Soort gerecht : nagerecht
Aantal pers: 4, Aantal minuten: 90
Ingredienten:
16 rauwe ongepelde gamba’s 2 teentjes knoflook 1 el citroen- of limoensap 4 el gedroogde kokos 2 el verse bieslook 1,5 dl melk 2 eieren peper en zout olie om te frituren partjes citroen of limoen gehakte peterselie.
Bereidingswijze:
Pel de gamba’s, snijd ze in de lengte langs de rug in en verwijder de zwarte darm. Spoel ze af met water en maak ze droog. Meng de knoflook in een kom met het citroen- of limoensap en wat peper en zout. Doe de gamba’s erbij en laat ongeveer een uur marineren.Schep in een schaal de gedroogde kokos met de bieslook door elkaar. Doe de melk en de losgeklopte eieren ieder in een apart kommetje. Doop iedere gamba eerst in de melk en daarna in het ei en haal ze dan door het kokos/bieslook mengsel. Verhit de olie en bak de gamba’s in ongeveer 1 minuut goudbruin. (niet langer want dan worden ze taai) Laat ze op keukenpapier uitlekken.