Kleinste hotel in Jordanië

Ga je binnenkort naar Jordanië en ben je nog op zoek naar een origineel ‘hotel’? Zoek niet langer, want je vindt er in woestijndorpje Al Jaya een bijzonder hotel in een Volkswagen Kever. Volgens eigenaar en bedenker Mohammed Al Malaheem is het het kleinste hotel ter wereld.

De meeste tot op de draad versleten auto’s belanden op de schroothoop, maar niet de Volkswagen Beetle van Mohammed Al Malaheem. De man uit het Jordaanse woestijndorpje Al Jaya toverde het om in een hotel en claimt dat het het kleinste in zijn soort ter wereld is.

Sinds hij in 2011 met pensioen ging, runt hij zijn hotel. “Ik wou met dit project beginnen om mijn dorp op de toeristische kaart te zetten, want hoewel het enkele van de mooiste landschappen uit de streek herbergt, wordt het vaak over het hoofd gezien”, vertelt hij in een interview met CNN.

Als je het deurtje van de ‘hotelkamer’ opentrekt, wacht trouwens nog een leuke verrassing voor de gasten. Binnenin is alles versierd met meubeltjes en traditioneel geborduurde lakens en kussens van de hand van zijn dochter. Hoewel de kamer bijzonder klein is, word je er volgens Malaheem in de watten gelegd als in een vijfsterrenhotel. Even verderop bevindt zich trouwens de lobby, in een grot.

Voor dat alles betaal je zo’n 48 euro per nacht. Dat geldt wel voor twee personen, want met meer geraak je er ook niet in.

Heel bijzonder, zo’n hotelletje!