Mexicaanse griep

Hallo,

Graag hoor ik van mensen die net uit Mexico zijn teruggekomen, wat de ervaringen zijn met de Mexicaanse griep? Merk je er uberhaupt iets van? Wij vertrekken over een week en gaan backpacken van mexico city naar Cancun. Maken ons een klein beetje zorgen.

Groeten Kiki

Hoi Kiki,

Ik zou me niet te veel zorgen maken hierom. Een maand geleden ben ik naar Mexico verhuisd, dus eigenlijk midden in de tijd van de griep. Ik heb er hier weinig van meegekregen. Het is gewoon belangrijk om algemene hygiene in acht te nemen, maar daar ook niet te spastisch mee om te gaan…wordt je alleen maar bevattelijk van.

De kans om de griep in Mexico te krijgen is inmiddels al net zo groot als in Nederland…dus wat dat betreft maakt het niet uit waar je zit. Daarnaast, de griep stelt zo veel niet voor…de mensen die er aan overlijden hebben vaak niet de mogelijkheid om van de zorg gebruik te maken of zijn al ziek en zwak bij wijze van spreken.

Ik zeg, gewoon genieten van al het moois wat mexico te bieden heeft!

Groet

Mexicaanse griep ??? Dat kennen wij hier niet in Mexico.
Wij noemen het de Nieuwe Influenza A (H1N1) virus.
En hier in Mexico zijn er meer maatregelen tegen genomen om verspreiding te voorkomen als in de rest van de wereld, zoals sluiten van scholen, openbare gebouwen, restaurants, voetbal wedstrijden zonder publiek, bioscopen en ga zo maar door wat heet de USA tot nu toe gedaan waar in het begin ook vele besmettingen waren??? Nou niet veel nee. Dus je kunt je voorstellen dat de mexicanen vrij boos worden over de benaming Mexicaanse griep en dat terwijl het hier niet eens vandaan komt in eerste instantie.

Vidaloca, bedankt voor je reactie! Je weet gewoon niet echt wat je moet verwachten, als je de berichten in de media leest. Heb je nog tips wat betreft bezienswaardigheden die we moeten zien?

En Crazypat: mijn excuus voor de benaming, maar zo wordt het hier in NL nog steeds genoemd. Er gaan inderdaad wel berichten de ronde dat het in de VS is begonnen.

Groet Kiki

Ook al kwam de griep uit Mexico. Zoiets noem je niet meer bij een landnaam. In dit soort tijden kosten het miljarden voor een land als Mexico aan toerismeinkomsten en komen duizenden zonder werk te zitten alleen omdat die media er zo overdreven op reageert terwijl dit niet nodig is. Op het moment dat ze de naam varkensgriep in Mexicaans griep wijzigden (vanwege moslims, die mag je niet beledigen immers) was het al wel duidelijk dat het niet zo ernstig was. Dus waarom willen ze mensen dan bang maken voor Mexico?

Behalve dat, bijna 2 maanden geleden was er een bericht dat ze de mexicaanse griep in die andere naam hadden gewijzigd. Fijne media daar in Nederland met dat bericht, maar vervolgens gaan ze gewoon lekker door met de mexicaanse griep noemen.

Verder zul je er (vrijwel) niets meer van merken dat er de griep is geweest. Alles is weer gewoon open en de kans dat je het in Nederland oploopt is inmiddels net zo groot als hier in Mexico dus maak je maar geen zorgen en geniet ervan zou ik zeggen.

Ik ben het echt helemaal met bovenstaande brerichten eens…ik heb zelfs op het punt gestaan om een mail te sturen naar www.nu.nl waar ze nog steeds de naam Mexicaanse griep gebruiken terwijl het dus officieel niet eens meer zo genoemd mag worden…helaas zit mijn mail niet aan outlook vast en gezien het alleen via outlook kon heb ik mij actie moeten staken…helaas, want het maakt me wel een beetje bozig.

Maargoed, voor Kiki: Ik begrijp dat je van Mexico Stad naar Cancun wilt backpacken.
Dan kan ik meteen zeggen: dat is een lange lijst bezienswaardigheden!! Variatie in mensen en natuur is zeer groot en er is dan ook veel te zien.
Ik weet niet of jullie al een route hebben bedacht?
Zelf heb ik als Mexico reisspecialist bij TerraMundo Travels in Amsterdam gewerkt voordat ik hiernaartoe ben verhuisd. Wat bij ons niet bijster populair was is het bezoeken van Villahermosa en Veracruz. Natuurlijk hebben ook die steden genoeg te bieden, maar als je een route neemt zal ik persoonlijk kiezen voor de route Mexico stad (heeft genoeg te bieden als bijvoorbeeld Teotihuacan en Xochimilco buiten de stad, Puebla (voor de gebouwen), Oaxaca (erg leuke stad!probeer de typische keuken…bezoek hierve el agua, monte alban etc.) (ook leuke kustplaatsen genoeg als je via de kust verder trekt, bijvoorbeeld San Augustinillo - als je erg basic gaat heb ik nog wel een leuke tip voor een verblijf aldaar) San Cristobal de las Casas (cultuur), Palenque (Misol Ha waterval en Agua Azul…mits het niet al dagen regent, want dan is het water zo blauw niet meer).
Vanaf Palenque zou je een nachtbus naar Tulum kunnen nemen…en vanaf daar naar boven.

En dan als klap op de vuurpijl: Paragliden (dus niet parasailen!!) boven de zee… (want dat verzorg ik met mijn vriend in Playa del Carmen). Ik weet niet hoelang jullie gaan backpacken, maar wij vertrekken volgende week naar de kust (wonen nu in Colima) en zullen daar verder gaan met wat we hier nu al doen.

Mocht je interesse hebben, laat maar weten! www.para-mexico.com (we zijn het nieuwe gedeelte aan het updaten, dus de info over deze vluchten staan nog niet online, maar dan heb je een idee)

Mocht je verder nog vragen hebben…ik lees het wel.

Groetjes

en dan niet te vergeten alle dingen die ik niet genoemd heb natuurlijk :wink: want dat zijn er nogal wat!

Moet eerlijk zeggen dat de negatieve berichten over Mexico mijn zaak niet ten goede is gekomen. De klassen zijn kleiner dan ooit. Gemiddelde ligt op zon 2 studente per klas op dit moment. Hoop dat mensen snel weer inzien dat Mexico een prachtig land is en ze vanwege de griep het niet moeten laten om dit prachtige land te bezoeken.

Wouter

Net terug na 5 weken Mexico. Voor de meeste mexicanen lijkt deze griep een grap, wel een zure grap als de rechtstreeks of onrechtstreeks met toerisme te maken hebben. De meeste maatregelen die men ziet hebben meer te maken met de publieke opinie dan met efficientie en de meeste mexicanen hebben ook zeer grote twijfels over de rapportering ervan. Hotels en aanverwanten hebben hier zeer veel geld verloren.

Als je gaat backpacken van Mexico stad naar Cancun, dan kan ik je een goede raad geven : check ook de vluchten als je denkt aan langere afstanden (bv DF-Oaxaca of Oaxaca-Tuxla) Dit jaar per ongeluk gezien, en gebruikt (in dit geval AeroMexico) dat bepaalde vluchten goedkoper zijn dan de bus, wel als je bereid bent om op “vervelende” uren te reizen, bv om 6h00 vertrekken uit DF.