op vakantie naar belgie.

beste,
mijn vriend wil op vakantie komen naar belgie vanuit ghana wat heeft hij daar allemaal voor nodig?:vak01:
groetjes
pluimje:zon02:

Hallo Pluimpje

U heeft al eerder een bericht geschreven over welke documenten u en uw vriend nodig hebben om voor een kort verblijf naar België te komen en uw vriend zei tegen u dat hij een rijbewijs moest aantonen, en ik heb u daarop beantwoord gegeven en ik heb een aantal links aan u doorgegeven en nu vraag u weer het zelfde vraag.

groet, Marcel

sorry marcel,maar dat komt omdat er iemand gezegd had dat om op vakantie te komen al die papieren niet nodig zijn,blijkt dus niet waar te zijn.
groet
pluimpje:smile:

Hallo Pluimpje

Vakantie is toch een kort verblijf… Het gaat niet zoals hier dat wij vaak alleen maar een ticket nodig hebben om te reizen en als wij een visum moeten hebben gaan wel naar de betreffende ambassade en zonder veel gedoe hebben wij een visum.

weet u dat er geen Belgische ambassade is in Ghana is … Maar een Consulaat, De Zwitsers ambassade in Ghana die nemen visum aanvragen aan voor België. dus uw vriend kan met de documenten naar de VFS kantoor en daar de aanvraag doen voor kort verblijf voor België en later naar de Zwitsers ambassade voor een gesprek en weer later kan hij/zij het paspoort weer ophalen bij de VFS kantoor met visum of geen visum in zijn paspoort… Maar hou er wel rekening mee soms sturen ze mensen toch naar de echte ambassade van België voor een visum aanvraag en die zit in Abidjan ( Ivoorkust )

Ik stuur u weer wat links en ik hoop dat u er nu uitkomt …

http://www.diplomatie.be/abidjannl/default.asp?id=31&mnu=31

http://www.diplomatie.be/abidjannl/

http://www.vfs-be-gh.net/

http://www.vfs-be-gh.net/visacategories.aspx

de laatste 2 links zijn het beste voor uw informatie.

Als u nog meer vragen heeft dan hoor ik het wel… u mag ook wel een privé bericht sturen…

Groet Marcel

Dat bestaat. De ambassade kan gewoon een toeristenvisum uitreiken op haar eigen verantwoordelijkheid. Duurt 3 of 4 dagen. Komt absoluut geen DVZ bij te pas.

In de praktijk moet je dan al wel ergens directeur bij een groot bedrijf of een bank of dergelijke zijn. Maar het kan!

En inderdaad, sedert 1,5 jaar is de Zwitserse ambassade in Accra bevoegd voor het uitreiken van Belgische “toeristenvisa”.