Mirissa of Unawatuna?

Hallo Allemaal,

In augustus maken wij een reis van drie weken door Sri Lanka.

Nu is het plan om in ieder geval twee nachten in Tangalle te verblijven.
Echter na Tangalle willen wij Mirissa of Unawatuna aan doen, ook voor twee nachten.

Mijn vraag is nu, wat zijn de grootste verschillen tussen deze twee plaatsen qua: strand, drukte, activiteiten in de omgeving en de levendigheid(bars en restaurants)?

Groet,

Sander

Unawatuna is meer toeristisch dan Merissa. Dus als je veel barretjes, clubs en restaurants bij elkaar wilt dan is Unawatuna de keuze. Strand is ongeveer 15 minuten als je er helemaal over heen loopt en daarnaast zit je natuurlijk tegen Galle aan en dat is leuk voor een bezoek aan het Nederlandse fort. Je kan ook iets in het binnenland gaan, daar heb je hele leuke hotelletjes die echt rustig liggen terwijl je toch zo naar het strand loopt.

Merissa heeft wel een paar echte goede visrestaurants. Daarnaast is het toch wel een stuk rustiger. Hier kan je in het seizoen walvissafari’s doen of naar één van de zeeschildpadden opvangplekken gaan. Het strand is wat rustiger en mooier dan Unawatuna, maar dat is onze mening.

Hoi Sander,

Niet alteveel. Ze delen dan ook min of meer de omgeving, iets van 30-45 minuten rijden tussen de twee. Mirissa heeft een veel groter strand maar is als geheel kleiner dan U’tuna; het tweede heeft dan wel de kleine baai (en nog eens Jungle Beach) maar daarachter een ‘achterland’ van zeker 1 km diep vol straatjes en guesthouses/restaurants, bij Mirissa is dat achterland misschien 100 m diep. Dus zeg 30-40 etablissementen in Mirissa versus 150 ofzo voor U’tuna, de restaurants van de hotels-guesthouses meetellend.
Dus dichtbij strand geeft U’tuna een wat ‘drukker’ gevoel dan Mirissa simpelweg omdat er meer mensen voor minder strand komen, kies je een verblijf verder van het strand dan is het bijna andersom.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]