Nieuw roman: Thaise Liefde

Half november is een verrassende roman met de titel Thaise Liefde uitgekomen. Zonder twijfel een ábsolute aanrader voor iedere Thailand bezoeker.

Flaptekst:

No money, no honey is een gevleugelde uitdrukking in de vele uitgaansgelegenheden die Thailand rijk is. De liefde die er per kilo te koop is, is voor alle betrokkenen dikwijls een laatste strohalm. Soms begeeft zelfs die laatste strohalm het. Maar speelt liefde niet altijd in het land van de illusies?
Karel Poort, die in een vorig leven de wereld heeft afgereisd als televisiefreelancer, debuteert hier verrassend als schrijver. In Thaise Liefde trakteert hij ons op een vlotgeschreven en soms hilarisch relaas over de laatste hoop van een man in zijn nadagen. Een desperate man, die volledig in de ban is geraakt van een slim plattelandsmeisje en alle realiteit uit het oog verloren heeft.

Jef Rademakers

Opvallend dubbeldebuut

Het debuut van een auteur is op zich al een klein wonder. Een proces van duizenden uren intensief schrijven, denken, schrappen en weer herschrijven eindigt met de fysieke verschijning van zijn eersteling. Immers, twee jaar eerder was het allemaal nog slechts een vaag idee, in de loop van de tijd verwoord tot de definitieve vorm en tenslotte als manuscript verstuurd naar de diverse uitgevers.

Maar hoe is het dan om in dezelfde maand met TWEE boeken tegelijk te debuteren, in TWEE totaal verschillende genres en dan ook nog bij TWEE uitgevers? Het overkomt deze auteur, niet in de laatste plaats ook tot zijn eigen verbazing.

Als medio november bij Servo uitgeverij de roman Thaise Liefde uitkomt, wordt in dezelfde periode door uitgeverij Aspekt de verhalenbundel **Het Mantelpakje **in de markt gezet. Dan mag je toch spreken van een opmerkelijk debuut, in meerdere opzichten een ‘dubbelslag’.

Voor meer informatie:

Servo uitgeverij
http://www.uitgeverijservo.nl/servo.nsf/main?Openframeset&src=/servo.nsf/fondslijst?OpenForm&frame=rechts

Uitgeverij Aspekt
http://www.uitgeverijaspekt.nl/Catalogus.pdf (pagina 9)

http://www.uitgeverijaspekt.nl/Homepage.htm

En Havanavieja heet in het echt toevallig Karel Poort?