Natuurreis voor vogel en dieren liefhebbers : 12 dagen in April

Wij zoeken nog een 5-tal reisgenoten.
Vogels zijn een bijzonder aspect van iedere ontdekkingstocht in
de natuur. Deze gevleugelde dieren zijn een belangrijk onderdeel
van het ecosysteem.

Er leven ruim 550 vogelsoorten in Oost-Afrika, dus de
vogelliefhebber wordt beslist niet teleurgesteld. Het bestuderen
van het gedrag van vogels is een avontuur op zichzelf. Naast de
vogels in de bomen is het ook genieten van het vogelrijke leven
rondom het water. Dit waterrijke gebied wordt gecreëerd door
een dam waarmee het regenwater wordt opgevangen. Deze
groene oase met de vele bomen trekt uiteraard veel vogels aan

De savanne van Maanzoni is duizenden hectare groot, dus zorg voor goede wandelschoenen! Te voet kom je dichtbij giraffes, zebra’s, verschillende soorten gazelles en apen. Wie weet ontdek je ook nog een typisch Afrikaans wildebeest (gnoe) of dikdik. Een wandelsafari is een unieke ervaring en volkomen veilig omdat er geen roofdieren in het gebied leven.

Proef de vrijheid om op eigen gelegenheid de natuur op te snuiven. Wandel in alle rust door dit gebied dat qua flora en fauna zoveel te bieden heeft.
Sta eens stil bij een termietenheuvel om deze van dichtbij te bekijken. Zie hoeveel grassoorten er leven en voel de prikkelende warmte van de Afrikaanse zon op je schouders wanneer je bukt om een bijzondere bloem te bewonderen. Je zult verrukt zijn als je verderop plotseling een kudde grazende zebra’s ziet staan. Nader ze behoedzaam en schiet de mooiste plaatjes. Wat zullen ze thuis jaloers zijn…!
Ook een mooie ervaring is paardrijden over de savanne !

Wie het echte Kenya wil beleven moet beslist kennismaken met de lokale bevolking. Daarom verzorgt Amazing Kenya in samenwerking met lokale partners een speciale dagtocht door steden in de omgeving van Lukenya.

Tijdens deze tocht zie je hoe de mensen daar leven en werken. We bezoeken een boer die vertelt over de verbouwing van gewassen in deze zeer droge omgeving. Omdat medicijnen lang niet altijd voorhanden zijn in deze gebieden, maken veel mensen gebruik van de geneeskrachtige planten en bomen uit de natuur.
Een medicijnvrouw vertelt over haar kennis en laat zien waar zij zoal gebruik van maakt. In het kleine heuvelstadje Ngu Nyumu kun je zien waar de lokale kinderen naar school gaan en hoe zo’n dag er voor hen uitziet. De lunch die wordt geserveerd in dit plaatsje is van traditioneel hoogstaande kwaliteit.

Kortom, er is erg veel te doen en voor elk wat wils.

Mail of bel voor meer info.

update :

LINK

Foto’s reis December 2013 : foto’s

REVIEW

OP verzoek van 3 mede reizigers zijn de data veranderd.
We vertrekken op de 7de en komen terug op de 15de April

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“oN6wE7CKB9k” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>