Campingtour Zuid-Afrika

Hallo,

Wij hebben tickets geboekt voor het najaar naar Johannesburg. We hebben ongeveer 4 weken de tijd om ZA te verkennen en willen dit graag met een georganiseerde campingtour doen (bijv. van Nomad). Nu schijnt het dat als je vanuit Nederland boekt dit ongeveer 3X zo duur is en je het beter daar kan regelen (in kaapstad). Heeft iemand er ervaring mee om deze reizen last minute te boeken in het land zelf?

Alvast bedankt!

Gr Suzanne

Hoi Suzanne,

Als je al tickets geboekt hebt waardoor je heen- en terugvlucht vaststaan, zal het sowieso moeilijk worden om een reis te vinden van Nomad of een andere Nederlandse / Europese aanbieder die precies op jullie data aansluit.
Vanzelfsprekend kun je ook ter plekke kijken voor reizen maar als je zeker wilt zijn van een (gave) rondreis, zou ik toch vanuit Nederland - nu dus - al op zoek gaan naar een passende reis! Dit soort reizen vragen nogal wat voorbereidingstijd (locaties vooraf boeken etc.) dus het kan nooit echt helemaal op het laatste moment geboekt worden. Als je het dus echt georganiseerd wilt doen, zul je dat wel moeten regelen. Of je moet via organisatiebureautjes telkens kortere trips willen maken van een paar dagen maar ja, dan blijf je wellicht op en neer reizen.
Vraag is ook maar net wat je allemaal wilt zien. Wil je vanuit Kaapstad langs kust uiteindelijk richting Johannesburg of wil je naar Namibie en/of Botswana en of Zambia, Zimbabwe?

Ik zou in elk geval via internet eens op zoek gaan naar de kosten voor een rondreis a la Nomad maar dan via een Afrikaanse aanbieder. Wellicht dat er helemaal nog niet zoveel prijsverschil is. Kijk dan wel goed of dezelfde zaken allemaal zijn inbegrepen (maaltijden, excursies, activiteiten, toegangsgelden parken etc.).

Groetjes,
Natascha Snelder / www.zazoetravel.com