Informatie over visum voor Turkije

Voor alle vakantiegangers die naar Turkije willen, is het vanaf 10 april 2014 nodig om een zogenaamd E-visum aan te vragen. De reiziger dient een geprint exemplaar bij zich te hebben om te kunnen laten zien als de douane op de luchthaven hier naar vraagt. Het visum heeft een geldigheidsduur van 180 dagen bij een verblijf van maximaal 90 dagen. Als u wilt, kunt u ook een visum aanvragen voor meerdere bezoeken.

Ook baby’s en kinderen die naar Turkije reizen moeten in het bezit zijn van een e-visum. Een bijschrijving in het paspoort alleen is niet voldoende. Als u met kinderen reist, is het ook handig om een kopie paspoort plus toestemmingsformulier mee te nemen van de niet meereizende ouder.

Hoe vraag ik een E-visum aan?

Het aanvragen kan via een partij als E-visums.nl. Deze nemen de totale afhandeling uit handen en controleren daarbij ook nog eens op veel voorkomende fouten. Men kan hier met IDEAL betalen en binnen 24 uur is het visum bij u in de mailbox. De kosten bedragen een 24,95 euro per visum.

Wat zijn de criteria?

Om een e-visum te krijgen moet u aan een aantal criteria voldoen. Allereerst is het e-visum alleen voor toeristische of zakelijke bezoeken. Dit bezoek mag niet langer dan 90 dagen duren. U heeft een paspoort of identiteitskaart nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is op het moment van aankomst. Daarnaast moet uw paspoort beschikken over minimaal één lege visumpagina, heeft u uw retourticket nodig, een bewijs van uw verblijfplaats(en) tijdens uw vakantie of zakenreis en alle documenten van de bestemmingen waar u heen gaat.

E-VISUM TURKIJE AANVRAGEN