Ontdek West Papua

Ontdek West Papua

West Papua heeft veel indrukwekkende bestemmingen waar de natuur, de cultuur en het avontuur overweldigend zijn.

West Papua -het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea- ligt in het meest oostelijke deel van Indonesie. Nieuw-Guinea is een bergachtig eiland begroeid met regenwouden met woeste rivieren en prachtige hoogvlakten. Het eiland behoort tot de weinige nog vrijwel ongerepte delen van de wereld. De ondoordringbare ruige natuur maakt het mogelijk dat er op het eiland meer dan 200 talen en culturen bestaan. Op de enkele stedelijke kustgebieden na is het eiland nog nauwelijks ontsloten. Het grootste deel van de Papua’s woont nog op traditionele wijze in de hooglanden, in bergdorpen of op eilandjes aan de kust.

Een groot deel van de flora en fauna van Nieuw-Guinea is van Australische oorsprong. Het eiland, op Groenland na het grootste ter wereld, ligt in tegenstelling tot de andere Indonesische eilanden aan de oostkant van de ‘Wallacelijn’, de denkbeeldige lijn die de Aziatische en Australische biografische zones van elkaar scheidt. Hier vindt u flora en fauna die nergens anders ter wereld voorkomen. De soortenrijkdom is een van de grootste ter wereld zowel in de bergachtige regenwouden als maritiem met schitterende koraalgebieden rond paradijselijke eilandengroepen.

West Papua is het minst ontwikkelde deel van Indonesie. De toeristische infrastructuur staat hier nog in de kinderschoenen. Dit is tegelijkertijd de grootste charme van het reizen in dit deel van de wereld: met een flexibele houding zult u daadwerkelijk de culturele rijkdom en het ecologisch erfgoed van de Papua’s kunnen ontdekken en ervaren.

1 like