De perfecte Braziliaanse caipirinha maakt u zo

Gin-tonic lijkt ook deze zomer nog altijd de cocktailhype in België. Mijn mailbox zit vol met persberichten over gintastings, op Facebook zie ik foto’s verschijnen van de ene na de andere opening van ginpop-upbars. Maar waarom de gindrankjes tijdens de Copa niet eens afwisselen met een verfrissende caipirinha? De Braziliaanse cocktail zal voetbalfans (en niet-voetbalfans misschien ook) vast en zeker helpen om nog meer in feeststemming te geraken.
Ook in Brazilië is gin-tonic een razend populair drankje. Maar in elke bar - traditioneel of hipster - vind je sowieso een uitgebreide caipirinhakaart. De eerste stap: kies het soort alcohol waarmee je je drankje wil maken, cachaça, wodka of zelfs sake. Je hebt meestal keuze uit minimum tien soorten cachaça’s uit verschillende regio’s van het land. De kwaliteit en prijs gaan van populair en goedkoop tot exclusief en duur.

De volledige blog van Kim De Craene over de Caiperinha vind je hier