Navigatie USA

Hoi,

in mei gaan wij naar heet noordoosten van de USA. We huren een camper en hebben dus navigatie nodig… TomTom op iPad, TomTom kopen bij Walmart? Of heeft iemand een 2e hands met VS kaarten, of kun je ergens de kaarten voor iPad kopiëren? Wat deden jullie, hoe organiseerde je het, tegen welke kosten?

vind het fijn om jullie ervaringen te horen.

christel

Google Walmart, Best Buy, Target. Je bent denk ik in Nederland meer voor een kaart kwijt, dan hier een hele TomTom! Bij de meeste verhuurbedrijven kun je ook navigate huren, maar dan nog…vergelijk prijzen. Let wel er komt gemiddeld 8 procent tax bij.

Wij hadden al een TomTom. Via de online omgeving van TomTom een kaart gekocht voor 45,- of 50,-. Tomtom mee naar de USA, genieten van een perfecte navigatie.

Hi again.Zet je keyboard in het Engels en ga googlen. Met een nieuwere had je het Misschien gratis kunnen dowloaden en dan terugsturen. Google de plaatsen, die je aandoet, als je helemaal naar het noordoosten gaat. Is daar soms ook nog sneeuw in mei? ( kijk dus niet naar gem. Temperaturen).
Heeft je camper een generator om je in de avond warm te houden?( is deze op propaan of benzine of beide? Op benzine van je motor kan het met koud weer behoorlijk in de kosten lopen, als je niet een hook-up hebt)Indien voor Memorial Day gaat: zijn alle faciliteiten op de camping, dan wel is de camping inderdaad open? Veel plezier, groeten uit Colorado.

Er zijn ook goede apps te krijgen waarmee je offline kaarten kunt bekijken en routes kunt plannen.

Navigatie die je bij huur auto of camper huurt is vaak veel onduidelijker… wij adviseren zelf tomtom mee te nemen, ideale navigatie en de mogelijkheid om motels te ‘zoeken’ via je tomtom als je niet van te voren alles wil boeken…

Wij hebben via navigatieverhuur.nl een tomtom gereserveerd voor onze reis… kost iets van 25 euro voor 2.5 week

Vorig jaar zelf de USA kaart gekocht online bij Tomtom voor 17,50 (aanbieding) en die geïnstalleerd. Werkte perfect.

Is het eigenlijk niet veel leuker om met de kaart rond te rijden en vooral niet te bang zijn om hier en daar de verkeerde afslag te pakken…
Ik heb op die manier de mooiste onverwachte dingen gezien.

In Amerika hoef je absoluut niet bang te zijn om te verdwalen; uiteindelijk vind je de weg toch wel.

Dat ligt er maar aan.
Door vertraging en een gemist vliegtuig in NY eens 's avonds laat aangekomen in LA.
Beetje gaar na 30u wakker zijn en met de kaart in het donker de weg naar het hotel vinden is dan geen pretje meer.
Helemaal als je op een gegeven moment een straat in rijdt waar je de auto’s voor je ziet twijfelen en omdraaien.
Navigatie is gewoon handig en scheelt gedoe. Als je zonder wil rijden, laat je het ding gewoon in het handschoenenkastje liggen :slight_smile: