In 3 dagen naar Tarifa/ Algeciras

Wij gaan met de auto naar Marokko, via Tarifa. Het is ca. 2450 km rijden. We willen niet als een kip zonder kop door Spanje rijden maar toch zoveel mogelijk tijd in Marokko doorbrengen (via Madrid is kortste route toch?)
Hoe lang zullen we er voor uittrekken, 3 dagen rijden en vierde dag (ochtend) met boot over? Heeft iemand daar ervaringen mee, en goede tips?
Ps Hoor tegenstrijdige berichten over het reizen in Marokko, met twee vrouwen. Heeft iemand daar goede/slechte ervaringen mee? Tips wellicht?

Hoi,
De weg via Madrid is inderdaad de kortste weg naar Tarifa…maar tevens ook de heetste weg. Als je airco in de auto hebt, is het te doen. Het aantal dagen dat je erover rijdt hangt af van snelheid, stoppen, files, enz. Als je geen files hebt en je rijdt ongeveer 140km/u, weinig of niet te lang stoppen doe je er ongeveer 2 volle dagen/1nacht over (vanuit België) om in tarifa te geraken. Maar reken voor alle zekerheid 3 dagen want je weet nooit wat het verkeer te bieden heeft. Vanuit Tarifa kan je met de speedboot in 35 minuten in Tanger geraken. Vanuit Algeciras is dat iets langer (lang geleden dat ik die genomen heb). Vanuit Algiciras is het ongeveer 1u met de boot naar Ceuta. Ceuta is een smeltkroes van spanjaarden en marokkanen, leuke stad maar niet echt veel te zien. Tanger daarentegen is in vergelijking met Ceuta iets ‘historischer’. In de zomer is het druk met de buitenlandse landgenoten die het land bezoeken.
Als vrouwen alleen zou je niet veel problemen moeten ondervinden, tenzij je graag midden in de nacht op straat loopt en verlaten steegjes bezoekt.
Groeten,

Heetste weg?? Voor mij is de beste route Bordeaux, San Sebastian, Burgos, Madrid. Idd als je niet te veel stopt onderweg is dit 2 dagen rijden (overnachting net over de grens in Baskenland).
Pas wel op: de laatste jaren zijn er behoorlijk wat snelheidscontroles in Spanje en als buitenlander dien je de boete ter plekke te betalen…

Heetste weg in vergelijking met de weg langs de kust :vak02:
In mijn jeugdjaren reden we langs Madrid in een auto zonder airco…puf puf:zon02: maar zelfs in een auto met airco val je overdag bijna omver van de warmte als je uit de auto stapt.

Si señor! Langs de kust alleen wel een stuk langer. Ooit een keer op zo´n reis Nederland - Sevilla na aankomst in Sevilla ook zo´n klap gehad: 20ºC in auto met airco en buitentemp. in augustus om 22.00 uur nog steeds bijna 40ºC :retard: