Japan in reismagazines

Ben je een interessant artikel over Japan in een reismagazine tegengekomen? Meld het hier!

Om meteen maar de aftrap te geven: Azië Magazine 155 bevat een Japan-special van 23 pagina’s. Onderwerpen die aan bod komen:
[ul]
[li]een inleidend verhaal “Oog voor detail”, over de vele eigenaardigheden de je als toerist zullen opvallen. [/li][li]Takao-yama, een berg vlakbij Tokyo [/li][li]Kyoto, Osaka en Nara [/li][li]een kort stukje over Kabuki-theater [/li][li]Sumo [/li][li]onsen in Atami, Hakone en Enoshima [/li][/ul]

Daarnaast uiteraard ook volop aandacht voor andere delen van Azië, zie ook http://www.aziemagazine.nl/tijdschrift_nieuwnummer.html.

1 like

In nummer 2/2016 van **Azie & Down Under **anders dan de cover wellicht doet vermoeden helaas geen uitgebreide Japan-special, maar wel een uitgebreid artikel over een wandelroute langs enkele bijzondere staaltjes architectuur in Tokyo.

Daarnaast uiteraard ook de nodige items over andere delen van Azië en Oceanië, zie ook http://www.aziemagazine.nl/in-deze-editie/457/

In Columbus Travel nummer 60 een uitgebreid artikel over Hokkaido, een route van Sapporo naar Shiretoko NP. Weg van de grote steden dus, maar juist voornamelijk over de wildernis in de minst ontwikkelde uithoek van Japan. 16 pagina’s in totaal, al gebied de eerlijkheid te zeggen dat meer dan de helft daarvan uit (prachtige!) foto’s bestaat.

En in het Djoser Magazine van najaar 2016 staat een interview met Daan Kok, conservator Japan en Korea bij het Museum Volkenkunde in Leiden. Hier ook online te lezen.

In de National Geographic van oktober 2016 staat een (foto) reportage over de makaken in Jigokudai.
(de apen die de onsen opzoeken in de winter).