New York bezienswaardigheden tips

New York bezienswaardigheden tips

Een top 5 van bezienswaardigheden in New York
[ul]
[li]Empire State Building[/li]Wat? Dit grootse gebouw heeft twee observatieplatforms (op de 86e en 102e verdieping) waarvanuit je een prachtig uitzicht hebt over Manhatten.
Waar? op de hoek van 350 Fifth Avenue en 34th Street
Wanneer? Elke dag van het jaar, van 08.00–02.00 uur.
Prijs: (86e verdieping) Volwassenen $ 19.29; Kinderen (6-12) $13.78, Senioren (62+) $17.45.
[li]Vrijheidsbeeld & Ellis Island[/li]Wat? Het eerste wat de immigranten vanaf de boot zagen toen ze bij New York aankwamen, inmiddels hét symbool van Amerika. Op Ellis Island worden de migranten geëerd, als je tussen de namen snuffelt vind je misschien wel de naam van een familielid!
Waar? Vanuit Battery Park vertrekt een veerboot
Wanneer? hangt volledig af van de tour, kijk op de website.
Prijs: hangt volledig af van de tour die je boekt, kijk op de website.
[li]Museum of Modern Art[/li]Wat? Het MoMa is bijna even beroemd als de kunst die er vertoont wordt. Er zijn schilderijen te zien; beeldende kunst zoals film, media, en fotografie; en beeldhouwwerken; en nog veel meer moderne kunst.
Waar? 11 West 53 Street (tussen 5th en 6th Avenue)
Wanneer? 10.30 – 17.30 (vrijdags tot 20.00, dinsdags gesloten)
Prijs: Volwassenen $ 20,00; Studenten $12,-; Senioren (65+) $16,-;Kinderen onder 16 jaar gratis
[li]Brooklyn Bridge[/li]Wat? De eerste stalen hangbrug ter wereld. Over het bovenste dek kan je wandelen en fietsen.
Waar? In Manhattan te bereiken vanaf City Hall Park. Vanaf Pier 17 bij South Street Seaport heb je een prachtig uitzicht op de brug.
Wanneer? Wanneer je maar wilt!
Prijs: Gratis
[li]American Museum of Natural History[/li]Wat? Dit is het grootste natuurhistorisch museum ter wereld.
Waar? Westkant van Central Park bij 79th Street
Wanneer? Dagelijks van 10.00-17.45 uur
Prijs: Volwassenen $16,-; Kinderen (2-12): $9,-; Senioren/Studenten: $12,-; leden gratis
[/ul]

Hieronder vind je tips van reizigers over bezienswaardigheden in New York. Heb je zelf een goede tip over bezienswaardigheden in New York? Plaats 'm hieronder!

.

Natuurlijk is het heel erg leuk om naar het Vrijheidsbeeld te gaan maar de wachtrij is vaak enorm lang. Bovendien kost het Vrijheidsbeeld bezoeken geld, en de overtocht er naar toe ook.

Een leuke tip is om, wanneer je niet persé naar het Vrijheidsbeeld hoeft, maar het wel van niet te ver wilt bekijken, de gratis ferry tussen Manhatten en Staten Island te nemen. De ferry biedt een prachtig uitzicht op de skyline van New York (lower Manhatten) en je vaart dicht langs het vrijheidsbeeld wat vele mooie foto momenten biedt. Je kan meteen weer terug met de ferry, maar je kan ook een bezoekje brengen aan Staten Island en bijvoorbeeld 's avonds terug gaan om een mooi beeld van Manhatten by night te krijgen.
Een plekje bij de railing of boeg bemachtigen is het allerbeste want dan kan je alles goed bekijken. Tijdens spitsuur zitten ook veel New Yorkers/ Staten Islanders in de veerboot ('s ochtends tot een uur of 9 en 's middags vanaf een uur of 4) dus dan is het wel wat drukker.

De terminal zit naast Batterypark, deze ferry is een van de weinige gratis overtochten dus kijk goed of je wel bij de juiste terminal bent. De ferry vertrekt elke 15 tot 20 minuten op werkdagen, in de namiddag en 's avonds elk half uur en 's nachts elk uur. Genoeg momenten dus om de veerboot op te gaan en te genieten van een prachtig uitzicht!

3 likes

Een tip voor het bezoeken van het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building:
probeer zo vroeg mogelijk te gaan, dan is het nog niet zo erg druk.
Hou ook rekening met security checks overal, wat ook tijd in beslag neemt.

Empire State Building is natuurlijk een must. Probeer dit 2 keer te bezoeken: 1 keer overdag en 1 keer 's avonds wanneer je een totaal andere kijk krijgt op de lichtjes van Manhattan.

Top of the Rock: Boven op het Rockefeller Center met ook een schitterend uitzich over de stad en op het Empire State Building.

1 like

Wat ook de moeite waard is om te doen:
een ritje met de Aerial Tramway naar Roosevelt Island.
Doe dit op een zonnige dag in de ochtend. Vanaf het eiland heb je dan een schitterend uitzicht op de skyline van het zonnige Manhattan.

diverse musea:

American Museum of Natural History

Metropolitan Museum

Guggenheim Museun

Museum of Modern Art (MOMA)

Zeer indrukwekkend:

een wandeling langs Ground Zero.
De wandelingen worden georganiseerd door: http://www.tributewtc.org en worden geleid door mensen wiens levens zijn veranderd door de aanslagen.
De wandeling duurt ongeveer 5 kwartier en begint bij: 120 Liberty Street.

Central Park:
Strawberry Fields - Belvedere Castle - dierentuin - ijsbaan

zoals hier al beschreven de gratis ferry naar staten island, tip voor een perfect plekje om mooie foto’s te maken, loop niet naar boven maar door naar de andere kant van de boot waar de boot weer aan wal gaat, daar is bijna altijd plaats om goed foto’s te maken!

2 likes

op de top of the rock kan je natuurlijk een mooie foto maken van jezelf met het empire state building op de achtergrond!! heel leuk!

1 like

heb je tijd… ga naar een honkbalwedstrijd van de yankees. Het duurt erg lang als je de wedstrijd helemaal af kijkt, maar je moet er een (veel te dure) hotdog gegeten hebben en een cola/biertje gedronken hebben, het is gewoon een spektakel waar je een keer geweest moet zijn!!

loop over de brooklyn bridge naar de andere kant! is heen en terug te veel, pak dan de metro naar de andere kant en loop naar manhattan. in brooklyn veel oude pakhuizen en onder de brug parkjes uit bekende films!

vlakbij meatpacking district is een oude metrolijn die boven de grond was, daar hebben ze een tuin van gemaakt, leuk om doorheen te lopen/gezien te hebben. in die buurt zijn ook veel leuke winkeltjes en voor de liefhebber een grote Apple store die niet zo druk is als degene midden in de stad!!
Als we het dan toch over winkels hebben, hou je van snoep?? dan MOET je naar Dylan’s Candy bar! Hier heb je drie verdiepingen en ze verkopen alle soorten snoep die je maar kan bedenken!!
en wil je echt lekker ijs, of een klein italiaans hapje, dan is er een mooie winkel die eataly heet, dat is een "deli"waar je ook meteen kan proeven van alles wat ze verkopen met wijnen enz erbij!!
en kom je te voet toevallig langs een winkel die er aan de buitenkant als een groente en fruitkraam uitziet met de naam Barzini’s dan MOET je echt even binnen gaan kijken, deze verstopte “supermarkt” heeft alles van de vloer tot aan het plafond opgestapeld en ze hebben werkelijk alles! van taart tot 20 soorten dressing en van verse parmezaanse kaas tot crackers!! en van alles ruime keus!! heel leuk!

1 like

Ik kan de ferry naar Staten Island ook niet genoeg aanraden. Echt heel leuk om het Vrijheidsbeeld op de heenweg en de schitterende skyline van Manhattan op de terugweg te zien.

Wat ik ook erg leuk vond was om de Brooklyn Bridge over te lopen een kleine wandeling in Brooklyn te maken en dan weer terug over de brug. Het is een erg mooie brug en er vanaf heb je schitterende uitzichten.

Om de skyline nog mooier te maken: neem de ferry terug naar Manhattan tegen het einde van de zonsondergang!

Brooklyn Bridge inderdaad groot succes, maar neem er de tijd voor (lopend duurt lang!)

Óók heel leuk vond ik het om 's avonds naar het Metropolitan Museum te gaan. Ze zijn namelijk 's avonds ook open. Daar even (voordelig!) een hapje gegeten en vervolgens langs de Van Goghs, Rembrandts en Monets slenteren. De Egyptische afdeling absoluut de moeite waard.

is inderdaad echt een aanrader! was uitverkocht, maar zijn op de bonnefooi de metro ingestapt en naar het stadion gegaan. bij het stadion door veel (illegale) verkopers aangesproken, doorgelopen. bij het stadion nog gewoon tickets te koop! zeker niet te duur kopen, bovenin is prima alles te zien, juist mooier aangezien je dan alles overziet. relatief klein stadion. wel aan te raden om van de verkopers buiten het stadion water te kopen; scheelt 2 a 3 dollar!

Super tips hier, erg bedankt allemaal… Yay!