Kroatië heropent Verkeersbureau

**:croatia: **
Kroatië heropent in de loop van 2006 zijn verkeersbureau in ons land. De nieuwe directeur, Igor Cupahin, komt op fr vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht zijn opwachting maken. Het Kroatisch Verkeersbureau werd enkele jaren geleden na problemen met de werkvergunning voor de medewerkers gesloten en ondergebracht bij PR Bureau BrouwerBetist.

Het aantal Nederlandse vakantiegangers naar vakantieland Kroatië neemt nog steeds toe. In vijf jaar tijd groeide het bezoekersaantal vanuit Nederland van circa 100.000 tot ruim 242.000 in 2005. Dat is een stijging met bijna 15 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar, toen 210.000 Nederlandse toeristen Kroatië bezochten. Daarmee is de groeidoelstelling, die begin 2005 voor dit jaar werd uitgesproken, exact gerealiseerd.

**Langere termijn
**Kroatië heeft voor de langere termijn als ambitie weer terug te komen op het niveau van 1990, toen 350.000 Nederlanders Kroatië bezochten en Kroatië daarmee een vijfde plaats als belangrijkste vakantieland innam.

**Ruimer aanbod
**De sterk toenemende belangstelling vanuit Nederland is goed te zien aan het ruimere aanbod dat touroperators in 2006 voor deze bestemming hebben opgenomen. In de meeste bestaande programma’s is het aanbod uitgebreid, een aantal touroperators zal Kroatië als nieuwe bestemming voor 2006 introduceren.

**Toelichting
**De Kroatische staatssecretaris van Toerisme, Zdenko Mici, geeft op 10 januari tijdens een persbijeenkomst op de Vakantiebeurs (12.00 uur, Croesezaal) een toelichting op alle ontwikkelingen rond het toerisme naar en in zijn land.

Bron: TourPRess Holland