Goedkoop vliegen naar Syrie

We willen hier graag goedkope mogelijkheden om in Syrie te komen bespreken. Ook in aanmerking komen tips over goedkope vluchten naar buurlanden van Syrie.

Er zijn tegenwoordig veel goedkope vluchten naar Turkije. Je kunt bijvoorbeeld een vlucht naar Antalya boeken en vandaar uit een bus nemen naar Gaziantep. Je kunt in Turkije heel goedkoop per bus lange afstanden afleggen. Een buskaartje van Antalya naar Gaziantep kost bijvoorbeeld 25 YTL.
Je kunt ook een vlucht naar Gaziantep boeken.

Vliegmaatschappijen die goedkope tickets naar Turkije aanbieden zijn bijvoorbeeld: Corendon, Pegasus.

Voor het vervoer van Gaziantep naar Aleppo: kijk bij “Vervoer Turkije-Syrie overland” elders op dit forum.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, rijden er wel degelijk bussen vanaf het vliegveld Gaziantep naar het centrum van Gaziantep.
Ze zijn van de maatschappij Havas (vraag naar “Havas Otobus”) en rijden over het algemeen na elke vlucht naar Gaziantep. Een kaartje kost 8 YTL. Een taxi kost tot 40 YTL.

Er vertrekken ook dagelijks 8 tot 9 (9 op zat. en zon.) bussen vanaf Gaziantep naar het vliegveld van Gaziantep. Vertrekrijden vanaf 03:15 tot 19:15 vanaf het “Hava Sehir Ofisi”.
Telefoonnummers busmaatschappij: 0342-215-2263, 0555-9851190.

De dienstregeling vanaf het centrum van Gaziantep is als in de bijlage.

Ik vlieg met Pegasus naar Adana in Turkije. Vertrekt dagelijks om een uur of twee naar Istanbul en daar stap je binnen drie kwartier over op de vlucht naar Adana waar je rond half negen 's avonds aankomt.
Met de taxi naar het otogar (tien minuten, 15 Lira) en dan de bus naar Antakya (12 tot 18 lira). Vanaf het otogar daar verzorgt de busmaatschappij aanvullend vervoer naar het centrum van de stad. Daar overnachten (budget opties: hotel Guney, 25 lira, Hotel Onur, 40 Lira).
Vandaar met de dolmus weer terug naar het otogar (1 lira) om om 11.00 uur de rechtstreekse bus naar Damascus te pakken ( 6 uur incl. tussenstop voor 25 lira). Vanaf het busstation daar een taxi naar de oude stad (200 lira). Niet ingaan op het aanbod van de chauffeurs op het busstation, het zijn oplichters, en let erop dat ze je bagage niet pakken. Loop zo snel mogelijk het terrein af dan vind je buiten genoeg taxichaffeurs die gewoon de meter aanzetten.
Op deze manier kom je voor nog geen 150 euro van Amsterdam naar Damascus (enkele reis).

Beste Rosa,

Het is altijd wel mogelijk om goedkoop naar Adana te vliegen. Het hangt van de dag af en het aantal boekingen. Naast Pegasus kun je ook Sun express proberen als je vanuit Nederland wilt vliegen.
Homs is inderdaad bloedheet in de zomer. Syriers die het kunnen betalen vertrekken in die tijd dan ook naar de bergen boven het kustgebied waar het dan weer moeilijk is om een verblijfplaats te vinden.

je kan vanaf amsterdam vliegen op damascus voor iets meer dan 300 euro retour, met syrian air.

Weet je dit zeker? Normaalgesproken is Syrian Air juist heel erg duur…

op de vakantiebeurs hadden we met een vrouw gesproken die ons op syrianair wees. er was een actie dat je voor 300 euro een retourtje had.
we hebben ook op de site gekeken van syrianair en daar heb je tickets voor iets meer dan 300 euro. >>>

http://www.verrerondreizen.com/verrerondreizen/vliegtickets.php/Syri%EB

1 like

Vanaf september 2010 vliegt Pegasus naar Beirut. Vanuit Amsterdam overstappen in Istanboel. Prijsindicatie 180 Euro enkele reis.
Vanaf vliegveld Beiroet een taxi nemen naar Charles Helou busstation (5 Euro) en van daar een “shared taxi” naar Damascus (10-15 Euro).
Taxi rechtstreeks vanaf het vliegveld in Beiroet naar Damascus is niet aan te raden. Goede kans dat je daarvoor al gauw 100 Euro kwijt bent.

Wij hebben ook met Pegasus geboekt, vanaf Dusseldorf naar Beirut.

Je moet bij het boeken niet te veel over de site surfen, want dan verhoogt de prijs spontaan…

Niet heel goedoop maar een retour met Turkish airkines kostte mij 477 euri
(en was het goedkoopste dat ik kon vinden).

Niet echt duur, maar ook niet heel goedkoop.

Ik heb een ticket voor de kerstvakantie (= dure periode) via Riga voor 380 euro. Air Baltic was in die periode het goedkoopste… (Deze week geboekt.)

Dag Jenny,

Dat was naar Damascus en terug vanaf Amman… Meer twee aparte vluchten dus. € 380 is echter niet duur. Alleen is die route wel een beetje om (tenzij je in Riga een stopover hebt).

Groet,

Remco

Bij alle low-budget maatschappijen geldt dat ze, hoe eerder je boekt , hoe goedkoper ze zijn. Air Baltic is vaak een goede optie maar Pegasus heeft weer het voordeel van een gunstige vertrektijd vanaf Schiphol (13.55 uur) en een niet te langdurige reis.

Pegasus beviel ons goed, wel zelf je catering regelen…

Alleen was bij ons op de heenvlucht de tweede vlucht een uur later dan gepland, de vertrektijden waren aangepast en wij niet geinformeerd.

Op de terugweg hadden ze de eerste vlucht een halfuur vervroegd…gelukkig waren we ruim op tijd…

Vlieg je met Pegasus, check dan kort van te voren je vertrektijden ngomaals op internet…

1 like

In oktober 2010 een vlucht naar Syrië geregeld voor vijf personen. Met Turkish Airlines een zeer goede vlucht op prettige heen- en terugtijd. Kosten € 400 p.p. met uitstekende verzorging aan boord. Tussenstop van twee uur in Istanbul. Erg prettig om de benen even te kunnen strekken en eventueel iets te drinken, enz.
Syrië is een fantastisch land waar ik inmiddels al vijftien keer individueel en als reisleider naar toe ben geweest.

1 like

Ik voor mei 2011 een ticket bij Cheaptickets geboekt met Syrian Arab Airlines voor in totaal € 371,-- pp.
Heeft iemand ervaring met deze airline?