Lingen (Oranje-route Duitsland)

**LINGEN ** (ligt in de deelstaat Weser-Ems en is de 21e plaats van de Oranje-route)

Lingen gelegen in het district Emsland in de deelstaat Nedersachsen is een gezellig stadje en ligt ca. 75 km verwijderd van Enschede.

In 975 werd Lingen voor het eerst in de archieven genoemd en lag op het kruispunt van belangrijke wegen: de Vlaamse en de Friesze ‘Strasse’. In de Middeleeuwen was Lingen een handelscentrum en tot 1547 was Lingen eigendom van de graven von Tecklenburg. In 1632 ging de stad naar het bezit van het Huis van Oranje nadat prins Maurits van Oranje (zoon van Willem van Oranje) de stad in 1597 op de Spanjaarden veroverd had. Tot aan de dood van stadhouder Willem de Derde in 1702 was Lingen een deel van de Nederlanden en kwam daarna in Pruisische handen.

Enkele van de mooie oude vakwerkhuizen zijn voor het nageslacht bewaard gebleven en kunnen de toeristen genieten van de historische cultuur in Lingen.

Haus Hellmann met vakwerkgevel uit 1641

Het voormalige gebouw van de posterijen uit 1653.

Het plein waar ‘medicus’ Andreas Wesken zijn patiënten behandelde (Andreasplein).

Parkeren: Lingen heeft voldoende parkeer mogelijkheden.

**In de omgeving **van Lingen kan men heerlijk wandelen en fietsen in het licht heuvelachtige gebied. Er is 220 km fietspad en er zijn fiets-routes uitgezet. Bij de parkeer garages zijn fietsenstallingen en fietsboxen.

Zie ook ****de Oranje-route ****op het subforum ‘toeristische tips’.

Camping: Camping en Logeerboerderij het Geitebos in Getelo (Dl)
Zie de advertentie op het subforum ‘campings in binnen en buitenland’

Voor nog meer ToeristischeTips, kampeerverhalen, campings in binnen en buitenland en evenementen zie Kamperen Forum.

Kamperen Forum