Ervaringen mobiel prepaid internet

In maart wil ik graag naar Nieuw-Zeeland. Momenteel zit ik in Australië en ik heb van Vodafone een USB-stick met prepaid mobiel internet van Vodafone, echt ideaal om over op het internet te kunnen, zonder $ 5 per uur te moeten betalen voor een slechte verbinding in het hostel.

Heeft er iemand ervaring met een USB-stick met mobiel internet in Nieuw-Zeeland? Wat is de ontvangst en werkt het goed?

Zelf heb ik 2 providers gevonden: Vodafone en Telecom
http://www.vodafone.co.nz/shop/mobileInternetDetails.jsp?skuId=sku5850074&selectionKey=internet
http://store.telecom.co.nz/mobile/prepaid/mobilebroadband

Groetjes,
Pieter

Hoi Pieter
Ik heb geen ervaring met een USB stick voor internet maar ik weet dat het netwerk van Vodafone beter is dan die van telecom. Misschien is dit inmiddels veranderd! Ik heb een aantal keer een netwerk kaart van Vodafone gehad en dat ging prima. Bereik door heel NZ

Misschien heb je hier wat aan.

Gr. Dennis

Hallo Pieter,
Ik ga binnenkort naar Australie. Zag jouw enthousiaste verhaal over prepaid internet van Vodafone. Heb je dat dan ter plaatse in Australie geregeld, of in Nederland? Alvast bedankt voor je reactie!! Groeten, Greta

In Nieuw Zeeland hebben ze die sticks ook maar je krijgt weinig mb’s voor wat je betaald. Dus echt veel mee internetten kan niet. Je hebt bij 2degrees.co.nz ook een stick maar is alleen goedkoop als je in de grote steden blijft. Ga je daarbuiten dan betaal je flink per mb.
Het is hier wel zo dat er redelijk wat gratis internetpoints zijn zoals bij Mc donalds of starbucks waar veel mensen gebruik van maken.

In Australie heb je veel keuzen voor een stick en kun je gewoon in Australie regelen een JBHIFI, telecomshop of bv Virgin inlopen en het is zo geregeld. Wij zaten zelf bij Optus en die sticks heb je al voor 60 AUD en dan koop je verder tegoed erbij.

Moira, dank je wel! Groet, Greta