De griekse kookhoek

Beste lezers,

Voeg hier je favoriete recepten toe/wat je het liefst eet in Griekenland.

Groetjes,

Hans.

Ik wil wel het recept geven van Tsaziki dat ik van mijn Griekse vriendin heb geleerd.

benodigdheden:
gebruik Griekse joghurt
1 komkommer
knoflook
2 lepels olijfolie
2 eetlepels azijn
zout/ peper naar smaak toevoegen

bereiding:
schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten
rasp de komkommer op een grove rasp en laat goed uitlekken in een zeef
doe de joghurt (ong.500 gram op 1 komkommer) in een schaal en voeg de uitgelekte komkommer toe
snij 2 a 3 teentjes knoflook fijn en voeg toe aan het mengsel
roer 2 eetlepels azijn en 2 eetlepels olijfolie door het mengsel
breng op smaak met peper en zout

kali orexi

Er zijn hele lekkere recepten met de authentieke Griekse avgolemonosaus (ei-citroensaus)
Griekse avgolemonosaus

Lamsvlees met andijvie en avgolemonosaus

Gevulde courgettes met avgolemonosaus

Gehaktballetjes met avgolemonosaus

Rijstsoep met avgolemonosaus

Καλή όρεξη

een variant qua bereiding

Uiteindelijk kom ik zelf ongeveer met het volgende uit : komkommer, look, olijfolie en z&p in de blender fijn draaien en dit mengsel aan de yoghurt toe voegen
Om wat meer textuur te geven eventueel ook wat peterselie of koriander toevoegen in de blender … of als een variant een paar muntblaadjes

Eens ik een sfeer-kit heb zal ik eens proberen een moleculaire versie van tsaziki te maken :zon02:

Tropische groet