Overnachten in Schotland

Deze zomer willen wij voor de 1e maal naar Schotland reizen. Omdat wij regelmatig in de USA en Canada reizen en gewend zijn om geen overnachtingen van te voren te reserveren, vroegen wij ons af of dit in Schotland ook mogelijk is.
Wij vinden het jammer om overnachtingen van te voren te boeken, omdat het leuk is om op sommige plaatsen langer/korter te verblijven.

Het ligt eraan wat je precies met “zomer” bedoeld.
In het hoogseizoen is het een stuk lastiger om op de bonnefooi te gaan en maar te zien of er nog een kamer vrij is dan begin juni en september. Vooral in populaire gebieden als de Highlands kun je makkelijk misgrijpen.

Mocht je nog plannen hebben om de “nieuwe” autoroute, de North Coast 500 te gaan rijden, dan zal ik het ten zeerste afraden om niets van tevoren te boeken. Ik heb die route eind oktober vorig jaar gereden en had toen in sommige plaatsen al enige problemen met het vinden van een accommodatie.
De North Coast 500 route is werkelijk waar prachtig, maar ze hebben die route groot in de markt gezet, zonder van tevoren te checken of er überhaupt genoeg accommodatie is in dat gebied, dat voorheen niet heel veel toeristen kreeg, omdat het merendeel toch richting de Highlands trekt.