Campsites boeken?

20 september 2018, duurt nog even maar kijk er naar uit om 3,5 week met een camper door west Canada te rijden.
Plan is nu vliegen op Vancouver, met de camper naar Vancouver Island (hoe lang zou je daar blijven?), dan richting de nationale parken en terug vliegen vanuit Calgary op 13 oktober. De tickets en camper zijn geboekt dus nu begint de voorpret. Is het raadzaam de campsites in de nationale parken voor deze periode vast te leggen of is het een kwestie van niet te laat aankomen en is er dan altijd wel een plekje te vinden?

Ik hoor graag jullie ervaringen.

Gr Bernd

Je bent redelijk laat in het seizoen, dus ik zou het wel aandurven om het zonder reserveringen te doen. Het is wel handig om af en toe eens te kijken hoe de beschikbaarheid is op bepaalde plaatsen(bv Banff en Jasper), mocht dan blijken dat het heel vol is dan kan je natuurlijk altijd alsnog reserveren. (bijvoorbeeld 2 maanden voor vertrek, 4 weken voor vertrek, 2 weken voor vertrek, tijdens de reis)

Je zal er ongetwijfeld een keer tegen aan lopen dat je niet terecht kunt op de camping waar je heen wilde, maar daar staat tegenover dat je veel vrijer bent in wat je kunt gaan doen en ergens langer kan blijven als je nog niet uitgekeken bent, of eerder weg kan gaan als het weer niet mee zit.