De eerste week

(origineel bericht op be-more.nl)

De eerste week

Hallo lieve mensen,
Hier een berichtje vanuit het mooie Afrika!
We zijn maandagochtend met de bus naar Zomba gegaan . Veel gezien onderweg, overal mensen, fietsend met heel veel babage op de fiets, prachtige natuur en veel marktjes onderweg. Aangekomen in pakachere (backpackershuis) rond 14.00 uur. Vandaar uit met ons drieën na veel geprop met de bagage met een taxi naar het project gereden. We gingen nu echt de rimboe in, de natuur is hier echt adembenemend mooi. Erg groen met op de achtergrond bergen. Bij het huisje werden we vriendelijk ontvangen door Lizzy onze huismoeder. We waren onder de indruk van de primitieve en eenvoudige omgeving. Onze po- stoel (met dank aan Benno) hebben we direct geïnstalleerd in het Afrikaans toilet . Maar het is nog moeilijk richten precies in het gat.
Op het project werden we zingend verwelkomt, dit was erg ontroerend. We zijn deze week bij verschillende onderdelen van het project geïntroduceerd. Hierbij wordt ons geduld regelmatig op de proef gesteld.
De mensen hier zijn ongelofelijk vriendelijk en iedereen wil ons begroeten en een hand geven.
Er zijn altijd veel kinderen rondom het huis die graag met ons willen spelen. De meeste zien er armoedig maar gelukkig uit. Het weer is hier erg warm, af en toe een flinke regenbui.
Het ongedierte valt mee,alleen de kakkerlakken zijn akelig groot en onuitstaanbaar.Deze komen we s’avonds tegen als we naar bed gaan. Dit komt de slaap niet te goede.
We beginnen al aardig te wennen aan het afrikaanse leven.
Dit weekend gaan we op safari.

Liefs Sandra,Marijke en Ivonne

(origineel bericht op be-more.nl)