New York restaurant tips

New York restaurant tips

Vijf van de top New York restaurants (meest populair) volgens de Zagat Guide:
[ul]
[li]Gramercy Tavern[/li]Het restaurant serveert de Amerikaanse keuken
Het ligt in de buurt: Flatiron District
42 E. 20th St.(tussen Broadway & Park Ave. S.)
Manhattan, NY 10003
[li]Le Bernardin[/li]Het restaurant serveert de Franse keuken en heeft veel vis op het menu
Het ligt in de buurt: West 50s
155 W. 51st St. (tussen 6th & 7th Aves.)
Manhattan, NY 10019
[li]Eleven Madison Park[/li]Het restaurant serveert de Franse keuken
Het ligt in de buurt: Flatiron District
11 Madison Ave. (24th St.)
Manhattan, NY 10010
[li]Peter Luger Steak House[/li]Het restaurant is een Steakhouse
Het ligt in de buurt: Williamsburg
178 Broadway (Driggs Ave.)
Brooklyn, NY 11211
[li]Union Square Cafe[/li]Het restaurant serveert de Amerikaanse keuken
Het ligt in de buurt: Union Square
21 E. 16th St. (tussen 5th Ave. & Union Sq. W.)
Manhattan, NY 10003
[/ul]

Hieronder vind je tips van reizigers over restaurants in New York. Heb je zelf een goede tip over restaurants in New York? Plaats 'm hieronder!

.

We weten allemaal dat het in Amerika groot-groter-grootst is wat porties en formaat van etenswaren betreft. Een kopje koffie is een halve liter en moet je met twee handen vastpakken. Een ā€˜kleineā€™ soep bestellen is ook weer een halve liter. Steaks hangen over het bord en de frites overdekken alles. Enfin, van alles te veel, maar wel van goede kwaliteit. En een ā€˜doggy-bagā€™ is hier echt doodgewoon. Je hebt er voor betaald dus is het van jou.

Toch zijn er enkele smakelijkheden die je minstens eenmaal in N.Y. geproefd moet hebben en die ā€˜de zonde waard zijnā€™:
[ol]
[li]N.Y. is bekend om zijn cheese cake en de beste is van prijswinnaar ā€˜Junior Restaurantsā€™, vlakbij Time Square
[/li][li]Yoghurtijs: Warenhuis Bloomingdales, in het cafetaria ā€˜The Four Carrotsā€™. Prijswinnaar. Ook verkrijgbaar als ā€˜likijsjeā€™, weer van enorm formaat
[/li][li]Sandwich (warme) pastrami (Ā± 120 gr): twee sneetjes met Ā± 6 cm. beleg ertussen
[/li][li]Brownie: Farmersmarket, HammerskjĆøld square (UN-gebouw)
[/li][li]Bagel met creamcheese en zalm: vrijwel ieder straatstalletje
[/li][/ol]

Als het wat mag kosten, dan heb ik hier twee tips voor je! HetRiver CafĆ© (1 Water St., Brooklyn) zal je een onvergetelijke, romantische ervaring bezorgen. Aan de voet van de Brooklyn Bridge gelegen, zul je in geen enkel ander restaurant zoā€™n overweldigend uitzicht over de skyline van Manhattan krijgen. Van de allerbeste Japanse keuken kun je genieten bij Nobu (105 Hudson Street, TriBeCa), een van de restaurants van de beroemde kok Nobuyuki Matsusisha.

ontbijtje bij een soort bakkertj het is wel een keten volgens mij, Europan of europain europin, kan het niet goed lezen op mn fotoā€™s :wink: verse sappen, broodjes, fruit, warme broodjes, eieren van alles! en vers!! of bij een leuke ā€œdinerā€ waar ze net als in de film je koffie steeds bij komen schenken!
we hebben sā€™avonds heeeeeerlijk gegeten bij Outback, een Australisch getint restaurant waar ze de lekkerste spareribs ooit hebben en ook alle andere gerechten zijn heerlijk!
simpel goedkoop, niet gezellig maar wel lekker Applebees! en er zijn restaurantjes genoeg, vraag een local, dan kom je op de leukste plaatsen!

Magnolia Bakery (Bleekerstreet en Central Station), daar hebben ze die geweldige cupcakes. Lekker!

Als je een keer toevallig in Brooklyn bent dan is Zaytoons een geweldig restaurant. Afrikaans/Marokkaans eten. Lekker en goedkoop! The New York Times noemde het het geheim van Smith Street, een gezellig straatje in Prospect Heights, Brooklyn. Check it out at www.zaytoons.com of lees een review hier: The Thousand Best | New York Magazine.

met een subway broodje op de trap van times square zitten! Overtreft alles.

applebees heerlijk eten, maar na 6u komt er heel veel extra geld overheen. hadden 2 gerechten van 20 dollar (op de kaart) en 1x drinken, maar betaalden na alle belastingen en tips ruim 80 dollarā€¦ voor 6u geen probleem. hou sowieso rekening met de tips die overal bij komen.

Wat betreft de tips: voor groepen (meestal start het rond 8 personen) berekenen ze soms de fooi al voor en wordt het in de rekening inbegrepen. Heet dan ā€œgratuitiesā€ (heeft niets met gratis te maken ;)). Als je vragen hebt, uitleggen dat je het Amerikaanse systeem niet gewend bent en ze helpen je graag de rekening te begrijpen. :slight_smile:

Mijn tips:

  • vermijd Times Square zelf (alleen maar ketentroep) en loop Restaurant Row in (West 46th Street tussen Eighth and Ninth Avenue): heel veel gezellige restaurantjes. Op 8th avenue zitten ook veel leuke oosterse restaurantjes
  • Eataly tegenover het Flatiron Building is een hemel voor foodies die van Italiaans houden. Het is een enorm pand, met restaurants, een markt, ijssalon, broodjeszaak, koffiehuis, bar, etc. Heerlijk verse Italiaanse producten zoals kazen en salamiā€™s. Yum. Niet goedkoop overigens.
  • in Meatpacking District zitten heel veel gezellige restaurantjes. Ook leuk om daar even de Beergarten te bezoeken.
  • ontbijten op Europese wijze bij Le Pain Quotidien. Heerlijk brood, gekookt eitje, ham, cappuccinoā€¦ Maar ook wel een keertje gewoon echt Amerikaans ontbijten bij een take-out waar de locals in en uit lopen om hun ontbijt (n styrofoam) te halen!
2 likes