Hotels in Yazd e.a.

Ik ken dit hotel in Yazd, inderdaad, het is zeer sfeervol en authenthiek, ligt middenin de oude wijk, heeft een mooi uitzicht vanaf het platte dak en in de “kelder” kunt je een khanat zien. Maar de kamers leken me er wat smerig, of is dit niet zo?

Wij hebben goede ervaringen met het hotel met name qua sfeer. Het lijkt wel of alle reizigers in Iran zich hier uiteindelijk verzamelen. De bedden zijn weliswaar niet optimaal maar dat neem je graag op de koop toe!

Zie hier ons ‘hotelreport’.

Yazd
Silk Road Hotelwoensdag 17 tot dinsdag 23 september 2008
310.000 Rial per nacht, inclusief ontbijt

Het Silk Road hotel heeft een behoorlijke reputatie op te houden. Het is ‘our pick’ van Lonely Planet die tevens vermeldt dat het ‘the most talked about travellers’ stop in Iran’ is en bovendien is de mede eigenaar een Nederlander, Sebastiaan Straten, die wij al tijdens de Iraanse picknick in het Vondelpark ontmoetten. Onze verwachtingen zijn dus hooggespannen. We arriveren rond 21:00 uur, de bus vanuit Shiraz doet er zo’n zeven uur over. Wij hebben gereserveerd en checken in in onze double room met twee eenpersoonsbedden. De bedden zijn dramatisch, er is nauwelijks sprake van een matras. Het lijkt op een kussen voor een zonnebed. Ik laat nog een matras aanrukken en de twee dekens gaan er ook nog onder, op deze manier is het enigszins acceptabel. De kamer is klein, heeft (verrassing!) een airco die we zelf kunnen bedienen. De badkamer is redelijk groot en lijkt in orde. Er zijn handdoeken, er is wc-papier, shampoo en tissues. Die avond genieten we voor het eerst in Iran van een diner waarvoor we het hotel niet hoeven te verlaten, waar je gezellig kunt zitten en waar het gezelschap aangenaam is. De gasten blijken de grote kracht van het Silk Road hotel te zijn, gecombineerd met de geneugten van de grote binnentuin. Gewoon lekker ergens kunnen zitten, dat is uniek in Iran. Voor ons eindoordeel levert dat feit alleen al een heel punt op. Het Iraanse personeel is helaas onverschillig, het eten is standaard en aan de dure kant. Het ontbijt is niet zo ‘delicious’ als LP ons wil laten geloven. Iraans brood is en blijft Iraans brood… en de vliegen genieten er volop van. Gedurende ons verblijf komt er een steeds vreemdere geur uit de badkamer, uiteindelijk wisselen we van kamer. De bedden zijn van gelijke (lees: slechte) kwaliteit en de airco is centraal geregeld. Aan de overkant van het hotel is het Oriënt hotel, je kunt er (gratis) gebruik maken van het internet en er is zelfs wifi, dat het helaas maar zelden doet. Ook is hier dagelijks een diner buffet, voor 60.000 Rial, onder het motto ‘all you can eat’. Na het diner wordt af en toe een waterpijp gerookt, na 22:30 uur gaan de hoofddoeken vaak af.
WereldOpReis rate: 7-

 [http://wereldopreis.com/mambots/content/plugin_jw_sig/showthumb.php?img=silkroad/silkroad1.jpg&width=200&height=150&quality=80](http://wereldopreis.com/images/stories/silkroad/silkroad1.jpg)

http://wereldopreis.com/mambots/content/plugin_jw_sig/showthumb.php?img=silkroad/silkroad2.jpg&width=200&height=150&quality=80

http://wereldopreis.com/mambots/content/plugin_jw_sig/showthumb.php?img=silkroad/silkroad3.jpg&width=200&height=150&quality=80

http://wereldopreis.com/mambots/content/plugin_jw_sig/showthumb.php?img=silkroad/silkroad4.jpg&width=200&height=150&quality=80

Informatie over andere hotels die wij in Iran bezochten vind je hier.

1 like

De Nederlandse Sebastiaan van Silk Road Hotel in Yazd kan helpen bij een visa aanvraag!
En wel via de Nederlandse site http://www.iransilkroad.nl/visum-aanvragen/. Zie ook het hotel in Yazd http://www.silkroadhotel.ir/index.htm

Wij reisden in september 2008 een maand (zelfstandig) door Iran.
Voor meer info zie WereldOpReis. Reisverhalen, foto’s, hotelreports en praktische informatie!

Ik heb geen enkele klacht over dit hotel, ik vond de bedden wel goed en de kamer was voldoende schoon, naar Iraanse maatstaven dan.

Een overnachting inclusief ontbijt kostte me 40.000 Rial, in juli 2013 was dat slechts rond de 10 euro… De sfeer is echt heel fijn, de bediening zou misschien ietsjes beter hebben gekund, maar het was ramazan en ze waren in de hitte wat lusteloos.

Wifi is gratis en snel genoeg, maar wordt rond 23:00 al uitgeschakeld!

Echt wel een aanrader!