Eigendom kopen op de Fillipijnen

Dit is misschien een domme vraag , maar heb totaal geen idee hoe het er aan de Fillipijnen aan toe gaat. Alhoewel mijn vrouw een Fillipijnse is. Maar mijn vraag is eigenlijk kan men men zonder een joint venture, al buitenlander iets kopen op de Fillipijnen ? En wat zijn eventueeel de risicos, en de zaken waar men moet op letten als men daar toch iets wil kopen. En het maakt het allemaal veel te lang misschien, maar hoe zit het met de bouwvergunningen daar? Doet men wat men wil, of zijn er wel degelijk afgebakende regels; grtjs Beest

Als buitenlander kun je in Filippijnen alleen appartementen kopen, die in Filippijnen condominiumworden genoemd.

Maar als je vrouw Filippijnse is kan die kopen wat ze wil.

Bouwvergunningen zijn zeker in de steden welnoodzakelijk. Op het platteland is het een ander verhaal, vooral delokale bevolking bouw wat men wil zonder vergunning.

Als buitenlander kun je beter voor zorgen dat je vergunningen in orde zijn, zodat je later niet finacieel een poot word uitgetrokken.

Als je vrouw wat wil kopen daar is het kwestie van goed opletten enalles rustig en niet overhaast doen.
Wees op je hoede want alles is niet zo goed geregeld als in Europa.

Het zou de eerste keer niet zijn dat de eigendomspapieren van een huis of stuk grond niet kloppen of zelfs compleet vals zijn.

Bedankt Coricon voor uw reactie, grtjs Beest

Sorry voor uw naam verkeerd te schrijven Korikom

Als buitenlander kan men nu nog geen grond bezitten maar u kunt het leasen via uwe vrouw maar het huis kan wel op uwe naam staan niet de grond nu nog niet maar men is daar aan werken !
Condominums is geen probleem Maar 40 % in een gebouw is voor buitenlanders en de rest is voor de Filipino s zodat ze een meerderheid hebben

Het gebruiksrecht van een onroerend goed is – ook hier in de Filipijnen een verhandelbaar en overdraagbaar recht. U kunt dat dus aan uw vrouw geven of terug verkopen aan de eigenaar !

[TABLE=“width: 800”]

Cebu Real Estate Properties Houses Condominiums
5

http://www.ceboom.com/button8.gif http://www.ceboom.com/button1A.gif http://www.ceboom.com/button5.gif http://www.ceboom.com/button12.gif http://www.ceboom.com/button14.gif http://www.ceboom.com/button2F.gif http://www.ceboom.com/buttonF1.gif http://www.ceboom.com/buttonB.gif http://www.ceboom.com/buttonE.gif

[TR]
[TD=“align: center”]http://www.ceboom.com/avidacebuasiatown.jpg
http://www.ceboom.com/pristinatownhouses.jpg
http://www.ceboom.com/sanmarinocondocebu.jpg
http://www.ceboom.com/cebugrandresidencescondominiumsforsalecebu.jpg
http://www.ceboom.com/club-ultima-prime%20cebu.jpg
http://www.ceboom.com/condo-residencesmarcopolo-cebu.jpg
http://www.ceboom.com/solinea-cebu.jpg
http://www.ceboom.com/parkcentralofficecebuitpark.jpg

http://www.ceboom.com/parkpointcebucondo-ayala.jpg

[/TD]
[/TR]

CebuCity>
Condominiums****>
AffordableCondo>

Lapulapu>

SouthCebu>

NorthCebu>

Special****>

Info****>

Ceboom O

[/TABLE]