Cambodja* door Stichting Cambodia Dutch*

Vrijwilligerswerk met IBO: low-budget en betrouwbaar door IBO-Nederland

U vindt onderwijs duur? Onwetendheid, dat is pas duur! door Stichting Twiga

13:10 - 13:40 uur

Zomerreizen voor jongeren in Oeganda, Thailand, Guatemala & Burkina Faso door Travel 4 Change

Wil jij SAMEN werken met jongeren en straatkinderen? Kom dan eens kijken! door SAMEN

13:50 - 14:20 uur

Reizen op een andere manier: vrijwilligerswerk, Spaanse les, stages en bijzondere rondreizen door Het Andere Reizen

Vrijwilligerswerk en Backpacken wereldwijd, werken als Au Pair in de USA en Australië door Activity International

WORKSHOPS

14:30 - 15:30 uur

Kansen en valkuilen van vrijwilligerswerk in het buitenland door Ontmoet Afrika

Hoe zet jij je kwaliteiten in op je project? door Stichting Muses

Het belang van het kind voorop in vrijwilligerswerk! door Better Care Network


AANMELDEN

Toegang is gratis. De Wereldwijzer Vrijwilligersdag Maart 2015 bezoeken?

Meld je hier aan


[video=vimeo;64402819]http://vimeo.com/64402819[/video]
Video impressie van een eerdere dag

We zien je graag zaterdag 21 maart 2015 op de Wereldwijzer Vrijwilligersdag!

Links

.

1 like

Ik wil me graag voor deze dag aanmelden. Geen extra personen.

Lijkt me leuk, ik kom ook. Voorlopig nog alleen.

Beste Margaa,

Aanmelden kan door op de link hierboven vermeld te klikken en je gegevens achter te laten (mocht je dit nog niet gedaan hebben). Leuk dat je wil komen! Tot 21 maart :slight_smile:

Ik heb vanmorgen een berichtje gestuurd, maar ook even zo: is het mogelijk om als organisatie nog deel te nemen?