'Pete Murray verhuist naar Amsterdam'

‘Pete Murray verhuist naar Amsterdam’

	 AMSTERDAM - De Australische popzanger Pete Murray wil begin volgend jaar met zijn gezin naar Amsterdam verhuizen. Dat berichtten Australische kranten afgelopen weekend. 
 		 			 					 						[http://www.ad.nl/multimedia/archive/00186/Pete_Murray_186118h.jpg](javascript:launchPopup('http://www.ad.nl/cultuur/2812862/Pete_Murray_verhuist_naar_Amsterdam.html?service=fotoPopup','fotoPopup',505,380,'yes','no','no','no');) 						Pete Murray 						
					
		 In zijn eigen land heeft de 38-jarige popster het gevoel dat het publiek hem    inmiddels ,,te commercieel'' vindt. Alle drie de albums die de    undergroundzanger sinds 2004 uitbracht behaalden de eerste plaats in de    Australische hitlijsten. 

,Ik heb erg hard gewerkt om succesvol te zijn. Maar als je succes hebt in Australië vindt iedereen je al snel te commercieel,‘’ aldus de muzikant. ,Je bent dan niet cool meer.‘’ Murray, bekend van hits als Opportunity en You Pick Me Up, wordt ook steeds populairder in Nederland en de rest van Europa.

Paradiso

Vorige week speelde hij in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. Maandagavond treedt hij op in de Oosterpoort in Groningen, vanwaar hij verder trekt door Europa. Ook op popfestival Pinkpop was de zanger al twee keer te horen.
Op dit moment woont de muzikale emigrant met zijn vrouw Amanda en zonen Charlie (5) en Pedro (1) nog vlakbij Byron Bay aan de oostkust van Australië.

(ANP)bron: AD.nl