Nigeria!

Hallo allemaal,

Ik heb jaren geleden de enorme mazzel en kans gehad om een flink aantal weken in Nigeria (Lagos) door te brengen.

Dat was een ervaring om nooit te vergeten!!!

Wie van jullie heeft ook ooit zo’n unieke kans gehad en beter nog: wie van jullie is er ooit in Nigeria geweest?

Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en verhalen!

Groetjes, Fleur

Hoi Fleur,

Ben in April twee weken in Nigeria geweest, echt een ervaring om nooit te vergeten. Het begon eigenlijk in Lagos, nooit zo’n hectische energieke stad tegengekomen. Je kunt er leuk stappen en de mensen zijn echt super vriendelijk, het aparte engels is natuurlijk ook super!
iets van; “hey master, were you go?” antw: I go! Het yaba district is ook een aanradertje, nog de hoteleigenaar moeten overtuigen dat twee mannen echt op een kamer kunnen wat volgens de “wet” verboden zou zijn. Onzin natuurlijk, die gasten willen gewoon twee kamers verhuren. Dat was dus iets wel van een half uurtje stevig praten…! Hierna opweg met de motorern richting cameroun via Ibadan, (langs Abuja), Bauchi en zo via Mubi het noorden van Cameroun in.

Het Yankari game reserve -met de wikki warm springs- is nog zon toppertje, super redelijk geprijsd (je kan er kamperen) en de hele dag een beetje ronddobberen in de spring. Kan best druk worden in het weekeinde, zelfs nog turkse student tegengekomen die engels in Nigeria studeren (het kan raar lopen)…

Dus alleen maar positief, of het moet het gedoe met benzine zijn -goedkoop aan de pomp maar wel in de rij staan- en de vele police checkpoints -voor je eigenveiligheid //banditen- …

Grtz
Meindert

Wie heeft er ervaring met studeren in Nigeria? Is er iemand wel eens in het noorden geweest (Kano) en hoe is de situatie daar voor een westerse vrouw?