Pete Murray, 'Summer at eureka'

**Pete Murray, **
‘Summer at eureka’(2008)

Doorzetten is de boodschap

http://www.cuttingedge.be/assets/200808/36770/content/petemurray_summerateureka_review.jpg?1218644934

Australië heeft meer te bieden dan kangoeroes en surfparadijzen. Het eiland vertegenwoordigt ook een aantal beroemdheden zoals Kylie Minogue en wijlen INXS-frontman Michael Hutchence. Iets minder bekend is Pete Murray, al zou zijn grootste hit ‘So beautiful’ wel een belletje moeten doen rinkelen. Deze Australische onderdaan heeft met ‘Summer at eureka’ zijn nieuwste plaat uit. Hij blijft ook nu trouw aan zijn kenmerkende singer-songwriterstijl. Gelukkig maar, want Murray heeft slechts twee instrumenten nodig om te imponeren: een akoestische gitaar en zijn stem.
Dat de teksten van Pete Murray niet diep filosofisch of bijster origineel zijn, blijkt doorheen de nummers. Liefde en gemis zijn de overheersende thema’s en je moet al een genie zijn om op dat vlak nog onbewandelde paden te betreden. Bij Murray blijft alles helaas wat hangen in clichés. We zullen er maar van uitgaan dat dat hoort bij het melodramatische sfeertje dat ook in zijn muziek geweven zit.
‘Happy ground’ zou een vrolijk nummer moeten zijn, maar Murrays idee van gelukkig zijn is wel zeer ingetogen. Gelukkig brengt het dertigkoppig orkest van vrienden en familie de vrolijke noot naar boven.‘Chance to say goodbye’ is gestoeld op een rockleest, de melancholische stem moet je er wel bijnemen. ‘Saving grace’ is een meezinger voor op een lentedag, inclusief een deuntje mondharmonica.
Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat deze plaat ons in het begin niet echt boeide. Maar naargelang we de nummers vaker gehoord hadden, ontdekten we toch dat de drang opwelde om ze nog meer te horen. Pete Murray is een getalenteerde singer-songwriter die zowel met zijn stem als met zijn gitaar uitstekend overweg kan. Het heeft wat geduld nodig om meegezogen te worden in zijn wereld, maar eenmaal je in de draaikolk belandt, laat je je gewillig meevoeren.
[RIGHT]Julie Van Oost[/RIGHT]

[RIGHT]**Bron:http://www.cuttingedge.be/**[/RIGHT]