Een kort weekend in Wang Nam Keaw

Toen we terug reden vanuit Khon Kean naar Chonburi namen we route 304 en normaal gesproken hebben we hooguit een lunch in Wang Nam Keaw maar dit keer besloten we er een nachtje te blijven.

Terwijl we onderweg waren wilde mijn vrouw eerst wat eten dus we stopte langs de weg voor de broodnodige Isaan lunch bestaande uit Som Tam (papaya salad), Kai Yang (BBQ chicken) en Sticky Rice. Daarna had ik mijn stukje cake nodig en terwijl je de bergen van Wang Nam Keaw op gaat is er een leuke coffee-shop “Chang Cha-Lood” langs route 304 (een paar km’s voor WNK). Het is eigenlijk een “boutique Tent & Hotel” dus je kunt er ook overnachten. Ze hebben heerlijke home-made gebak, steak, hamburgers en duitse worst. En natuurlijk een lekker kopje echte koffie. Zie hun web-site www.changchalood.com

Omdat mijn vrouw iets had gelezne over “Village Farm”, een hotel & winery zijn we daar eerst eens naartoe gereden om te kijken hoe dat is. Maar reeds al bij het naderen van het hotel ziet het eruit alsof je in een verlaten hotel in de jungle komt. Het personeel was onvriendelijk en te lui om ons een kamer te tonen. Dus liepen we zelf naar het complex met de kamers. Het gebouw zag er onverzorgd uit en het kleine zwembad was niet schoon. En ze vragen nog 4500 Thai baht voor de goedkoopste kamer!!

Dus vervolgden wij onze weg en zo kwamen we bij “De Bua Valley” Resort, dat zo nieuw is dat het nog niet helemaal klaar is. Maar ik ben er zeker van dat wanneer het helemaal klaar is het een mooi resort zal worden.
Zie hun web-site www.debuavalley.com

Dus zo volgende wij the weg naar “Thap Lan” National Park, en wanneer je denkt dat de weg recht een meer in gaat dan gaat de weg scherp naar rechts. En dan na zo een 300m na het meer gaat er een weggetje naar links. Als je dat weggetje volgt vindt je aan wat het einde van de weg lijkt te zijn een klein paradijsje gemaakt door de eigenaren van “Keaw Angongburi Resort”. Het geeft 12 bungalows in een prachtige tropische tuin. Elke bungalow heeft zijn eigen terras en elke kamer heeft TV, Airco, Fan, mini-bar en badkamer met douche. En iedere kamer ligt binnen bereik van gratis Wifi. Wij hebben genoten van een heerlijke avond en genoten van de zons-ondergang over het vallei van WNK.
Zie hun web-site www.keawsanongburi-resort.com

Aangezien het restaurant van het resort alleen open is in het weekend hebben wij overheerlijk gegeten bij “Jungle View” restaurant. Zij serveren Thai, Zwitsers en Duits eten en ze hebben een goede collectie wijn en duits beer. Het eten was heerlijk en de wijn smaakte goed. Het is overigens ook een luxe Home Stay.
Zie hun web-site www.jungleview.info

De volgende dag begonnen we onze kleine dag trip bij “Mr. Mushroom” een grote mushroom farm waar je kan zien hoe ze gekweekt worden. En natuurlijk kun je er mishrooms en verse groente kopen (van hun eigen boerderij).

Daarna volgden wij de weg naar het national park “Thap Lan”. Dit keer geen park entrance (dus ook geen entrance fee). Maar mischien was het gewoon te vroeg. Al rijdend in de vroege morgen hadden we fantastisch uitzicht over verschillende vallei’en met laag hangende bewolking. De weg gaat helemaal omhoog tot aan “Khao Lamang” tot een hoogte van 992 meter boven de zeespiegel. Hier is een prachtig uitzichts punt, alwaar ook een kleine camping site is.
Zie de web-site http://www.dnp.go.th/parkreserve/asp/style1/default.asp?npid=97&lg=2

Het begon langzaam tijd te worden om naar huis te gaan rijden, dus we reden weer terug naar route 304. Vandaaruit namen de weg richting “Khao Yai” alwaar we een bezoek brachten aan “Flora Fantasia”. Het iss een soort klein “keukenhof” met bloemen gerangschikt als een kunstwerk van een schilderij (ja ze zijn hier gek op Van Gogh). Met 1000’den planten en bloemen over een gebied van 20 acre. Het is open vanaf 20 december 2010 tot en met 28 februari 2011. Toegangs prijs is 100 Thai baht.
Zie hun web-site www.wangnamkeawflora.com

Wij hebben een heerlijk klein weekend gehad, ga ook eens kijken als je in de buurt bent!

Chang Noi