Mooiste plek Grand Canyon? Reisschema.

wij gaan in mei / juni richting SF toe om vanaf daar naar LV-Zion en met een omweg naar Page en de Grand Canyon te gaan…
Wat is een mooie plek in de canyon om te overnachten. En wat is de mooiste plek van de Canyon?

Dit is ons reisschema tot nu toe:

**Dag 1: ** Amsterdam - San Francisco
Dag 2: San Francisco
**Dag 3: **San Francisco - Yosemite National Park
**Dag 4: **Yosemite National Park (Kamperen in Curry Village)
**Dag 5: **Yosemite National Park -Lee Vining of Barstow
Dag 6: Barstow of Lee Vining - Las Vegas
**Dag 7: **Las Vegas
**Dag 8:**Las Vegas - Zion (Via Hooverdam)
Dag 9: Zion
**Dag 10: **Zion - Bryce Canyon - Page
**Dag 11: **Page
Dag 12: Page - Grand Canyon
Dag 13: Grand Canyon
**Dag 14: **Grand Canyon - Lake Havasu
Dag 15: Lake Havasu - LA
Dag 16: LA
Dag 17: LA-Amsterdam

We zijn van plan om in Super8 Motels te gaan slapen ( behalve in SF & Yosemite park) die we 1 dag van te voren reserveren
Hebben de hele vakantie een SUV om mee te rijden.

Wie heeft er suggesties voor plekken die we zeker niet moeten missen?
Wel zijn we bang omdat we korte tijd in de steden rond brengen dat we veel missen.
Voor LA staat Palm Springs, Venice Beach en een middag paddle boarding op de planning.
Is er een NP die niet de moeite waard is om meer tijd te creeren?

Alvast bedankt.

We gaan trouwens vanaf Las Vegas ( richting Zion) richting de Hooverdam… Scheelt weer (om)rijden

Wij raden aan oftewel in Bright Angel Lodge of een andere lodge direkt aan de canyon, ofwel in Tusyan het dorpje direkt bij de ingang. De andere lodges in het park liggen niet direkt aan de canyon en zijn te duur voor wat de bieden; Tusyan heeft normale hotels/motels met wat meer luxe dan de Bright Angel etc.

‘Mooiste plek’ is gewoon de hele zuidkant binnen de National Park grenzen, maar buiten de ongeveer 5 km zone met diverse lodges is ie alleen voor wandelen. Sommige wegen zijn alleen voor de gratis parkbussen en anderen mag je (deel van het jaar) ook met eigen auto.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Bleegh… De prijzen zijn best wel hoog daar… kan je ook op de gok heenrijden en zien of er dan plek is?
De hotels t/m LV zijn geboekt en willen het stuk tussen LV en LA op de bonnefooi doen. Dus als 1 plek niet bevalt (wat niet zal gebeuren) door rijden naar de ander.

De lodges in het park zijn maanden vantevoren volgeboekt, veelal. Tusyan biedt meer keuze en betere prijs/kwaliteitsverhouding. M.u.v. hoogseizoen (lente en herfst dus) zal het altijd wel lukken om wat te vinden.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Hoover Dam ligt ten ZO van Las Vegas dus niet op weg naar Zion. In Page heb je een net zo grote dam de Glen Canyon Dam.
In mei/juni zou Tioga pass van Ysemote naar Lee Vining nog gesloten kunnen zijn. In dat geval moet je zuid van de Sierra naar vegas rijden maar het zou zonde zijn om Death Valley NP over te slaan. Als Tioga pass open is zou ik van Yosemite naar Lone Pine rijden voor een overnachting en dan door death Valley NP naar las Vegas.
Zion naar Bryce is een prachtige route en Bryce is het mooist bij sunset en sunrise maar die zal jij nu niet meemaken. Bryce naar page is 3 uur rijden dus dat wordt een lange dag met een bezoek aan Bryce. Maar beter kort dan helemaal niet.
Je kunt je afvragen of je wel 2 nachten Page wil doen ipv 1 nacht Bryce en 1 nacht Page (of zelfs 1 nacht GC)
4 lodges aan de rim: El Tovar, Kachina, Thunderbird and Bright Angel. BA is het goedkoopst dus voor jullie wel geschikt als je tenminste een reservering kan maken www.grandcanyonlodges.com Tusayan alleen als het in de GC vol is www.tusayanhotels.com
Palm Springs ligt 2 uur buiten LA en veel langer in de spits.
Tussen GC en LA kan je wat van R66 zien bv tussen Seligman en Kingman en tussen Kingman via Oatman en Topock. Ipv Lake Havasu City zou je dan in Needles, Bullhead of Laughlin kunnen overnachten. Laughlin is een klein Las vegas langs de Colorado River met goedkope hotels bv Golden Nugget.
Waar wil je gaan paddle boarding in LA?
Yeehaw

Voor dag 5 / 6 hebben we een overnachting in Olancha.
Is 6 uur rijden vanaf Curry Village maar dat redden we wel. Gelijk de langste rit van de vakantie.

Hebben de dagen in GC al gepland. Verblijven in Williams en gaan dan met de trein naar de GC. (en een ochtend heel erg vroeg met de auto daarheen om te gaan wandelen)
Een nacht in Bryce / Page kan ook inderdaad… Vanaf LV zijn de hotels nog niet geboekt dus we kunnen alle kanten op. :slight_smile:

Kijk eens op de kaart. Van Yosemite via Tioga pass rijd je niet via Barstow naar Las vegas maar via death Valley NP. In Olancha is helemaal niets maar Lone Pine heeft allerlei leuke hotels in een leuke omgeving. (Alabama Hills. Whitney Portal, Movie museum, Face rock)
De trein van Williams is een zeer prijzige optie om bijna niets van GC te zien. Je zit 5 uur in de trein op een dagtrip en maar een aantal uren aan de rim. Je loopt van het depot zo naar de rim, dat weer wel maar onderweg in de trein zie je niets meer dan vanaf he hw64.