Evaring met helpx of wwoof

In het najaar ben ik van plan om twee a drie maanden naar nieuw zeeland te gaan om te reizen en wat te werken. Nou vroeg ik me af of iemand ervaring heeft met het werken op een boerderij via helpx of wwoof. Is het een probleem als je helemaal geen ervaring hebt met dat soort werk?
Alvast bedankt!

Groeten, Frank

eey, Ik heb er nog geen ervaring mee. Maar heb via helpx leuk reacties op me profiel.
Ga nu voor drie weken bij iemand werken/leven. En wat ik lees van anderen is het betrouwbare site. Kan natuurlijk altijd fout gaan maar dat weet je nooit totdat je zulke dingen probeert.

nee is prima zonder ervaring! je moet wel een beetje handig zijn, maar dat staat allemaal in je woof boekje als je lid wordt… het kan heel leuk zijn (ik ben naar een donkey sanctuary geweest in australie, vlakbij newcastle) maar ik heb ook gehoord dat het tegen kan vallen… vaak moet je er minimaal 1 week zijn of langer en daarna kun je altijd weer door!! is wel een leuke ervaring hoor!!
x aimee

Wij hebben vier maanden rond gereisd en gewerkt via Helpx. Gewerkt bij hostels, B&B’s en (organische) boerderijen. Het werk is over het algemeen eenvoudig, meestal help je met schoonmaken, tuinieren en ander werk dat voor handen is. Ook op de boerderijen loop je gewoon mee. David heeft hekken gerepareerd en schapen gehoed op een quad bike terwijl hij thuis IT specialist is, dus hij had ook geen ervaring :slight_smile: De Kiwi’s zijn over het algemeen erg relaxed en snel tevreden.

Het is een leuke manier om mensen te leren kennen en langere tijd rond te reizen voor weinig geld. Bijkomend voordeel is dat er heerlijk voor je gekookt wordt. Ik zou letten op de reviews die mensen krijgen op de website, zegt een boel. Verder even goed navragen hoe je accommodatie geregeld is. Wij hebben een paar keer in een caravan gezeten en das niet heel comfortabel als t kouder wordt… Het is allemaal niet zo strikt, wij gaven vaak een indicatie van hoe lang we wilden blijven maar hebben dat ook regelmatig aangepast omdat het goed of minder goed beviel. In ieder geval veel plezier!

Hallo allemaal,

Ik ben me aan het orienteren op een reis naar/in Nieuw Zeeland. Ik ben van plan om in periode december 2010 tot mei 2011 te gaan (ja, nog heel ver weg, maar met de voorpret kun je niet vroeg genoeg beginnen toch?) en ik heb ook een vraag over Helpx, Wwoof en Fhinz. Ik heb al even op die sites rondgekeken en vooral bij Helpx en Fhinz zie ik geweldig leuke dingen. Ik lees ook heel erg veel positieve reacties op internet, maar eigenlijk niets over hoe makkelijk je in het hoogseizoen een plek kan vinden waar ze nog geen helpers hebben en wel willen. Ik heb een soort doemscenario in mijn hoofd dat iedereen dan wel op zo’n boerderij wil werken en dat je dus plek na plek afbelt maar dat iedereen al helpers heeft en dat je dan uiteindelijk toch weer in een (duur) hostel terecht komt. Ik hoop dat iemand dit tegen kan spreken, hihi. Dus concreet: hoe moeilijk of gemakkelijk is het om een fhinz/wwoof/helpx plek te vinden in het hoogseizoen???
Alvast heel erg bedankt!

Groetjes Marije

Niet zo moeilijk als je je flexibel opstelt en wel van alles wilt doen. Er zijn relatief heel veel adressen in NZ en er is altijd wel ergens een plekje beschikbaar. Niet te druk over maken, t komt altijd wel goed! We hebben ook HelpX gedaan in Australië, daar was het veel moeilijker, minder aanbod en stuggere mensen. Hostels vallen overigens ook reuze mee qua prijs, als je een BBH kaart koopt (kun je halen bij alle aangesloten hostels en info hierover vind je op bbh.co.nz) krijg je ook nog extra korting. Wel eens lekker als je even geen zin hebt in werken. Succes en heel veel plezier alvast!

Dankjewel! :smiley: Dat stelt me al aardig gerust! Ik ben van plan om gedeeltelijk in hostels te verblijven en gedeeltelijk bij wwoof/fhinz/helpx adressen. Zo hoop ik niet alleen het touristische leven in Nieuw Zeeland te leren kennen, maar ook dat van de inwoners zelf.

Nu heb ik eigenlijk nog een vervolgvraag. Stel ik zit op een boerderij in de buurt van het Abel Tasman National Park. Misschien wil ik wel een tour in dat park doen van 1 of 2 of misschien zelfs wel 3 dagen. Dan zou ik dus een paar dagen niet kunnen werken op die boerderij. Zijn ze daar een beetje flexibel in? Ik zou best een paar dagen meer uren willen werken en dan een paar dagen niet en dan een paar dagen weer wel. Ik wil dus niet alleen werken slapen eten werken eten werken slapen, maar zou ook in de omgeving veel willen zien en doen in die weken dat ik op zo’n adres verblijf. Kan iemand hier meer over vertellen?

Ik hoop trouwens niet dat jullie vinden dat ik zeur, hihi! Misschien moet ik niet al te veel van te voren willen weten/plannen en alles gewoon lekker op me af laten komen, maar misschien ben ik daar niet avontuurlijk genoeg voor hihi. Ik wil een klein beetje weten waar ik aan toe ben! :slight_smile:

Alle reacties zijn welkom, ik ben superbenieuwd naar ieder’s ervaringen met wwoof/helpx/fhinz!

Marije

Das echt geen enkel probleem, iedereen is erg flexibel en begrijpt dat je er ook bent om dingen in de omgeving te bekijken. We hebben zelf nabij Abel Tasman bij Volker in Takaka verbleven, een Duitser die al jaren in NZ woont. Beetje alternatief maar wel erg leuk. In Nelson zaten we in hostel the bug (www.thebug.co.nz), een van de beste hostels. Nog een paar tips, Michael en Pam Callahan in Tokanui (Catlins, zuiden van Zuid eiland), een schapenboerderij, echte NZ ervaring. John en Lynda van Beek in Lake Tekapo, prachtige omgeving, super aardige mensen, hebben een luxe B&B. Wij hadden overigens wel een auto, wat het reizen een stuk makkelijker maakt. Het is zeker te doen met de bus, alleen is het dan wat meer geregel omdat je opgehaald moet worden enzo. Backpacker auto’s zijn in overvloed te koop en niet duur.

Dat klinkt goed!
Ik ga waarschijnlijk wel bussen, met de flexi-pass van Intercity, dus dat is inderdaad wel wat minder flexibel dan een eigen auto, maar ik ben niet zo’n zekere bestuurder (en dan nog links rijden ook…help) en het lijkt mij wel relaxed om gewoon een bus te kunnen pakken, geen gedoe, gewoon lekker naar buiten kijken en genieten. Maar heel misschien verander ik daarover nog wel van gedachten! :wink:
Heel erg bedankt voor de tips! Ze klinken super en ik ga ze zeker onthouden voor mijn reis.

Nog andere mensen met tips, ervaringen, ideeën etc. etc. etc.??? :smiley:

Ik heb mijn beide reizen naar Nieuw-Zeeland (en ook in Oz) via Helpex gewerkt en heb heel veel goede ervaringen en 1 slechte… Creepy dude, dus mezelf opnieuw voorgenomen: zolang ik als vrouw alleen reis, ga ik niet werken bij een man alleen. Gezinnen oké, vrouwen oké, maar ik voel me gewoon niet op mijn gemak bij een man alleen. Tja, dat zijn van die dingen die zijn gewoon zo persoonlijk.

Vertrouw op je “spider sence” en doe wat je gevoel je ingeeft. Kijk goed naar de recensies die mensen online hebben en lees tussen de regels door, niet iedereen durft voluit te zeggen als een host niet oké is. En zit je dan op een boerderij in de middle of nowhere (en slaap je met je zakmes in je ene en je mobiel in je andere hand), dan is dat best vervelend kan ik je vertellen.

Ik zal mijn ervaringen daar verder nooit vergeten: de buiten w.c. in Australië (een gat met een zeil erover) met uitzicht op de geiten op de heuvel, de schapen controleren na een flinke storm onder de Milky Way, de paar dagen oude puppies die ik mocht verzorgen, de mensen die je zonder problemen meenemen in hun gewone leventje, het hebben van een eigen slaapkamer (met eigen badkamer zelfs een keer!), na weer weken van slaapzalen… Het is een afwisseling die ik iedere backpacker die langer weggaat aanraadt!

Heel erg veel plezier! :wereld:

1 like

Ik heb ervaring bij Wwoof en bij Helpx. Mijn voorkeur gaat uit naar Helpx omdat je daar via internet hosts kan zoeken, het goedkoper is, je volgens mij gemiddeld minder hoeft te werken, de beschrijvingen van de plek uitgebreider zijn en je ook foto’s en ervaringen kan zien.
Het is geen probleem dat je geen ervaring hebt. Als het wel een probleem is, zal dit naar voren komen in de beschrijving van het werk. Volgens mij ben ik dit nog niet tegengekomen.

Het verschilt per plek denk ik hoe makkelijk je op het laatste moment terecht kunt, maar er veel hosts dus veel mogelijkheden.

www.helpx.net

Heel veel plezier!!

1 like