Groot barrièrerif, Australië

GROOT BARRIÈRERIF, AUSTRALIË

Behalve Lady Elliot en Orpheus liggen ook de koraaleilanden Heron en Green pal op 's werelds grootste koraalrif, dat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst staat. Op elk van de privé-eilanden staat één resort, variërend van comfortabel tot super-de-luxe en van prijzig tot peperduur.
www.destinationqueensland.com

The Great Barrier Reef in Australia is het grootste koraalrif op aarde en felgekleurde vissen, grillige koralen en diephelder water maken het tot de mooiste plek ter wereld om te duiken!

Great Barrier Reef > Duiken & Snorkelen

Het Great Barrier Reef voor de kust van Queensland Australie is een fantastisch gebied om te zeilen, snorkelen en duiken. In dit zeereservaat leven maar liefst 1500 verschillende soorten vissen, de ene nog mooier dan de andere soort. Tijdens je duiken in het Great Barrier Reef kom je bovendien wel 500 verschillende soorten koraal tegen.

De mogelijkheden voor duikers zijn eindeloos en zowel de beginnende als meer ervaren duiker komt hier aan zijn trekken.Tip: de echte “thrillseekers” onder ons boeken een excursie om haaien te voederen!

http://surprisetickets.nl/images/headers/bestemmingen_teksten.gif

Great Barrier Reef > Henron Island

Het Great Barrier Reef is wel 2000 km lang. Tussen de riffen in liggen ruim 300 eilandjes! Dit zijn stuk voor stuk paradijsjes voor duikers en snorkelaars en Henron Island is wel heel bijzonder.
Henron Island is een echt koraaleiland en maakt deel uit van het rif. In het enige hotel dat Henron rijk is, komen met name rustzoekers, duikers en natuurliefhebbers. In oktober en november komen hier namelijk de zeeschildpadden om hun eieren te leggen en in juni en juli zwemmen bultruggen vlak voor de kust!

http://surprisetickets.nl/images/headers/bestemmingen_teksten.gif

The Great Barrier Reef > Vissen op Lizard Island

Het bijna onbeschrijvelijk mooie Lizard Island is ongeveer 1000 hectare groot en het hele eiland is een National Park.
Ook op Lizard Island kan je fantastisch duiken en snorkelen maar de echte attractie hier is vissen. Tussen augustus en november trekken Merlijnen langs Lizard Island. Vissen op Merlijnen is de ultieme uitdaging voor iedere visser want deze vissen kunnen wel tot 500 kilo wegen!

http://surprisetickets.nl/images/headers/bestemmingen_teksten.gif

Reizen naar the Great Barrier Reef

Beste reistijd Great Barrier Reef als je wilt duiken is de beste reistijd van oktober t/m december. Zeevissen is het aantrekkelijkst tussen augustus en november en de natuur is jaarrond mooi!
**De reis naar het Great Barrier Reef **Als je het Great Barrier Reef wilt bezoeken dan kan je het beste vliegen naar Brisbane of Cairns Vanuit Cairns kan je overigens ook diverse enkele of meerdaagse cruises door dit mooie natuurgebied boeken.
Er vliegen meerdere maatschappijen van Amsterdam naar Cairns en Brisbaine,

Resort Great Barrier Reef Check voor accommodatie aan het Great Barrier Reef zeker even Expedia. Ook Hotels.com heeft veel hotels in deze regio. Een week genieten op een paradijselijk plekje voor de kust? Club Med Lindemans is een geweldig all inclusive resort op een absolute droomlocatie!
**Of zie **voor uitgebreid accomodatie overzicht Queensland

http://surprisetickets.nl/images/headers/bestemmingen_teksten.gif

in oktober willen wij in 2 weken van cairns naar brisbane reizen.
uiteraard mag een bezoek aan het great barriere reef daarin niet ontbreken.
Wat is de beste uitvalbasis om zo’n bezoek te doen(wellicht een dagje snorkelen)
thx

Een hele mooie manier om de great barier reef is te zien om in cairns een boottoch te gaan doen en te gaan snorkelen/duiken ook heeeeeel mooi en populair is een boot tocht te doen vanaf Airlie beach en 3 dagen om de whit sundays te varen/snorkelen/duiken.

Mail me gerust als je meer vragen hebt en neem een kijkje op www.peterpans.com

Ik werk voor peterpans in Sydney en kan je met alles helpen hostels boeken/bussen/campers huren/allllee trips name it and we book it :slight_smile:

Heel veel plezier alvast!

Groeten Carlijne
carlijne@peterpans.com
dutch@peterpans.com