Info en aanmelden Wereldwijzer Vrijwilligersdag November 2012

Wereldwijzer Vrijwilligersdag November 2012
NEDERLANDS GROOTSTE INFORMATIEDAG VOOR VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND

Op zaterdag 17 november kom je in 1 dag alles te weten over vrijwilligerswerk in het buitenland. Meer dan 20 organisaties met vrijwilligers projecten in het buitenland zijn op deze dag aanwezig. Een evenement dat voor de derde keer wordt georganiseerd en waar verschillende vrijwilligersorganisaties de handen in één slaan om al jouw vragen over vrijwilligerswerk te beantwoorden. Je kunt spreken met oud-deelnemers, presentaties volgen en aan workshops deelnemen.

  • Informatie over de keuze voor vrijwilligerswerk in het buitenland

  • Ruim 20 vrijwilligersorganisaties met projecten wereldwijd voor jong en oud

  • Organisaties voor vrijwilligerswerk met christelijke achtergrond

  • Presentaties over projecten waaraan je kunt deelnemen

  • Interactieve workshops over vrijwilligerswerk in het buitenland

  • Praten met oud-vrijwilligers

  • Informatie over gezondheid in verre landen

Deze dag krijg je antwoord op o.a.:
[ul]
[li]Wat houdt het in om als vrijwilliger naar een ontwikkelingsland te gaan en past dit echt bij mij?[/li][li]Welke organisatie past het beste bij mij?[/li][li]Wat moet ik allemaal regelen als ik als vrijwilliger wegga (verzekering, vaccinaties, weblog enz)?[/li][li]Welke bestemming past het beste bij mij?[/li][li]Hoe zit het met de veiligheid als ik naar een ontwikkelingsland ga?[/li][li]Welke projecten zijn er voorhanden?[/li][/ul]

In het kort

Wat: Wereldwijzer Vrijwilligersdag November 2012

Waar: Christelijk Gymnasium te Utrecht (Website / Locatie / Routebeschrijving Christelijk Gymnasium Utrecht.pdf (185 KB))

Wanneer: zaterdag 17 november van 11 tot 17 uur

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, ontwikkelingswerk en eerlijk reizen in het buitenland

Entree: inlopen gedurende de dag; gratis; wel aanmelden!


AANMELDEN

De Wereldwijzer Vrijwilligersdag November 2012 bezoeken?

Plaats een reactie op dit topic

vermeld s.v.p. met hoeveel personen je komt (inclusief jezelf)


Praat 17 november met…

Op deze dag zijn meer dan 20 organisaties aanwezig, waaronder:

- Activity International website / profiel / contact
Een avontuurlijke reis maken en tegelijk iets betekenen voor de bevolking of de natuur. Dat kan als je vrijwilligerswerk in het buitenland doet. Een bijzondere ervaring, die niet alleen het leven van anderen maar ook van jezelf verrijkt!

- African Backpackers website / profiel / contact
African Backpackers helpt je bij plaatsing op kleinschalige vrijwilligersprojecten in Zuid-, Zuidelijk of Oost Afrika. Ook helpt African Backpackers je met het afsluiten van de juiste vrijwilligerswerk reisverzekering, voordelige vliegtickets naar Afrika, overlandtrips en overige reis- & backpack voorbereidingen.

- Be More website / profiel / contact
Via ons kan je aan de slag als vrijwilliger of stagiair bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Afrika in Malawi, Uganda en Zuid-Afrika. Maar ook in Azië op de Filipijnen en in Cambodja ondersteunen we projecten. Maak een unieke reis van twee of drie weken, met veel aandacht voor lokale bevolking en projecten.

- Commundo website / profiel / contact
Commundo organiseert vrijwilligerswerk en stages in het buitenland, helemaal afgestemd op jouwspecifieke wensen. Je kunt altijd bij ons terecht, ongeacht je leeftijd of achtergrond. Je werkt samen met kleinschalige ontwikkelingsorganisaties die ontzettend blij zijn met jouw hulp. Let ook op onze speciale projecten met subsidie.

- DARE2GO website / profiel / contact
Ga voor een unieke ervaring vol zelfontwikkeling. Reis voor een periode tussen de 2 en 12 maanden naar een land in Afrika, Azië of Latijns Amerika om in een compleet andere cultuur te leven. En draag bij terugkomst op waardevolle manier je steentje bij aan een meer humane wereld.

- Docenten voor Afrika website / profiel / contact
Wij zijn een non-profit organisatie die zich inzet voor beter onderwijs in de townships van Zuid-Afrika. Dit doen we met het ondersteunen en opzetten van een aantal kleinschalige projecten op scholen voornamelijk in Kaapstad.

- Doingoood Volunteer Work website / profiel / contact
Doingoood wil een verschil maken voor kwetsbare kinderen in Afrika. Wij werken samen met lokale ontwikkelingsprojecten in Kenia, Tanzania en Oeganda. Iedereen tussen 18 en 80 jaar die zich voor minimaal 4 weken wil inzetten is welkom! Je kan ook mee met een van de Social Safari Experience reizen waarbij je vrijwilligerswerk en reizen combineert.

- Fair2.do
Vanuit jouw kennis en expertise kan je aan de slag bij kleinschalige projecten in Afrika. De communities formuleren zelf hun vraag. Onderzoek bijvoorbeeld de bouw van een irrigatieproject of geef les op een kleine school. Je maakt echt kennis met een andere cultuur. Ga fairder met Fair2.do of past Fair2.travel meer bij jou?

- Het Andere Reizen website / profiel / contact
Via Het Andere Reizen kun je aan de slag in verschillende vrijwilligersprojecten zoals weeshuizen, scholen, medische en toeristische projecten of projecten met dieren / wildlife. Wij hebben projecten in Latijns Amerika, Afrika en Azië.

- IBO Nederland website / profiel / contact
Ga met ons mee om mee te helpen bij bijv. de bouw van een weeshuis in Nepal, tover een lach op het gezicht van gehandicapte kinderen in Kroatië, of geef mishandelde paarden in Polen een goede oude dag.

- JoHo Wereldsupporter website / profiel / contact
Een platform voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Waar je passend vrijwilligerswerk vindt, gratis hulpgoederen voor jouw project haalt en een subsidie voor jouw inzet kunt krijgen.

- Kwagala Foundation website / profiel / contact
We zetten ons speciaal in voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte kinderen in ontwikkelingslanden. Onze projecten zijn ingedeeld in drie thema’s: Gezondheid en Ontwikkeling, Medische hulp & Onderwijs.

- Mijn Bestemming Peru website / profiel / contact
Mijn Bestemming Peru organiseert vrijwilligerswerk, stages, cursussen Spaans, accommodatie in een gastgezin of appartement en tours. Wij bieden gratis vrijwilligerswerk en je betaalt bij ons alleen voor de verblijfskosten en je Spaanse lessen.

- Muses
Wil jij als vrijwilliger écht iets betekenen voor jouw project? Zorg dan dat je goed voorbereid bent en volg voor vertrek een training bij ons. Ons doel is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten en hierbij is een goede voorbereiding van groot belang.

- Ontmoet Afrika website / profiel / contact
Via Ontmoet Afrika kun je als vrijwilliger of stagiair meedraaien binnen een project in Ghana, Kameroen of Malawi. Wij zijn een organisatie die kleinschalig en persoonlijk opereert, zowel in Nederland als in Afrika.

- Projects Abroad website / profiel / contact
Projects Abroad biedt vrijwilligerswerk en stages in 27 wereldwijze bestemmingen. Vanaf 16 jaar kun je vanaf 2 weken je inzetten binnen meer dan 140 projecten.

- SAMEN website / profiel / contact
SAMEN Jongeren en Straatkinderen is een organisatie die jongeren tussen de 18 en 25 jaar bemiddelt naar straatkinderenprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

- SIW website / profiel / contact
Met SIW kan je al vanaf 2 weken tot 12 maanden met een internationale groep vrijwilligerswerk doen in meer dan 70 landen, variërend van het verzorgen van olifanten tot het verrichten van social of constructief werk.

- Tlntd website / profiel / contact
Tlntd koppelt talent door middel van vrijwilligersprojecten in ontwikkelingslanden. Iedereen met een creatief, praktijkgericht vak of uit de hand gelopen hobby kan zich bij Tlntd aanmelden. Er zijn altijd projecten waar jij met jouw talent van betekenis kunt zijn.

- Travel Active website / profiel / contact
Travel Active biedt bijzondere vrijwilligerswerkreizen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Je kunt aan de slag in een weeshuis, opvangcentrum voor straatkinderen, werken in een ziekenhuis, lesgeven op een schooltje of een bijdrage leveren aan natuurbehoud.

- Travel Doctor website / profiel / contact
We helpen u om gezond op reis te gaan en gezond weer terug te komen. Daarvoor hebben we alle kennis en materialen in huis. Plus verstand van uw medische achtergrond.

- TravelUnique website / profiel / contact
Travelunique; vrijwilligerswerk, expedities en Fair Trade reizen in Zuidelijk Afrika.

- Voluntá website / profiel / contact
Voluntá wil mensen uit Nederland de kans geven om zich in te zetten voor een maatschappelijke organisatie in het buitenland. Bij ons kun je terecht voor sociale, culturele en natuurprojecten in Kenia, Mexico, Guatemala, Peru en India.

- Vrijwillig Wereldwijd website / profiel / contact
Vrijwillig Wereldwijd biedt vrijwilligerswerk in 9 landen in de continenten: Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Verblijf in een gastgezin of vrijwilligershuis. Nederlandse contactpersonen ter plaatse.

- WereldOuders website / profiel / contact
WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde en verzorging ook scholing en minimaal een beroepsopleiding krijgen.

- Worldmapping website / profiel / contact
Speciaal voor jongeren van 14 t/m 18 jaar organiseert Worldmapping uitdagende reizen naar Afrika en Azië. Vrijwilligerswerk, samenwerken met de lokale bevolking, avontuurlijke activiteiten en nog veel meer.


AANMELDEN

De Wereldwijzer Vrijwilligersdag November 2012 bezoeken?

Plaats een reactie op dit topic

vermeld s.v.p. met hoeveel personen je komt (inclusief jezelf)


Presentaties

Algemene presentatie vrijwilligerswerk buitenland
Tijdens deze dag wordt een algemene presentatie gegeven over de do’s en dont’s van vrijwilligerswerk in het buitenland. Welke voorbereidingen moet je treffen? Hoe zit het met gezondheid? Wat komt er verder bij kijken? De algemene presentatie wordt de gehele dag gegeven: 11:30, 12:15, 13:00, 13:45, 14:30, 15:15, 16:00 en 16:30 uur.

Presentaties per vrijwilligersorganisatie
Naast de algemene presentatie over de do’s en don’ts van vrijwilligerswerk in het buitenland zullen diverse vrijwilligersorganisaties een eigen presentatie verzorgen.

- African Backpackers: Projecten, backpacken & overlandtrips in Afrika
Wat komt er kijken bij het plannen van een trip naar Afrika? We starten bij de reisvoorbereidingen en nemen een kijkje bij de kleinschalige en duurzame projecten waar je als vrijwilliger aan de slag kan gaan: van wildlife-, sport- tot social & community projecten. Maar we vertellen ook over de mogelijkheden om na je vrijwilligerswerk een reis door Afrika te maken.
Tijd: 13:45 uur

- Be More: Vrijwilligerswerk en Eerlijk Reizen in Malawi, Uganda, Zuid-Afrika, Cambodja of op de Filipijnen
Samen met onze vrijwilligers, reizigers en partners veranderen wij de wereld, beetje bij beetje. Via ons kan je aan de slag als vrijwilliger of stagiair bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Afrika in Malawi, Uganda en Zuid-Afrika. Maar ook in Azië op de Filipijnen en in Cambodja ondersteunen we projecten.
Tijd: 12:15 en 15:15 uur

- Doingoood: Vrijwilligerswerk in Afrika & Social Safari Experiences
Doingoood wil een verschil maken voor kwetsbare kinderen in Afrika. Tijdens deze presentatie vertellen we graag hoe jij iets kunt bijdragen aan deze projecten. Je kunt ook meegaan met een van onze Social Safari Experiences; een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk in Kenia.
Tijd: 11:30 en 14:30 uur

- Fair2.do: Kennis delen als vrijwilliger of stagiair
Maak kennis met de vragen van de lokale bevolking in kleine communities en help hun problemen aan te pakken. Wil je echt iets betekenen als vrijwilliger of stagiair, dan is het belangrijk dat je iets doet waar de lokale bevolking zelf om vraagt. Fair2do deelt haar kennis om jou te helpen bij de keuze van het juiste project voor jou, zodat je duurzaam kan bijdragen.
Tijd: 13:00 uur

- Het Andere Reizen: Reizen op een andere manier
In deze presentatie zullen we het voornamelijk hebben over vrijwilligerswerk. Wat houdt het precies in? Wat kun je verwachten? Wat voor type projecten hebben wij en uit welke bestemmingen kun je kiezen? Daarnaast zullen we wat verder ingaan op de Spaanse lessen, accommodatie en eventuele tours.
Tijd: 14:30 uur

- Mijn Bestemming Peru: Gratis vrijwilligerswerk in een land met vele mogelijkheden
Droom jij van een reis naar Zuid-Amerika en wil je daar de handjes uit de mouwen steken, kom dan naar onze presentatie en leer Mijn Bestemming Peru kennen. We geven uitleg over wat wij jou kunnen bieden in Peru, een land met kust, woestijn, gebergtes en jungle en een rijke cultuur en geschiedenis.
Tijd: 11:30 uur

- Projects Abroad: Vrijwilligerswerk en stages in 30 wereldwijde bestemmingen vanaf 16 jaar
Vanaf 16 jaar kun je vanaf 2 weken je inzetten binnen meer dan 140 projecten. Bepaal zelf de duur van je project en je startdatum. Je bent van harte welkom om meer te horen over de projecten, bestemmingen en werkwijze van Projects Abroad.
Tijd: 11:30 en 14:30 uur

- Travel Active: Vrijwilligerswerk- en wildlifeprojecten op maat in Azië, Afrika en Latijns-Amerika
Travel Active koppelt jouw kennis en ervaring aan een vrijwilligerswerkprogramma dat helemaal bij jou past. Onze deelnemers leren een land écht kennen, op het project, maar ook daarbuiten. Hoe? Dat bepaal jij zelf! Vul je vrijwilligerswerk aan met tal van interessante culturele-, ontspannende- of avontuurlijke opties en stel je eigen reis samen.
Tijd: 11:30 en 15:15 uur

…en verder:

  • IBO Nederland (13:00 uur)
  • Tlntd (12:15 en 15:15 uur)
  • Vrijwillig Wereldwijd (13:45 uur)

Workshops

Tijdens deze dag kun je interactieve workshops volgen over vrijwilligersprojecten.

- Ontmoet Afrika: Vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland - welke teleurstellingen en hoe kun je deze vermijden?
Natuurlijk zijn er vele leuke en leerzame aspecten aan het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Deze worden over het algemeen ook goed gecommuniceerd. Maar wat zijn de moeilijke kanten van een langer verblijf en werken in een ontwikkelingsland? Tijdens deze workshop gaan we op deze zaken in en krijg je tips van vrijwilligers die je voor zijn gegaan.
Tijd: 13:45 uur


AANMELDEN

De Wereldwijzer Vrijwilligersdag November 2012 bezoeken?

Plaats een reactie op dit topic

vermeld s.v.p. met hoeveel personen je komt (inclusief jezelf)


We zien je graag zaterdag 17 november op de Wereldwijzer Vrijwilligersdag 2012!

De uitvoerende organisatie van deze dag wordt gedaan door Be More.

[HR][/HR]

Links

.

1 like

Wij zijn erbij met 3 personen.

1 like

Ik wil me graag aanmelden. We komen met z’n tweeën.

1 like

Wij komen graag langs met 4 personen.

1 like

Beste organisatie,

Bij deze wil ik mij aanmelden voor de vrijwilligersdag op 17 november 2012, te Utrecht.
Ik komt, incl. mijzelf, met 4 personen.
Ik ben erg benieuwd en heb er veel zin in :).

Groetjes, Kim Gommans

1 like

Hoi,

Graag zou ik me willen aanmelden. Ik kom met zijn tweeën!

1 like

hallo allemaal,

Wij komen met 2 personen,
ik vrijwillig, mijn man "verplicht " vrijwillig
groet irene

1 like

Hallo,

Ik wil me graag aanmelden voor de opendag op 17 november. We komen met ze drieën.

Groetjes

1 like

hoi

Ik wil me graag aanmelden voor 2 personen

groetjes

1 like

Ik wil me graag aanmelden voor de Wereldwijzer Vrijwilligersdag op 17 november. We komen met ze drieën

:dag:

1 like

Ik wil me graag aanmelden voor de Wereldwijzer Vrijwilligersdag op 17 November. Ik wil iemand meenemen, dus met 2 personen.

groeten

1 like

Ik wil me graag aanmelden voor de vrijwilligersdag: 1 persoon.

1 like

Ik meld me graag aan voor de vrijwilligersdag, ik kom alleen.

Groetjes Laura Bakker

1 like

Ik wil me aanmelden voor de wereldwijzer vrijwilligersdag, ik kom met twee personen.

Groet Dunja Heyer

1 like

Ik meld me aan voor 2 personen.

1 like

Bij deze meld ik mezelf aan voor de vrijwilligersdag van november, ik kom samen met mijn echtgenoot.
hvessel:dag:

1 like

Hallo,

Graag meld ik mij aan voor de vrijwilligersdag 17 nov! Ik kom incl. mijzelf met 2 personen.

Met vriendelijke groet,

Maume Koegler

1 like

Ik kom ook! Met een vriendinnetje dus met zn 2e!

1 like

Leuk dat jullie allemaal komen! Het programma volgt snel! Op dit moment zijn er 30 aanmeldingen! We gaan er voor zorgen dat dit er nog heel veel meer worden!

Wij willen graag met 2 personen naar de beurs komen

1 like