Ervaringen reisorganisaties Argentinië

Wij zijn van plan om 4 week naar Argentinië te gaan. Nu zijn er meerdere reisorganisatie´s die reizen aanbieden. Wie kan ons vertellen met welke zij goede en minder goede ervaringen hebben. Alvast bedankt Wim en Monique

Als je op individuele basis wil reizen kan ik uiteraard Típica Reizen van harte aanbevelen :slight_smile: Voor enkele recensies kan je ook hier kijken: Argentinië | ReisForum

Maar er zijn nog genoeg andere aanbieders natuurlijk! Voor groepsreizen kan je het beste kiezen voor één van de ´bekende´ organisaties, zodat je de meeste kans hebt dat de reis op je gewenste datum ook doorgaat. Dat is nog wel eens een probleem…

Hallo Wim en Monique,

Als jullie individueel willen reizen kunnen jullie ook overwegen een deel van de reis zelf te plannen en een deel te laten organiseren. Wij doen vaak een gedeelte, juist omdat heel veel mensen vandaag de dag zich prima zelf weten te redden met het voorbereiden van een reis. Maar als jullie het handig en leuk vinden om een gedeelte te laten verzorgen dan zijn we jullie graag van dienst. Zie Travel organization recommendation - Argentina Travel Advice voor een aardige testimonial.

Voor wat betreft groepsreizen ga ik helemaal mee met Flipsen_NL, boek bij een bekende club.

We hopen jullie hier te mogen begroeten,

groet,
Jan Lettinga

Wij zijn net terug van een hele mooie vakantie door Argentinie. Wij hebben de vluchten en hotels laten regelen door Argentinieonline. De rest zelf geregeld. Dat is ons zeer goed bevallen. Succes verder met het regelen.

wij zijn 2007 een maand door argentinie gereisd, van noord naar zuid en weer terug. wij hebben alles laten regelen door Tico in Amsterdam. werkelijk prima in orde.

gr.m

Ben een maand naar argentinië geweest en heb alles zelf geregeld. Dat is hoe dan ook het goedkoopste, maar je moet het wel zien zitten. Al is dat regelen wel relatief. Ik heb het internet afgeschuimd voor de goedkoopste vluchten (internationaal en binnenlands, kijk voor binnenlands bij LAN en aerolineas argentinas), heb een hotel geboekt in Buenos Aires (hostelworld.com) en drie huurauto’s (rechtstreeks via Avis.com, was toen het goedkooopst). Ook de bustickets voor de ritten tussen de steden heb ik vanin belgië vastgelegd, al is dat in de meeste gevallen niet noodzakelijk. Ik heb werkelijk met niets problemen gehad, alles wat ik gereserveerd had, was perfect in orde. Maar zoals ik al zei, je moet het zien zitten, je kan uiteindelijk op niets of niemand terugvallen als iets niet in orde blijkt te zijn. Voor een meer onbezorgde reis zou ik dus de organisaties aanbevelen (bv Tipica :slight_smile: )

Ik ben net een week terug en had bij LAS in Amsterdam geboekt (www.las.nl) en dat was zeker een aanrader. Het is wel een maatwerk-specialist en ze doen geen budgethostels en zo, maar ze bieden ook veel niet-standaardhotels aan in hun voorstel en die vind je zelf niet altijd…

Argentinie is dan ook prima alleen te doen voor iemand met een beetje reiservaring en bij voorkeur iemand die minimaal een beetje Spaans spreekt

Wij zijn in december/januari 2008/2009 in Argentinië geweest en hebben het laten regelen door Tipica Reizen. De reis was prfect geregeld. Echt heerlijk als je niks zelf hoeft te regelen. En vooral in die periode is het aan te raden om van te voren te boeken (m.n. vluchten), omdat de Argentijnen dan ook zelf vakantie hebben.

Redenen om voor Tipica Reizen te kiezen:

  1. Goedkoper vergeleken met bijv. Argentinië Online (en dan incl. dure excursie van een trekking over de gletsjer)
  2. Persoonlijke benadering
  3. Hotels waren perfect: op en top comfort, perfecte locaties en gezellig.
  4. Alle transfers, busreizen en vliegreizen waren super geregeld.
  5. Contact van te voren was prima: snelle reacties via mail vanuit Argentinië en goed telefonisch advies vanuit Nederland.
  6. In Argentinië nog telefonisch vragen gesteld: altijd goed bereikbaar.
  7. Reis helemaal afgestemd op persoonlijke wensen, want wij wilden twee maal 1 week in een appartement zitten. Kon Argentinië Online niet regelen, maar Tipica wel.

Volgens ons al genoeg redenen om voor Tipica Reizen te kiezen. Daarom samengevat: betrouwbaar, persoonlijk en helemaal op maat alles perfect geregeld!

1 like

Wij zijn net terug van 3 weken reizen in Argentinie.
Hoewel wij eerst alles zelf en ter plaatse wilden regelen, bleek dat niet zo slim omdat Januari de vakantiemaand in Argentinie is en het dus best wel druk was overal.
Heart of Argentina Travel, de startende reisorganisatie van Jan en Lis (een Nederlands-Argentijns stel), heeft ons ontzettend goed geholpen met het organiseren van onze reis. Ze hebben geluisterd naar wat wij wilden en zijn met op maat gemaakte voorstellen gekomen. Het was ontzettend fijn dat ze een deel van de organisatie overnamen en reserveringen lokaal konden regelen. Maar het is met name een superreis geworden doordat we dankzij hen plekjes hebben gezien die we zelf nooit hadden gevonden! Voor een volledig reisverslag: http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?p=372452#post372452
Voor hun website: www.heart-of-argentina-travel.com

HOI WIM EN MONIQUE
WIJ ZIJN BEGIN NOVEMBER 2007 VOOR 5 WEKEN NAAR ARGENTINIE GEGAAN EN HEBBEN DEZE REIS LATEN REGELEN DOOR STOLK TRAVEL IN NEDERLAND -> HOTELS VLUCHTEN HUURWAGEN ENZ…
IK MOET ZEGGEN DAT WE OP GEEN ENKEL MOMENT VOOR VERRASSINGEN KWAMEN TE STAAN ALLES WAS SUPERGOED GEREGELD
WIJ HADDEN VOORAF LATEN WETEN WAT WE WILDEN ZIEN ENZIJ HEBBEN DIT DAN OMGEZET IN EEN FANTASTISCHE REIS
HEBBEN 17 DAGEN MET EEN HUURAUTO RONDGETOERD ZALIG JE STOPT
ALS JE GOESTING HEBT ECHT ZALIG
ONZE ROUTE ZAG ER ALS VOLGT UIT : BUENOS AIRES - FOZ DE IZGUAZU - SALTA - PURMAMARCA - SALTA - CACHI - CAFAYATE - SAN MIGUEL DE TUCUMAN - SAN JUAN - MENDOZA - PUERTO MADRYN - SAN CARLOS DE BARILOCHE - VILLA LA ANGOSTURA - SAN MARTIN DE LOS ANDES - MARTIN DE LOS ANDES - BARILOCHE - EL CALAFATE - USHUAIA - BUENOS AIRES
WE BEZOCHTEN DE MAANVALLEI - NATUURPARK TALAMPAYA - DE ZEVENMERENROUTE - VUURLAND - DE PERITO MORENOGLETSJER ENFIN ER IS ZOVEEL TE ZIEN EN ZO GEVARIEERD DAT IK ECHT MIJN HART HEB VERLOREN AAN HET WONDERMOOIE ARGENTINIE

http://www.wereldwijzer.nl/images/icons/icon14.gif

Rowi, bedankt voor de info. We zijn op dit moment bezig met Summun (landarragement en zelf regelen Rio de Janeiro en Buenos Aires) en met Vamonos (individueel). Ongeveer komt het op 3500 euro pp. Kun je mij een prijsindicatie geven van Stolk Travel (nog nooit van gehoord trouwens). Alvast bedankt.

Beste Win en Monique,

Ik geef toe, je bedenkt het niet elke dag, maar het is wel een avontuur: Argentinie op de brommer…?!

Ik ben in 2006 vertrokken uit Suriname op een aldaar aangeschafte Yamaha V50 bromfiets. Na Frans Guyana, Brazilie, Paraguay, Chili en Argentinie, ben ik in Argentinie gaan wonen. Ik bied reizen aan op de brommer naar Patagonie of naar het noorden van Argentinie (Salta, Cachi).

bekijk mijn website en als jullie het een uitdagend idee vinden (of niet) dan verneem ik dat graag

http://www.elreydelripio.fastmail.fm

saludos

willem mieras
el rey del ripio
san rafael, mendoza
argentinie

Wat een geweldig reisverslag heb je gemaakt Willem, complimenten! En ik vind het een bijzonder leuk idee, dus ik hou het zeker in mijn achterhoofd voor klanten van onze reisorganisatie. Mochten daar geinteresseerden tussenzitten, dan weet ik je te vinden!

Hola Willem,

Idem dito, ik vind het een interessante gedachte en zal het in de gaten houden. Prachtige naam trouwens, El Rey del Ripio, je zult zeker het e.e.a. overmeesterd hebben op de je doorreis.

Succes,
Jan

HALLO TOT MIJN SPIJT MOET IK ZEGGEN DAT IK HET JUISTE BEDRAG ECHT NIET MEER WEET MAAR HET WAS ZEKER MEER DAN 3500 € P/P MAAR JE ZIET OOK DAT ONZE REIS NIET NIKS IS MET 17 DAGEN EEN HUURAUTO IN TOTAAL 12 VLUCHTEN, 5 WEKEN OP SOMMIGE PLAATSEN (BUENOS AIRES, FOZ DE IGUAZU, PUERTO MADRYN, VUURLAND, EL CALAFATE HADDEN WE BIJ DE UITSTAPPEN OOK EEN GIDS TER BESCHIKKING + EN DAT VONDEN WE BEIDE GEWELDIG, WE HEBBEN IN BUENOS AIRES EEN VOETBALWEDSTRIJD BIJGEWOOND WAT OOK EEN HELE BELEVENIS WAS EN DE SLAAP/EETGELEGENHEDEN MOCHTEN ER BEST ZIJN -> TROUWENS ZOUDEN WE DE REIS OPNIEUW DOEN DAN BEZOCHTEN WE USHUAIA NIET MEER IS EEN BEETJE OVERROEPEN EN WE ZOUDEN ONZE REIS NA AANKOMST IN BUENOS AIRES IN HET ZUIDEN (EL CALAFATE) BEGINNEN ZODAT JE VAN DE KOU NAAR DE WARME STREKEN TREKT IN IEDER GEVAL WIJ HEBBEN TOEN OOK VIA EMAIL HEEL GOEDE FEEDBACK GEKREGEN EN TENSLOTTE MET VRAGEN MISDOE JE NIETS KIJK DUS EVEN OP

NOG HEEL VEEL SUCCES MET DE ZOEKTOCHT EN TOT EEN VOLGENDE KEER

Beste elrey del ripio,

bedankt voor je mail. Zier er inderdaad goed uit maar we zijn toch op zoek naar iets anders. We willen zeker naar het zuiden en naar Iguazu. Tevens willen we nog richting Brazilie.

M.vr.gr.

Wim & Monique

Rowi,

Bedankt voor de mail. We gaan ook Stolk Travel bekijken.

M.vr.gr.

Wim & Monique

Beste Wim en Monique,

vier weken op reis, naar het zuiden, naar Iguazu EN Brazilie. Dat wordt lekker veel reizen en weinig zien. Beter concentreren op minder reizen en meer zien.

Of beter: 6 maanden de tijd nemen.

Succes!

el rey del ripio

Monique en Wim, hier ben ik weer, kan me volledig vinden in hetgeen EL REY DEL RIPIO schrijft.
Argentinie is zo groot, zo mooi en heeft zoveel te bieden dat ik me ook enkel op dit land zou concentreren.
Baai de weej -> bij de weg -> ik heb een dertigtal foto’s van onze rondreis op de site gezet.
Droom maar lekker weg…

1 like