Gids ervaringen

Hallo,

Heb een volgens mij goede gids Jose Hernandez gevonden op tripadvisor en ben benieuwd of iemand ervaring met hem heeft.

Groet
Chris

Waar om een gids? Ben je van plan een dagenlange hike te maken? Of heb je een vogelaar als gids nodig?

Sent from my X1030X using Wereldwijzer mobile app

Hallo, dank voor je reactie. Ik dacht aan een gids om de minder toeristische plekjes te laten zien en inderdaad als vogelaar in Juan Castro Blanco. En om wat meer te horen over Costa Rica.

Een gids is vaak niet goedkoop. Tussen de $80 en $120 per dag. Plus onkosten. Vaak kun je bij het park zelf ook goede gidsen vinden. Of vraag bij het hotel waar je logeert.
Het privé inhuren van een gids is niet zo gebruikelijk maar als je het kunt betalen zou ik juist natuurparken uitzoeken die minder bekend zijn. Bijvoorbeeld Piedras Blancas in het zuiden of NP Corcovado, rangerstation Sirena of de Chirripo . Dan ben je wel van de gebaande paden af!
Vogelaars komen ook graag hier in Uvita: Oro Verde Biological Reserve of
Birding sierpe - SierpeFrogs

Sent from my X1030X using Wereldwijzer mobile app

Hallo Chris,

Gidsen in Costa Rica zijn in algemeen duur. Drie uur privé tour zal niet minder dan 100 dollar kosten, missschien meer. Als je met meerdere mensen op pad gaat, dan zal rond 60 dollar p.p. maar dan moet je niet met een groep van Americanen gaan. Juan Castro Blanco park is inderdaad een goede park voor vogelaars. Ik ken die jonge José Hernández niet, maar als je naar het zuiden gaat (in de buurt van Uvita) kan ik je Fernando Chavarría aanraden voor een vogeltour. Otto ken Fernando ook. Hij werkt voor National Geographic Quest. En hij is een gids met passie voor de natuur. Want in Costa Rica het sitckt van de gidsen die heel comercieel zijn. Dus goed opletten. In algemeen kan je in Costa Rica zonder een gids de wildlife spotten. Na een paar dagen in de natuur in Costa Rica te zijn geweest leer je hoe en waar je moet zoeken. Verrekijker meenemen. De gids Fernando.

Junglewalker

Hallo, dank voor je reactie. Wat vraagt de gids die jij adviseert? De Jose Hernandez die ik vermelde in mijn post vraagt volgens tripadvisor en zijn eigen site ook niet erg veel vind ik (circa $30 pp voor een trip)

Fernando vraagt $50 p.p. minimaal 2 personen. Meer mensen in de groep is goedkoper natuurlijk. Ik heb gekeken naar de profiel van de gids in Arenal, ik zou niet doen. Die zijn van de comerciele gidsen, zelf verkoopt hij telescopische viziers voor geweren!! Die prijs van $30 p.p. denk ik is afleidend. In dat gebied wil ik je iemand met hart voor de natuur aanraden, hij is een Maleku indiaan en een uitstekende gids gespecialiseerd in vogels. Je kunt zijn Facebook profiel bekijken en een bericht sturen: Maleku Birdwatchingcr.

Succes!
Junglewalker

Ah ok, dank voor t uitzoeken. Dan lijkt het me om vervelende verrassingen te voorkomen hem maar niet te vragen. Dank ook voor je tip.