Links openbaar vervoer in Thailand

http://www.railway.co.th/english/index.asp (website van de State Railway of Thailand; hier zijn o.a. timetables van de belangrijkste routes te vinden)

http://www.bts.co.th/en/index.asp (website van de skytrain in Bangkok)

http://www.bangkokmetro.co.th/en/home.asp (website van de metro in Bangkok)

Up-to-date link van de State Railway of Thailand:

http://www.railway.co.th/english/index.asp

Link i.v.m. reizen met de trein in Thailand: http://www.seat61.com/Thailand.htm
Voor alle andere landen:
http://www.seat61.com

Link naar een busmaatschappij met ruime dekking in midden Thailand, noord Thailand en de Isaan (NO-Thailand):
http://www.nca.co.th/web/thai/

Boven in het midden zit een klein knopje met “En” voor Engels. Dan naar “Route & Timetable”.

Treintickets kopen vanuit Nederland:

www.traveller2000.com Je betaalt 200 Bath per persoon handling fee en 3,15 % van het totale bedrag aan credit card fee, maar dan wordt alles voor je geregeld en worden je tickets gratis bij je hotel in Bangkok bezorgd. Ik ben het nu met ze aan het regelen: ze reageren binnen 24 uur, zijn vriendelijk in hun mails, informatief en het lijkt allemaal betrouwbaar. Scheelt een hoop tijd en gedoe en je bent verzekerd van een (slaap-)plaats in je trein naar keuze.

Groetjes,

Eva

Wij zijn pas geweest in Thailand en hebben kaartjes aan het loket gekocht, geen probleem, en alleen voor de slaaptrein van Surat tani naar bkk een gecombineerde ticket boat, bus, train een dag van te voren gekocht bij een reisbureautje op koh Phangnan.
In Ned, boeken is echt niet nodig hoor!

Hi Inge,

Dat hangt van de situatie af: als je direct bij aankomst in Bangkok de dag- of nachttrein moet nemen richting Chiang Mai, heb je een zeer grote kans dat je die dag niet wegkomt.

Verder hangt het af van de periode waarin je reist: tijdens de Thaise vakantie is het ook geen overbodige luxe!

Derde situatie die ik wil schetsen: mijn vader, die al jaren in Chiang Mai woont, moest een tijd terug eerst met de trein naar een bepaald station ergens halverwege Chiang Mai-Bangkok voor een belangrijke afspraak en diezelfde avond moest hij de nachttrein nemen naar Bangkok, ook weer voor zaken die niet konden wachten. Hij probeerde voor dit laatste traject vanaf het station in Chiang Mai alvast kaartjes te kopen, maar dat was niet mogelijk: kon alleen vanaf het station van vertrek. Het was hoogseizoen en die trein zat dus mooi vol!

Ik wil maar zeggen dat het in sommige gevallen best handig is…