Expeditie Langs/met Indianen

LOCOS RESPONABLES / xinix111@hotmail.com / 06-30647416

ONZE OPZET®

Locos Responables is een groep malloten die zichzelf ter doel heeft gesteld om plekken te behouden waar je nog zonder dollars kan leven. Deze plekken zijn schaars tegenwoordig op deze planeet, wij weten dat, reden te meer om extra hard te werken aan een plan waarmee ongerepte natuur kan worden gekocht, ter bescherming van flora, fauna en de communes die ervan afhankelijk zijn.
Op deze manier kunnen de communes die daar nog steeds leven zonder dollars, toch inspraak houden op wat de staat met grond wil doen omdat wij van de opbrengst van onze activiteiten voor hen grond, macht en dus inspraak willen kopen. Uiteraard zullen er al organisaties zijn die ons kunnen helpen of door ons geholpen kunnen worden.
Een zo’n organisatie is bijvoorbeeld Inca-Union uit Praag. Onze gids ‘Vladymir’ spreekt ook namens Inca-Union op referendums om en nabij Zuid-Amerika en Midden-Amerika en Europa over hoezeer modernisatie de communes al in hun ban heeft en over wat daarvan de gevolgen zullen zijn. Help ons om de laatste zuivere plekken niet alleen te behouden maar ook te laten groeien…
Jij bent namelijk best gek…
Misschien zelfs gek genoeg om je verantwoording te nemen!

Wij komen ong. 3 deelnemers tekort en wij zijn al met een leuk gezellig prettig gestoord team. zie hier onder.

EXPEDITIE PLAN®

Speciaal voor jouw hebben wij een spiritueel avontuur in elkaar gegoten in de vorm van een volledig verzorgde reis die jouw mee neemt in een wereld waarin de beleving van ‘pachamama’ ofwel ‘moederaarde’ centraal staat. Je zult de verschillen van klimaten en landschappen beleven en samen met volkeren uit de bergen of de jungle ervaren hoe belangrijk de natuurlijke elementen eigenlijk zijn. Bij deze mensen staan ceremonies en rituelen met een spiritueel karakter, en de heiligheid van de aarde en haar planten en dieren voorop. Zij leven met vuur, water, het land en de wind en wisten honderden jaren toch hun tradities in stand te houden. Jij kunt hier getuige van zijn tijdens een expeditie door de verborgen plekken van Peru.

Na aankomst in Lima gaan we naar het basiskamp waar we kunnen acclimatiseren en waar we de gidsen voor de expeditie ontmoeten. Samen met hen checken we de expeditie uitrusting en bepakken we dan de ezels. Na enkele dagen vertrekken we dan om ruim 3 weken te gaan trekken door de bergen de jungle in. In het eerste stuk door de bergen ervaren we een hoop ruimte. We klimmen dan over bergen die tot de goden van de Inca’s behoren en we bezoeken ruines en tempels die niet frequent bezocht worden. Uiteindelijk zal de grens tussen het Andes-gebergte en de jungle dan een keerpunt in de expeditie zijn en tevens een plek waar geacclimatiseerd moet worden. Het is bijzonder om achter je de frisse wind uit de bergen te voelen terwijl voor je de hete vochtige lucht uit de jungle geperst wordt. Dit is een mooie plek om de eerste fase af te sluiten.

Daarna dalen we verder af en bezoeken we in de buurt van Espiritu Pampa een commune die al eeuwen op haar eigen manier leeft. Door gebrek aan goede wegen hebben sommige kinderen wellicht nooit een auto gezien en is het logisch dat deze mensen hun eigen wetten hebben, namelijk die van de natuur. Met hen kunnen we eten en drinken tot in de morgen en wellicht wat souvenirs uitwisselen. Misschien kunnen we daar ook ayahuaska of wat San Pedro gebruiken.

Het laatste stuk van de expeditie blijft aardig op een hoogte maar is toch nog best pittig. Het klimaat van de jungle drukt je behoorlijk terug in jezelf, ook omdat je uitzicht een flink stuk beperkter is. Dit is ietwat confronterend.

Tijdens deze expeditie zullen we maar een of twee maal voor meerdere dagen kamp houden. Dit betekend dus dat we het grootste gedeelte dagelijks in een relaxed tempo verder trekken en dus voornamelijk kampen voor een nacht opslaan. Op deze manier hebben we genoeg tijd om de ruines te checken die we tegen komen of om spontaan op een mooie plek te blijven.

PRIJS INFORMATIE®

De Kosten van onze expeditie hebben nog geen vaste prijs.
De prijs is 550 euro exclusief vliegticket, verzekeringen, entingen en zakgeld.
De exacte vertrekdatum staat pas vast als wij als groep boeken en hangt af van de beschikbaarheid van vliegtickets. Het is aannemelijk dat wij tot begin augustus genoeg keuze hebben qua vliegtickets in de prijs klasse van 750 euro.
Uiterlijke vertrek optie is 26 september omdat het anders te vochtig is in Peru.
Kosten van entingen, verzekeringen en zakgeld is per persoon verschillend.
Een en ander is bespreekbaar.

JA, IK BEN GEK®

O.K Je gaat dus,… zo mag ik het horen.
Er zijn een aantal belangrijke ‘reminders’ waaronder de lijst met spullen die je echt nodig hebt en,… een tip die je misschien niet nodig hebt.

NOD IG
Een set winterkleding – compact
Een set zomer/sportkleding – compact
Een deken/slaapzak – compact
Malariapillen
Veldfles
Ingelopen wandelschoenen
Engels/spaans/qeshua woordenboekje

HANDIG
Klamboe
Vaseline
Tijgerbalsem
Boekjes/spelletjes/dobbelstenen/kaarten
Kompas
Kapmes
Verrekijker
Vuurwater
Aansteker

TIP
Probeer weinig, kort en logisch te denken en je totale omgeving te beseffen.
Onthoud dat je ergens te gast bent waar pachamama centraal staat.

Heb jij interesse?? bel ons of mail ons zomogelijk met tel.nummer.
Wij hebben nog twee weken om het team te boeken.