Op zoek naar vrijwilligersproject in Brazilie

Wie kan mij een stapje verder helpen?

Ik heb de droom om vrijwilligerswerk te gaan doen in Brazilie en laat ik die droom nu dit jaar willen gaan verwezelijken. Ik wil graag in in november vertrekken en dan een 2 a 2,5 maand vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ben gymdocent en zal deze functie natuurlijk ook kunnen uitvoeren in een project. Nu zijn er van die prachtige organisaties die mensen af en aanvoeren naar brazilie, maar ik zoek iets kleinschaligers en wil het dus ook zelf regelen. Wie heeft hier ervaring mee? Misschien een leuk project waar je zelf bent geweest en wat is een mooie streek om als vrijwilliger aan het werk te gaan?

Alle info is van harte welkom!

Groetjes Esther

http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=98058

Hoi Esther,

Ik ben goed bevriend met de mensen van Projeto Sorria in Ouro Preto
(http://www.fundacaosorria.org.br)

't Is een heel mooi en succesvol project, opgestart door een idealistische tandarts die gratis goede mondzorg wilde verlenen aan kinderen uit arme families, en uitgegroeid tot een groot sociaal project met meer dan tien vestigingen in de regio Ouro Preto en met allerlei verschillende activiteiten, naast de mondzorg en tandheelkunde doen ze tegenwoordig ook allerlei maatschappelijke en sociale projecten, theater en dans, etc.

Ze hebben vroeger wel met buitenlandse vrijwilligers gewerkt, ik weet niet of er nu mogelijkheden zijn maar zou dat voor je kunnen checken.

Groeten,

Peter

Ik krijg ineens een deja-vu…:vak02:

ben jij die tandarts dan ???

Nee, die is dood, en reincarnatie zit er niet in. Die is “morte pra sempre”.