Getelo (deelstaat Niedersachsen) Duitsland

Camping en Logeerboerderij Geitebos in Getelo, Duitsland

De camping ligt net over de grens in Duitsland vlakbij Twente. Camping Geitebos is een kleinschalige camping met 8 ruime plaatsen en heeft een logeerboerderij. De camping ligt midden in de natuur tussen bossen en heuvels met veel wandel en fietsroutes. Niet zover van Getelo ligt de fietsstad Nordhorn met een uitgestrekt fietspadennetwerk. Wilt u eens niet de tent opzetten of de caravan van stal halen dan is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de logeerboerderij. De logeerboerderij heeft een stalsuite, een stalkamer en een slaapzolder tot 12 personen. Op de camping staan 2 trekkershutten. Bij gebruik van de slaapzolder, stalsuite en stalkamer kunt u gratis gebruik maken van de keuken.

De camping heeft:
: 8 ruime kampeerplaatsen
: goed en schoon sanitair
: enkele kinderspeeltoestellen
: uitsluitend luchtdoorlatend gronddoek gebruiken
: electriciteitskabel moet tenminste 30 meter zijn
: slaapzolder (12 pers.), stalsuite en stalkamer
: trekkershutten
: eenvoudig ingericht atelier
: prachtige wandel en fietsroutes
: mooie omgeving met bossen en heuvels

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Camping.jpg

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Camping05.jpg

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Kamer_Hooizolder.jpg

slaapzolder

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Kamer_stalsuite01.jpg

**stalsuite **

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Kamer_stalkamer.jpg

stalkamer

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Kamer_Keuken.jpg

de algemene keuken

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Kamer_trekkershut.jpg

trekkershut

http://www.geitebos.com/Slideshow/images/Dieren08.jpg

Uitstapjes:
Omgeving: De omgeving van de camping biedt bossen en heuvels met prachtige wandel en fietsroutes. Met de auto of op de fiets zijn mooie dorpjes en steden te bezoeken.

Münster is een historische stad waar in 1648 de Vrede van Münster is getekend. Enkele bezienswaardigheden zijn o.a het laat gotische Stadhuis uit de 14e eeuw, de gotische Lambertikerk uit de 14e en de 15e eeuw, de Romaanse Kathedraal uit de 13e eeuw met monumentaal uurwerk uit 1542 en de Überwasserkirche uit de 14e eeuw.

Nordhorn (DL) De plek waar Nordhorn nu ligt was al bewoond in de ijstijd.
Nordhorn is een fietsstad en heeft een uitgestrekt fietspadennetwerk. Er rijdt een fiets-pendelbus met aanhanger. Een bezoek aan de dierentuin in Nordhornis de moeite waard voor alle leeftijden.

Lingen ligt langs de Oranje-route in Duitsland. Meer over dit historisch stadje op het subforum ‘Toeristische Tips’

Het mooie plaatsje Ootmarsum (NL) is volgens sommige oude kronieken gesticht in 126 na Chr. In de Middeleeuwen bloeide de handel in Ootmarsum en kreeg in 1300 stadsrechten. Ondanks de opkomst van de industrie in Twente bleef Ootmarsum een akkerbouwstadje. Ootmarsum wordt ook Siepelstad genoemd (siepel=ui). Drie keer per jaar wordt er in Ootmarsum een siepelmarkt gehouden wat veel bezoekers trekt.

Tubbergen(NL) Dit dorp ligt in het noorden van Twente. Een bezienswaardigheid is de RK basiliek met een gotische toren en een neogotisch schip en is op 5 januari 2000 door het Vaticaan verheven tot basiliek.

Op de rand van de gemeente Tubbergen voorbij Vasse ligt het natuurreservaat Het Springendal. Het natuurreservaat wordt beheert door het Staatsbosbeheer en is bekend om zijn bronnen, beken, heuvels en grafheuvels.

De **Kroezeboom ** is een boom, meestal een eik, die een grens of kruispunt aangeeft. Vaak werden in het oosten van Nederland hiervoor stenen of bomen gebruikt als grensbepaling op de es van waaruit de akkers werden verdeeld. Daarnaast werd de plek ook als heilige plaats of rechtspraakplaats gebruikt. Een van de bekendste en oudste bomen is de Kroezeboom op de Fleringer Es, ten zuiden van Tubbergen en ten noorden van Fleringen. Geschat wordt dat de boom tussen 1500 en 1600 is geplant.

Ems-Radweg is een prachtige fietsroute van totaal 375 km. Deze lange afstands fietspad loopt van Hövelhof langs de oever van de Ems naar Emden aan de monding van de Ems in de Noordzee. De route is in beide richtingen bewegwijzerd. Je komt door historiche dorpen, steden en stadjes zoals Lingen (ligt niet zover van Getelo). De route gaat ook door prachtige natuurgebiden zoals de Moosheide en de Steinhorster Becken bij Delbrück en is in etappes te fietsen. In Münster en Paderborn is een station. Officieel begint de fietsroute aan de bron van de Ems tussen Hövelhof en het slot Holte-Stubenbrock aan de voet van het Teutoburgerwald. Vanuit de fietsstad Nordhorn rijdt een fiets-pendelbus met aanhanger.

Pretpark Hellendoorn

**Avonturenpark ** Slagharen

Evenementen in Ootmarsum

Kamperen Reisforum
KvK 17205614