Koraal Great Barrier Reef

zie hieronder

Hallo reizigers,

Mijn vriend en ik zijn ons aan het oriënteren op een tour naar het Great Barrier Reef. Ik zie daarbij dat je vanuit Cairns een dagtour kunt maken maar ook vanuit Airlie Beach een 3-daagse tour naar de Whitsunday islands (deze liggen in het Great Barrier Reef, heb ik begrepen).

Helaas is er veel koraal gestorven vanwege de klimaatverandering. Weten jullie op welke locaties van het Great Barrier Reef het koraal nog kleurrijk is, zichtbaar bij snorkelen (want wij gaan niet duiken)?
We zouden het jammer vinden als we een tour boeken, waarbij we het koraal alleen verbleekt zien. Als jullie recentelijk hebben gehoord/gezien dat het koraal op deze plekken kleurrijk is, weten jullie dan ook een organisatie die deze plekken aandoet tijdens snorkeltours/Whitsunday island tours?

Is het zeewater in september op een fijne temperatuur om te zwemmen? Zo ja, dan boeken we extra nachten aan zee.

Alvast bedankt!

Groet Judith

Als je jaarlijks op het GBR zou hebben gesnorkeld, zou je het verschil zien. Maar bij een incidenteel bezoek niet. Hier de watertemperaturen: http://data.aims.gov.au/aimsrtds/yearlytrends.xhtml
Drie dagen op het water is natuurlijk prachtig. Verwacht aan de stranden geen strandtenten, stoelen, parasols en dergelijke. Die zijn schaars.
Vanuit Port Douglas schijnen de reef trips ook heel mooi te zijn. Zelf zijn we alleen een paar keer vanuit Cairns geweest.
En hier om het nog wat moeilijker te maken: https://www.eastcoasttours.com.au/single-post/2016/09/07/Cairns-Top-Reef-Tours-According-to-Trip-Advisor
http://www.calypsoreefcruises.com/comments.htm
En zo vind je er bij googelen op 'trip advisor great barrier reef’ nog wel een paar.
Sterkte,
Willem