ETA Canada: elektronische reistoestemming

Heeft u plannen om naar Canada te reizen, dan is een goede voorbereiding van de reis van belang. Bij die voorbereiding hoort het verzamelen en ordenen van de juiste reispapieren en documenten. Om te vliegen heeft u vanzelfsprekend een paspoort nodig en om met het vliegtuig naar Canada af te reizen heeft u ook een ETA nodig.

Toestemming om te reizen vooraf aanvragen

ETA staat voor Electronic Travel Authorization. Een elektroniche reistoestemming dus, waarmee u vooraf weet of u toestemming hebt om naar Canada af te reizen. Dit is iets anders dan een visum. Met een ETA geeft u vooraf bij de douane van Canada aan wie u bent. Canada wil een aantal specifieke gegevens van u hebben, voordat ze u toegang tot het land verlenen. Door een ETA aan te vragen, worden de rijen aan de douane op het vliegveld korter. Er is immers al gecontroleerd of reizigers het land binnen mogen.

Let op: U hebt alleen een ETA Canada nodig indien u per vliegtuig in Canada arriveert.

Geldigheid van een ETA Canada

Meestal mogen Nederlandse staatsburgers met een ETA een half jaar in Canada blijven, echter hoort u pas hoe lang u mag blijven op het moment dat u daadwerkelijk door de douane gaat. U kunt met een ETA die vijf jaar geldig is, meerdere keren naar Canada afreizen. Tenzij uw paspoort eerder verloopt dan deze vijf jaren, dan dient u een nieuwe aan te vragen.

ETA Canada gemakkelijk aan te vragen

Via onze website kunt u een ETA voor Canada gemakkelijk aanvragen. Wij werken met een Nederlands aanvraagformulier. Het is duidelijk leesbaar, zonder dubbelzinnigheden. Het is gemakkelijk online in te vullen. In de meeste gevallen krijgt u dezelfde dag uw ETA nog toegestuurd via e-mail. Houdt echter rekening met een termijn van 72 uur, omdat wij niet degene zijn die de ETA verstrekt, maar de Canadese overheid en dus afhankelijk zijn van hen.

Daarnaast betaalt u uw ETA op de website van E-visums via iDeal. U betaalt dus direct, online via uw bank en u heeft geen credit card nodig om te betalen. Veilig en snel.

ETA CANADA AANVRAGEN