Kanchanaburi en omgeving

Beste reisfanaten,

Voor de trip naar River Kwai willen mijn vriend en ik overnachten in de River Kwai Floatel Jungle Rafts. Is het lastig om vanuit Bangkok hier vervoer naar te krijgen? Kun je los vervoer regelen van Bangkok naar Kanchanaburi en vandaar naar Erewan? Wij willen 2 nachten in dit gebied verblijven. Is dit voldoende, te lang of gewoon goed?

Hebben jullie eventuele tips? (we willen nu de historische plekken bezoeken en de watervallen). Mij is aangeraden om vanuit River Kwai direct door te gaan naar Ayuttaya en vanuit daar naar Chiang Mai. Is dit een goede verbinding? Of kun je beter terug reizen naar Bangkok en vanuit daar de trein te pakken? We prefereren de dagtrein, aangezien je dan nog wat van de omgeving kunt zien :wink:

bedankt alvast voor de reacties.

groetjes

Je kunt met de trein vanuit station Noi in Bankok (dus niet het centraal station) naar Kanchanaburi. Je kunt bij Kao San Road (of vanuit elke andere kade) de rivier oversteken met de watertaxi en dan 200 meter lopen naar het station. Let op, de trein gaat maar 2 x per dag; ’s ochtends heel vroeg of na de middag.

De trein vanuit Bangkok naar Chiang Mai stopt ook bij Ayattaya, dus het maakt niet uit waar je opstapt.

Beste Marjolein,

voor 153 euro per persoon kan je deze trip laten verzorgen door Thailandonline, volgens mij is dit precies wat jullie zoeken. Vervolgens in Kanchanaburi vervoer zoeken naar Ayuttaya om tenslotte met de nachttrein naar Chiangmai te reizen.

http://www.riksjatravel.nl/ttro/?tt=335_0_29240_&r=http%3A%2F%2Fwww.thailandonline.nl%2Friver-kwai-thailand.htm

In mei zijn wij met de nachttrein van Chiangmai naar Bangkok gereisd, dit is ons prima bevallen. Je kan natuurlijk ook overdag reizen maar hou er rekening mee dat dit 8 tot 10 uur duurt, dit was voor ons te lang.