Openbaar vervoer 1000 islands - angkor wat

Hallo!

Wij gaan deze zomer 7 weken door Laos en Cambodja reizen. Vanaf de 1000 islands in Zuid-Laos willen we door naar Cambodja. Ons idee is om eerst naar Angkor Wat te gaan, daarna Pnom Penh, en dan via de kust terug naar Thailand. Ik kan alleen weinig info vinden over openbaar vervoer van Zuid-Laos naar Siem Reap. Wie heeft ervaring met deze reis? Is het überhaupt te doen, en zoja, hoeveel tijd moeten we hiervoor rekenen? Of is het toch verstandiger om eerst naar Pnom Pneh te reizen vanuit Laos?

Alvast bedankt!

groeten, Ingeborg

Van zuid laos naar siem riep heb ik gevlogen. Destijds waren de wegen nagenoeg onbegaanbaar. Dat is dus ook de reden dat er niet veel gebruik van gemaakt kan worden.

Je kunt vliegen van pakse naar siem.

ingeborgenharm
hoe hebben jullie je route nou gereist en wat zijn jullie ervaringen ?

Hoi Karin,

we hebben een busticket geregeld vanaf Don Det. Die kun je daar overal kopen, het is ongeveer 28 dollar naar Siem Reap. Belachelijk duur vergeleken met openbaar, vervoer maar helaas zit je vast aan die toeristenbureautjes omdat er vanaf de grens naar Cambodja echt niks behalve toeristenbussen het land ingaat… Wij zijn wel flink gescamd helaas; we zouden overnachten in Kompong Cham en vanaf daar op dag 2 doorreizen naar Siem Reap. Maar ‘plotseling’ was er geen bus in Kompong Cham beschikbaar, dus moesten we met de bus mee naar Pnom Penh en daar overnachten (paar uur extra reizen op beide dagen). Kunnen zij je natuurlijk lekker naar hun eigen guesthouse daar brengen. De volgende ochtend was er natuurlijk geen rekening gehouden met de mensen die naar SR moesten, en was er geen plek in de bus. Gelukkig konden we een uur later mee en arriveerden we uiteindelijk gewoon in SR, maar helemaal vlekkeloos ging het niet…
Achteraf hoorden we dat dit altijd zo gaat, beetje jammer…
Overweeg dus om anders gewoon eerst Pnom Penh te bezoeken en dan naar Angkor door te gaan.

groetjes, Ingeborg