Las Vegas park tips

Las Vegas park tips

[ul]
[li]Old Las Vegas Mormon State Historic Park[/li]De eerste mensen die bij Las Vegas kwamen wonen, na de Native Americans, waren de Mormonen. In het park kan je zien hoe ze toen leefden, ook staan er restanten van het fort dat ze bouwden en is er een bezoekerscentrum waar je veel informatie vindt over de vroege settlers.
Het hele jaar van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 8.00- 16.30
Adres: 500 E. Washington Ave, Las Vegas, NV 89101
[li]Cave Lake State Park[/li]Hier kan je een dagje naar toe, maar je kan er ook kamperen. Je kan er heerlijk met een bootje het water op. Het is het hele jaar door open.
Adres: P.O. Box 151761, Ely, NV 89315
[li] Washoe Lake State Park[/li]Voor een spectaculair uitzicht op de Sierra Nevada en de Carson Range kan je naar dit park gaan. Je kan er ook kamperen.
Adres: 4855 East Lake Blvd. Carson City, NV 89704
[/ul]

Hieronder vind je tips van reizigers over parken in Las Vegas. Heb je zelf een goede tip over parken in Las Vegas? Plaats 'm hieronder!

.

Om toch een beetje groen te zien zo in de woestijn is het wel leuk om naar een park te gaan. In het Gilcrease Brothers Park(zo’n half uur rijden vanaf de Strip) kan je piknicken, er is een waterplek om in te spelen voor kinderen, je kan er klimmen, er zijn schommels en speelplaatsen en, heel belangrijk, er zijn toiletten! Heerlijk om even te ontsnappen aan de gok-gekte :slight_smile:

Valley of Fire state park is écht een aanrader. De westingang is iets van 2 uur rijden vanaf de Strip, oostingang 2.5 uur maar die zit dichtbij Lake Mead/Hooverdam dus weer moei daarmee te kombineren.

Een ‘dagtrip’ (ongeveer 6 uur inclusief lunch) is handigste als je met 1 of 2 personen bent, ook omdat je chauffeur dan gidst en mooie stukjes wandeling met je maakt. Ben je met meer dan 2 personen dan is huurauto efficiënter; zorg dan wel voor detailkaartje van park (te kopen bij visitor centre, dat zit op een km of 10 van de westingang). Er zijn zeker 5-6 prachtplekken in het park, met wandeling, om te bezoeken; zonnige dagen zijn het mooiste, dan krijg je echt ‘Joshua Tree’ achtige foto’s.

<Erik> & [Sandya]