Zelf reis organiseren

Hallo,

Mijn vriend en ik willen volgend jaar in november een maandje op doorreis in Argentinië. We zijn echter nog nooit op zo een reis geweest en daarom neigen we meer naar een georganiseerde reis. Dit is natuurlijk veel duurder dan het zelf te regelen.

Is het doenbaar, voor twee onervaren reizigers om zelf een reis te organiseren? Bestaat hier een website over?

Bedankt!

Het is makkelijk, het kost alleen meer tijd, meer uitzoekwerk en je hebt meer kans om bijvoorbeeld in slechte hotels te komen

Het hoeft niet veel duurder uit te pakken als je een georganiseerde reis maakt hoor, dat hangt vooral af van de organisatie bij wie je boekt. De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben hoge overheadkosten, personeel, flitsende brochures en in Argentinië ook nog eens 1 of 2 kantoren die als tussenpersoon fungeren. Tja, daar betaalt de reiziger uiteraard allemaal aan mee.

Maar er zijn ook kleine, gespecialiseerde organisaties die al die extra kosten niet hebben en die direct met hotels contact hebben, deze meestal ook persoonlijk kennen (dus weinig kans op ´slechte´ hotels) en die graag helpen bij het maken van een passend reisschema, waarbij ze ook veel know-how en ervaring hebben in het land zelf. Twee van dat soort organisaties zijn (uiteraard) Típica Reizen en Heart of Argentina travel. Een offerte aanvragen is nog altijd vrijblijvend en gratis, dus dat zou je kunnen doen en dan kan je altijd nog overwegen om zelf zaken te regelen :slight_smile:

Zelf alles uitzoeken kost vooral veel tijd, je hebt nog niet de zekerheid of alles ook daadwerkelijk goed geregeld wordt (dubbele boekingen in hotels bijvoorbeeld) en je mist de ervaring van het gespecialiseerde bureau. Ik zie dus eigenlijk alleen maar voordelen :slight_smile: