Omboeken tickets

Al eerder heb ik vragen gesteld op deze site over peru, ecuador, etc etc. Nu heb ik besloten om in september eerst 3 weken een interne spaanse cursus te nemen in Cuzco (Peru) en van daaruit door te trekken richting Ecuador. Ik weet wel wanneer ik weg wil, maar niet exact wanneer ik terug wil of moet. (3 maanden volgens mij) Stel je voor dat ik besluit om mijn retourticket vanaf Quito te boeken rond November, maar ik ben het half Oktober al zat. Wat zijn dan de mogelijkheden. Kan het nergens vinden op Google.
Kan iemand mij hier misschien mee helpen???

Groetjes

Miranda

De voorwaarden voor omboeken hangen erg af van de maatschappij en de soort tickets die je hebt.

Als voorbeeld: KLM heeft (geloof ik) 4 verschillende prijsniveaus voor economy. De stoelen zijn allemaal hetzelfde, maar het prijsverschil zit 'm in dat je flexibeler bent in annuleren of omruilen voor een andere datum. Ook de bijbehorende kosten voor omboeken verschillen per niveau (in de goedkoopste ticket is het zelfs niet toegestaan, geloof ik).

Kortom: direct informeren bij de maatschappij zelf.

Hallo,

Wat Jurjen schrijft geldt voor meerdere maatschappijen. Je kunt het beste naar een reisbureau gaan die gespecialiseerd is in vliegtickets, dus niet D-reizen ofzo, die weten veel van pakketreisjes. En laat je de beste tickets voorrekenen. Toen ik nog voor Budget air werkte was het onze sport om de goedkoopste en beste opties aan de klant te geven, ik hoop dat dat nu nog kan. Dus je vraagt eerst wat is het beste ticket met een dichte retour (soms nog wel tegen kosten te wijzigen ter plekke) en dan ook eentje die makkelijk te wijzigen is.
De “oude” Budget air winkel in Utrecht heeft nog een paar oude rotten in het vak, geen idee of je daar in de buurt woont, is nu volgens mij de Vliegwinkel.
Houd er ook rekening mee als je een helemaal open ticket boekt en je wilt terug en de komende dagen zit het vliegtuig helemaal vol je ook een probleem kunt hebben, ik zou dus altijd wel een retourdatum boeken, maar eentje die te wijzigen is.

Succes en vooral, leuke reis!!
Sandra