Openen Bar/Restaurant Uruguay

Iemand ervaring met het openen van een bar/restaurant in Uruguay of ergens anders in zuid amerika?

Wat is je motivatie? Vanwaar de brede geografische opties? (uru … of elders … er zijn nogal wat verschillen)
Waarom ga of wil je ‘daar’ iets? (waarom weg uit NL)
Uruguay is niet zo toeristisch, ben je veelal afh. van locals
Brazil … zal een totaal ander verhaal zijn. ?Voce fala Portuguez tambem?
De cultuur (en eventuele acceptatie) is per land ook geheel anders.
Groet, Marcel (heb locale ondernemerservaring in Uru, Arg. Chil, Colombia, Brazil, Guata, El Salvador)

Hoi Marcel, bedankt voor je reactie.
Ik ben al meer dan 5 jaar uit Nederland en woon in Guatemala (hier ook ervaring?)
Ik zat te denken aan Montevideo, ben er nog nooit geweest (wel in Uruguay) maar qua economy, veiligheid en omdat het vlakbij Buenos Aires is trekt het mij erg aan. Ik vroeg me af hoe het zit met de bar vergunningen, gaat dat net zo makkelijk (na ja, soms moeilijk) als hier in Guatemala of is het daar allemaal wat strikter?

Joep

Hoi Joep,
In Guatemala heb ik met "Asociason Guatamalteca de exportadores’ samengewerkt.
Het klimaat in Uru is geheel anders, in diverse opzichten (het kan er erg koud zijn, en er is meer regelgeving dan in Guata).
Het is ook niet echt toeristisch.
Buenos Aires daarentegen bruist natuurlijk van het leven en toeristen.
Heb je nu een bar of hostel in Guata? (zo ja waar?)
Ik weet dat je dan ‘gewoon’ elke 3 maanden even de grens over kan gaan/ weer terug.
Heb je nog een NLD paspoort? (immers 5 jaar weg)
Groet, Marcel